Keittiösuunnittelijan vinkit

Vertaile, kuuntele ja panosta projektinhallintaan. Lue keittiösuunnittelijan vinkit, mitä on hyvä tietää kun suunnittelet keittiöremonttia.

Keittiösuunnittelijan vinkit

Keittiöremontti on myös projektinhallintaa.

Keittiöremontti alkaa haaveilusta ja päättyy unelmien keittiön asennukseen ja käyttöönottoon. Siinä välillä tapahtuu paljon. Suunnitellaan, aikataulutetaan, remontoidaan ja tehdään kompromisseja. Jotta kaikki toimisi suunnitellusti, se on pitkälti projektinhallintaa ja koordinointia. Panosta palveluun, valitse luotettava kalustevalmistaja ja palveleva keittiösuunnittelija, jotta kaikki sujuu suunnitellusti materiaalitoimituksista loppumittauksiin ja asennuksiin.

KOTOISA_Espoo_1024x683.jpg

Kuuntele ja vertaile.

Jokainen keittiö on uniikki ja jokaiseen keittiöön löytyy toimivat ratkaisut. Hyvä keittiösuunnittelija tuntee uusimmat materiaalit, mekanismit, koneet ja niiden ominaisuudet ja osaa tarjota juuri sinun keittiöösi sopivia toimintoja. On hyvä olla ideoita ja toiveita unelmien keittiöön, mutta kuuntele avoimin mielin myös suunnittelijasi ehdotuksia.

TEMAL_Kesäkuu_20225213-1200x800.jpg

Pyydä näytepalat.

Pyydä kaluste- ja tasonäytepalat ja vie kotiin tutustuttavaksi. Tarkkaile eri valossa, miltä materiaali ja väri näyttää keittiössä aamulla ja illalla, luonnonvalossa ja ilman. Katso malleja pystyasennossa kuten ovet ja etusarjat ovat valon kulkiessa niiden pintaa pitkin. Mustaakin on montaa sävyä, joten niiden yhteensopivuus on hyvä tarkistaa.

Temal_Kotoisa_Laajasalo_saareke-astiakaapit_auki_1024x683.jpg

Koko keittiö haltuun.

Mittaa, mittaa ja mittaa. Täytä keittiö kaapeilla, ei tyhjän täyttävillä peitelevyillä. Laajan mittavalikoiman avulla otetaan koko keittiö käyttöön, kun sopivan kokoisilla kaapeilla ratkaistaan sen kalustus kuin palapelin paloilla.
Esimerkiksi vähemmän syvillä kalusteilla saadaan saarekkeesta kaksipuolinen, toiselle puolelle tilaa tuoleille tai lisää säilytystilaa.

Temal_keittiot-vetolaatikko-1024x684-1.jpg

Tutki tekniikkaa.

Availe myymälässä laatikoita ja ovia, miten liukuu ja sulkeutuu. Paljonko kestää painoa, onko säädettävissä ja aukeaako tarpeeksi. Laadukkaista materiaaleista valmistetut keittiökalusteet ovat käyttömukavat ja kestävät vuosia. Esimerkiksi Temalin omalla tehtaalla valmistetut kaapin sisällä oelvat matalat sisälaatikot kestävät jopa 40 kg:n painon!

Temal-Kotois-musta-puu-baaaritiski-lounge-1024x768-1.jpg

Aina valmiina.

Valmiiksi kootut kalusteet parantavat laatua ja säästävät aikaa sekä hermoja. Haluatko maksaa asennuksesta vai kalusteiden kokoamisesta ja asennuksesta? Temalin kalusteet toimitetaan aina turvallisesti rungot koottuna eli saat rungon, ovet, etusarjat ja mekanismit paikallaan.

Kotoisa_Laajasalo_keittio-vetolaatikot-1024x683-1.jpg

Mieti mekanismeja.

Liukuuko tasaisesti? Keittiökaluisteiden laatikoiden tulee avautua ja sulkeutua mukavan tasaisesti ja äänettömästi. Temalin kaikissa laatikoissa on soft close-mekanismi, joka takaa käyttömukavuuden.

Temal-keittio-Kotoisa_musta-velvet-1024x768-1.jpg

Tila ja tarve.

Unelmia ja haaveita tarvitaan, mutta tila määrittää paljon. Missä on viemärin paikka, millä korkeudella on ikkuna, onko pattereita tai muuta väistettävää talotekniikkaa… Anna suunnittelijan auttaa selvittämään tilan suomat mahdollisuudet, tärkeimmät keittiötarpeesi ja täyttämään toiveesi unelmien keittiöön.

TEMAL_KT_HINTAKONAISUUS_vaalea-tammi-valkoinen-1024x768-1.jpg

Tukeva, kosteuden kestävä runko.

