Parhaat vinkit kodinhoitohuoneeseen

Kaikki paikoilleen ja paikka kaikelle. Kodinhoito sujuu kun säilytystilaa on sopivasti ja toiminnot suunniteltu juuri Sinua varten. Kylpyhuone-, eteinen tai kodinhoitohuone, pieni tai suuri, toiminnallisen kodinhoitopisteen voi räätälöidä 5 cm -mitoituksella tilaan kuin tilaan. Tutustu silityslautakaappiin, Ergo-tukikehykseen, siivouskaappiin ja muihin Temalin toiminnallisiin kodinhoitohuoneen ratkaisuihin.

Lisää tilaa

Lisää neliöitä käytävämäiseen tai muuten ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen vähemmän syvillä alakaapeilla ja vain 20 cm tai 30 cm syvillä yläkaapeilla. Vakiokokoinen pesukone ja kuivausrumpu vaatii 60 cm syvät kalusteet, mutta muut kalusteet toimivat hyvin kapeampinakin. Myös pienempiin 40-50 cm koneisiin löytyy oikean kokoiset kalusteet. Kalusteiden sisälle voit valita mm. erikokoisia säilytyskoreja 5 cm mitoituksella.

 

Pienen pieni kodinhoitohuone

Toimiva kodinhoitopiste ei vaadi montaa neliötä, tärkeintä on räätälöidä toiminnot ja tarvikkeet täsmälleen tarpeiden mukaisiksi. Pyykkihuollon voi piilottaa kaappien kätköihin koreihin, vaatetangon voi hyödyntää kuivaustelineeksi ja reilun kokoisessa altaassa mahtuu pesemään käsipyykit. Yläkaapin alapohjaan asennettu paneelivalo toimii työvalona ja tasolle jää myös laskutilaa.

 

Siivouskaappi hyllyllä vai telineellä

Siivouskaappi voi sisältää silityslautaa varten oman kapean osion ja hyllyjä tai säilytyskoreja. Siivousvälinekaapissa on teline imuriletkulle ja varrelle, pikkutasoja ja säilytyskoukkuja. Siivouskaapin leveyden voit valita 40-60 cm ja syvyyden 48-58 cm väliltä, korkeus on 182 cm.

 

Pyykit pyykkikoriin

Kodin pyykkihuollon tai vaatesäilytyksen voi piilottaa kaappien sisälle erikokoisiin metallikoreihin. Liukukiskoilla kulkevia valkoisia säilytyskoreja on kymmeniä erikokoisia syvyysmitoissa 29-58 cm väliltä. Korkein korivaihtoehto on 48 cm ja soveltuu hyvin pyykkikoriksi. Pienin kori on kooltaan vain 23,5×23,5 cm ja sopii vaikka sukkien säilytykseen.

Silityslautakaappi

Silityslaudan voi sijoittaa myös kiinteästi omaan alakaappiin. Silityslautakaappi sisältää laudan ja mekanismin, joka nostaa sekä laskee laudan sulavasti laatikon kätköihin. Silityslauta on kooltaan 95 x 30 cm.

Ergonomista pyykkihuoltoa

Pesukoneen tai pesukoneen ja kuivausrummun voi nostaa ergonomisesti oikealle työskentelykorkeudelle Ergo-kokonaisuuden avulla. Sen vankka alumiinikehikko kestää kovaakin käyttöä. Ergo1-pesukoneen tukikehys sisältää vakiona alalaatikon, laminaattitason koneen alle ja päälle sekä kaksi irtosivua ja vetimen. Ergo2-tukikehys on leveydeltään 1240 eli siihen mahtuu pesukoneen lisäksi kuivausrumpu. Lue lisää Ergo-tukikehyksistä.

Kosteudenkestävää korkeutta 212 cm

Korkeasta kaapista voi rakentaa kodinhoidon tukipisteen. Se toimii yksistään tai yhdistettynä ylä- tai alakaappien kanssa. Korkeimman kaapin saat yhdistämällä 182 cm korkean kaapin 30 cm alalaatikkoon, jolloin kaapin kokonaiskorkeus on 212 cm.

Kahta väriä

Värit sopivat myös kodinhoitohuoneeseen ja tuovat piristystä arkipuuhiin. Tässä yhdistettynä naavan ja kitin väriset kalusteet sekä Ergo1+-tukikehys. Retro-vetimet ovat eleettömän linjakkaat ja sopivan moderniin tyyliin.