MTV3 Kotoisa 2022 Espoo: Paratiisimainen allasosasto – kodinhoitohuone, baarikeittiö ja wc

Kotoisan sisustussuunnittelija Niina Ahonen ja remonttiekspertti Rickard Carlsson palaavat kauden ensimmisestä jaksosta tutun näyttelijä Sari Havaksen ja puolisonsa Riston kotiin Espooseen. Uudistusvuorossa on talon alakerta, jonka uimahallimaisen kolkko ja sokkeloinen allasosasto kokee täydellisen remontin. Tilaan tehdään värikäs kodinhoitohuone, elegantti baarikeittiön sisältävä lounge ja samalla uudistetaan kauttaaltaan wc, sauna ja kylpyhuone. Kosteassa tilassa kalusteiltakin vaaditaan paljon, joten Temalin keittiö-, kodinhoitohuone- ja kylpyhuonekalusteet tuovat tilaan toiminnallisuutta ja tyyliä.

Kaunis pieni wc

Näyttävä malja-allas on kaunis ja kompakti valinta pieneen wc:hen. Aatos-allas sai seurakseen 40 cm syvän valkoisen DESiGN-sarjan alakaapin laatikolla sekä Halo-valopeilin. Halo-valopeilia on kahta kokoa, tässä pienempi halkaisijaltaan 60 cm. Sen takana oleva lednauha luo kauniisti valoa pienee tilaan.

Laatat Laattamaailma.

Asiaa malja-altaista -asennuskorkeus ja sopiva hana

Emaloitu malja-allas on siro, arjen kestävä allas, joka on helppo pitää puhtaana. Malja-allas asennetaan tason päälle maljamaisesti ja se voi vaatia korkean hanan, jotta käsien pesulle jää tilaa ja roiskeet pysyvät aisoissa.
Pesualtaiden yleinen asennuskorkeus on 800-900 mm. Malja-allas asennetaan tason päälle, joten on suositeltavaa asentaa se hieman matalammalle eli esim. 800 mm tasolle.
Malja-altaan taakse ja eteen on hyvä jättää tilaa toiminnallisuuden, turvallisuuden ja puhtaanapidon vuoksi. Voit tarkistaa kaappien minimimitoituksen erillisten altaiden yhteensopivuustaulukosta eli minkä kaapin kanssa altaan voi asentaa.

Värikäs kodinhoitohuone

Häälahjaksi saadusta taulusta lähtenyt idea paratiisimaisista väreistä toteutuu upeasti värikkässä kodinhoitohuoneessa. Kalusteisiin valittiin NCS-värikartasta tumma turkoosi erikoisväri, joka tuo puhtia arkisiin kodinhoitopuuhiin. Kaikki Temalin kalusteet voi valita vakiovärien lisäksi tilauksesta NCS-värikartan 1950 värissä.
Ovissa on ponnahdussalvat, joten vetimetön yleisilme on linjakas ja yhtenäinen.
Kiiltävä kvartsitaso korostaa persoonallista väritystä ja lämpimät puun sävyt tuovat säväkkyttä tilaan. Yhtenäinen tunnelma jatkuu näyttävien hiekan sävyisten lattialaattojen myötä alakerran kaikissa tiloissa.
Tuotetiedot ja värikoodit artikkelin lopussa.

Silityslautakaappi ja paikka pesukoneelle

Käytävämäiseen kodinhoitohuoneeseen sijoitettiin toiminnot yhdelle seinälle.Siivouskaapissa on osio silityslaudalle sekä reilun kokoiset pyykkikorit vaatehuoltoa varten. Pesukone nostetiin ergonomisesti sopivalle työskentelukorkeudelle ERGO1+-tukikehyksen avulla. ERGO1+-tukikehys sisältää yläkaapin sekä koneen alla olevan vetolaatikon pesuaineille. Vakiovärien lisäksi ERGO-tukikehyksen voi valita kaikilla NCS-värikartan väreillä.

Kosteudenkestävä baarikeittiö

Temalin keittiökalusteet valmistetaan kosteudenkestävistä materiaaleista, joten ne soveltuvat mainiosti myös allasosaston kosteisiin tiloihin. Aikuisten viihtyisään oleskelutilaan tehtiin baarikeittiö, jonka seinän mittainen kvartsitaso sisältää interoidun jääkaapin, mikron ja keittotason. Väri poimittiin NCS-värikastasta sopimaan allasosaston paratiisimaiseen tunnelmaan.