Runko on kalusteiden perusta, se pitää kalusteet pystyssä ja kuosissaan. Tarkista rungon paksuus ja materiaali. Temalin keittiökalusteiden tukevat rungot on valmistettu 16 mm paksusta kosteudenkestävästä kalustelevystä. Reunoihin kiinnitetään suojaava, viimeistelevä reunanauhoitus jo tehtaalla.

TEMAL_keittio-Sisse-Collander-kittio-taso-1024x768-1.jpg

Sopivasti sähköä.

Toiminnallinen keittiö tarvitsee riittävästi sähkörasioita. Sähköpistokkeen voi asentaa tasoon, kaapin alle tai vaikka kaapin sisään. Erilaisia malleja on moneen tarpeeseen pistoketorneista tasoon integroituihin malleihin. Sähkörasioita tarvitaan niin jatkuvaan käyttöön kuin satunnaiseenkin, huomioi niiden riittävyyden lisäksi myös etäisyys. Mieti missä haluat vatkata kermavaahtoa, missä ladata puhelinta ja keittää kahvia.

TEMAL_KOTOISA_HKI_temal-keittio-_1024x678.jpg

Riittävästi valoa.

Kaunis keittiö voidaan pilata väärällä tai vähällä valolla. Hyvä suunnittelija suunnittelee energiatehokkaan keittiövalaistuksen huomioiden työvalon ja yleisvalon. Valoa ja sähköä voidaan tuoda keittiön myös jälkikäteen, mutta turvallisin, käytännöllisin ja loppupeleissä edullisin ratkaisu on huomioida ne jo suunnitteluvaiheessa.

Temal_keittiot-valkoinen-kapea-vetolaatikko-1024x768-1.jpg

Kalustemodulit.

Temalin keittiökalusteet ovat moduuleita, joiden avulla minimoidaan tyhjä tila. Esimerkiksi kapein kaappi on vain 15 cm leveä ja sen saa hyllyillä tai vetomekanismilla

Kotoisa-Landbo-taso-lahelta-1024x758-1.jpg

Yhteensopivat kumppanit.

Valitse parhaat. Temal valmistaa kalusteet itse ja meillä Keittiökeskuksessa on parhaat kumppanit tuotteille, joita emme itse valmista tai joilla täydennämme mallistoa. Oraksen hanat, Stalan altaat, Cosentinon tasot sekä Siemensin ja Mielen kodinkoneet.

Temal-keittio-musta-puu-vaalea-tammi-jatejarjestelma-1024x768-1.jpg

Kierrätä kivasti.

Maitopurkit, perunankuoret, muovipullot… Pohdi minkäkokoisen jätelajittelupisteen tarvitset ja vertaile. Suurperheellä on eri tarpeet kuin sinkulla ja erikokoisia sekä -mallisia jätelajittelumekanismeja runsaasti.

Temal_keittiot-valkoinenen-saareke-1024x672-1.jpg

Kaunis ja käytännöllinen kompromissi.

Hyvin suunniteltu keittiö on kaunis, kestävä ja käytännöllinen. Keittiösuunnittelija osaa kysyä sinulta oikeat kysymykset, joiden avulla selviää mihin haluat panostaa ja mistä olet ehkä valmis tinkimään. Suunnittelija tuntee tuotteiden ominaisuudet ja yhteensopivuudet, jotta löytyy sinulle sopiva kompromissi.

keittio-sisse-1200x960.jpg

Kävele läpi.

Tutki keittiösuunnitelmaa huolella. Sulje silmät ja kuvittele valmistavasi arkiateria. Mistä löytyy kattilat, onko lähellä liettä? Missä pilkot juurekset, onko jätepiste sopivalla paikalla?

Temal-KOTOISA_keittio-ncs-vari-taso-_20213818-1024x768-1.jpg

Tarkista takuu.

Keittiö on kodin suurimpia hankintoja, joten tarkista kalusteiden takuuaika. Temalin kalusteilla on laadun valmistus- ja materiaalivirheiden osalta 10 vuoden takuu.

Kotoisa-Landbo-jaakaappi-1024x749-1.jpg

Luotettavaa lähituotantoa.

Haluatko keittiöprojektin aikana vastauksia kysymyksiisi ripeästi? Kalusteet perille sovitusti? Suosi lähituotantoa ja valitse kotimainen valmistaja, jonka toimitusaika pitää ja joka on saavutettavissa koko keittiöprojektin ajan.

Keittiösuunnittelijat

JONITA RAIKKO
Myymäläpäällikkö,
keittiökonseptivastaava

jonita.raikko@temal.fi
040 630 6123

MARION FAGERSTRÖM
Myynti, suunnittelu

marion.fagerstom@temal.fi
010 420 6001
@mella_design_studio