Kotoisa Jakso 2 Porvoo: kylpyhuone, wc, olohuoneen säilytys

Omakotitalon yläkerta muuttui 80-luvun lastenhuoneesta vauvaperheille sopivaksi viihtyisäksi vierastilaksi. Aikuiset sisarukset yöpyvät usein vauvoineen vanhempiensa luona ja yläkerran uudistukselta toivottin toimivaa säilytystä, tilavaa wc:tä sekä viihtyisää ja lapsille sopivaa vierashuonetta. Sisustussuunnittelija Seija Strand suunnitteli muuntautumiskykyisen oleskelu- ja yöpymistilan sekä vauvan hoitoon sopivan kylpyhuoneen.

Vaatehuoneesta kylpyhuone

Uusi kylpyhuone rakennettiin entisen vaatehuoneen tilalle.  Modula-allas sijoitettiin Design-kalusteryhmän vasempaan laitaan, jolloin altaan viereen jää reilusti työskentelytilaa.
Leveissä säilytyslaatikoissa on tarpeeksi säilytystilaa, joten peilikaappia ei tarvita. Näyttävä Plain-tasopeili avartaa tilaa ja sen seuraksi sisustussuunnittelija Seija Strand valitsi Lumin-varsivalaisimen. Sen valo on puhdas ja luonnollinen 4000 K, joka sopii hyvin kylpyhuoneeseen.

Seinälaatta White Ice white, lattialaatat Pro Technic Color -mosaiikkilaatat, Pukkila. Tango-pyyhekuivain, Rej Design.

Aurinkoinen kylpyhuone

Design-mallisto on laaja moduulijärjestelmä, jonka avulla voit itse suunnitella mieleisen kokonaisuuden. Voit valita kalusteiden leveyden, syvyyden sekä värin ja yhdistää niihin haluamasi tason ja altaan. Modula-allas on reilun kokoinen ja sen allaskupin ellipsin muoto mukailee käsien luonnollista pesuasentoa. Se sopii  muotonsa vuoksi hyvin myös lapsiperheen tarpeisiin.

Latauspiste laatikkoon

Pistorasia sijoitettiin säilytyslaatikon sisälle, jolloin sähköhammasharjan tai partakoneen lataus sujuu roiskesuojattuna ja lapsilta suojassa. Laatikoissa on vakiona liukumaton anti-slipmatto, joka pitää tavarat paikoillaan. Taso on kestävä ja helppohoitoinen HiMacs-kivikomposiittitaso, jossa yhdistyy kova kulutuksen kesto tyylikkääsen ulkonäköön.

Koko seinä säilytystä

Yläkerran oleskeluhuoneessa leikitään, yövytään ja touhutaan pienten lasten kanssa. Koko seinän levyinen säilytysjärjestelmä vapauttaa lattiatilaa leikeille ja helpottaa järjestyksen ylläpitoa. Mataliin alalaatikoihin lasten on helppo kerätä lelut leikin päätytyttyä. Kiinteän säilytysjärjestelmän voi mitoittaa sentilleen tilaan sopivaksi yhdistämällä eri syvyisiä kaappeja ja laatikoita. Tilaan tarkasti mitoitettu säilytysjärjestelmä toimii vuodesta toiseen ja sopii niin tekniikan kuin tavaroidenkin säilytykseen.

Kiurujen yö-tapetti, Tapettitalo.  Lankkuparketti, Trinity Novafloor. Vuodesohva, rahi ja sohvapöytä, Hakola.

Patteri piiloon

Eri syvyisten säilytyslaatikoiden avulla voidaan kiinteää talotekniikkaa sijoittaa kalusteiden taakse piiloon. Ikkunaseinällä sijaitseva lämpöpatteri koteloitiin vähemmän syvien laatikoiden taakse ja samalla tv:n sähköjohdot vietiin siististi tason sisälle. Ilmankierto ratkaistiin kalusteisiin upotetun ilmankiertoritilän avulla.

Porvoo, omakotitalon yläkerta
Kylpyhuone ja olohuoneen säilytysjärjestelmä