Värikkäät keittiökalusteet

Baarikeittön uniikki kalusteväri valittiin NCS-värikartasta sopimaan allasosaston muihin tiloihin ja paratiisimaiseen tunnelmaan. Kalustevärin lämmin elegantti sävy sopii mattapintaisten laattojen, kiiltävän kvartsitason ja näyttävän sormipanelin seuraan. Näyttävät Ligo-nuppivetimet ja avartava suuri peili viimeistelevät viihtyisän baarikeittiön ja oleskelutilan.

Uniikki keittiö

Ainutlaatuinen tunnelma syntyy värien ja struktuurien harmonialla. Elegantin Dyyni- paneelin eläväpintaisuus korostaa himmeän hienostuneita maalattuja kalusteovia.
Temal-keittiökalusteet saa vakiovärien lisäksi tilauksesta kaikilla 1950:lla NCS-värikartan värillä. Väri toteutetaan kalusteisiin erikoistyönä ja maalaus sisältää ovet ja etusarjat.
Keittiökalusteiden rungot viimeistellään jo tehtaalla kauttaaltaan tiiviillä, suojaavalla reunanauhoituksella ja toimitetaan rungot koottuna.

Kotoisa-ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkoisin 9.3. alkaen klo 20. Mtv-palvelu on maksuton suoratoistopalvelu, jonka kautta sisältöjä voi katsoa osoitteessa mtv.fi tai mtv Suomi -sovelluksessa.

Linkki ohjelmasivulle www.mtv3.fi/kotoisa

Instagram @mtv3suomi @mtvpalvelu
Facebook @MTV3 @mtv-palvelu
Twitter @Maikkari @mtvpalvelu
TikTok @mtv3suomi
#Kotoisa
#mtv3suomi​

TUOTETIEDOT

WC

Temal-kalusteet:
Aatos-allas, väri valkoinen
DESiGN-alakaappi yhdellä laatikolla 40×70 cm
Taso HiMacs, väri Andromeda, 12 mm

Vedi Ligo, väri rst-look
Halo-valopeili, ø 60 cm

Hana Tapwell BI071 väri Brushed Nickel
Laatat Laattamaailma lattialaatta ja wc:n tehosteseinä, Iris Ceramica – Pietra Di Basalto Grigio 60 x 60

KODINHOITOHUONE

Temal-kalusteet:
Sileä Plain-ovi, maalattu NCSS-väri NCS S 6010-B1
Vetimet ponnahdusalvat

Työtaso, Louhi Grey Wave 20 mm, kiiltävä, Louhi Stones / www.louhistones.fi
Allas, Lagom-50 Stala / www.stala.fi

Hana, EVO984, pesukoneventtiillläi, brushed nickel Tapwell / www.tapwell.fi
Kuivaava pyykinpesukone, WTD163 WCS 8/5 kg, Miele / www.miele.fi

Lattiakaivon ritilä, Purus Design Neliö Rib 200 x 200 mm Unidrain, Purus / www.purus.fi
Paneeli, Lämpö Dyyni 150 x 90 x 2 700 mm TH10727 Cent / www.cent.fi (allasosasto ja kodinhoitohuoneen seinät)

BAARIKEITTIÖ

Temal-keittiökalusteet:
Maalattu Plain-ovi, erikoisväri NCS S 5502-Y
Rungon väri, valkoinen 01
Vedin, Ligo ø 35 mm RST-look

Työtaso, Louhi Grey Wave 20 mm, kiiltävä Louhi Stones / www.louhistones.fi
Kodinkoneet induktiokeittotaso, tason alle sijoitettava jääkaappi, kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni, Miele / www.miele.fi

Mittatilauspeili, 110 x 240 cm, Helsingin Lasipaja / www.lasipaja.fi
Takka, Saramo Satin White, Tulikivi / www.tulikivi.fi
Sun Sauna

Paneeli, Lämpö Dyyni 150 x 90 x 2 700 mm TH10727 (allasosasto ja kodinhoitohuoneen seinät), Cent / www.cent.fi

Mukana myös:
Tikkurila

Löydät jaksokohtaiset tuotetiedot myös täältä.