Temal SURFACE2019-04-18T14:26:06+00:00

Emali julkisivuissa

Emali on yksinkertaisesti sanottuna lasia teräksellä.  Emaloidut julkisivulevyt koostuvat teräksestä, jonka pintaan on erittäin korkeassa lämpötilassa sulatettu käytännössä rikkoutumaton lasipinnoite. Lasi ja teräs ovat monessa toistensa vastakohdat ja emalissa yhdistyvät niiden parhaat puolet: teräksen lujuus ja lasin kemiallinen kestävyys.

Emaloituja rakennus- ja julkisivulevyjä käytetään yleisesti kaupallisessa ja julkisessa rakentamisessa sekä infrastruktuurihankkeissa eri puolilla maailmaa. Emaloidut levyt ovat ylivoimaisia iskunkestävyyden, värinkeston ja lujuuden osalta, joten niitä käytetään usein kohteissa, joissa on paljon jalankulkuliikennettä, kuten asemat, kauppakeskukset ja toimistorakennusten aulat.

Temalin emaloituja julkisivulevyjä käytetään etenkin Ruotsissa ja Englannissa, joissa emalilla on vahvat perinteet. Me valmsitamme eri kokoisia, värisiä ja kuvioisa julkisivulevyjä tehtaallemme Järvenpäässä.

EMALI ON TEMALIN SYDÄN

Emaloidut julkisivulevyt valmistetaan lähes käsityönä Järvenpään emalitehtaalla. Emalilla ja sen myötä Temalilla on lähes satavuotiset perinteet Suomessa. Vuonna 1920 Kone ja Siltarakennus Oy perusti emalitehtaan Sörnäisiin, 1930-luvulla tehdas siirtyi Wärtsilän omistukseen, vuonna 1982 Hackmanille ja vuonna 1994 Höglundin perheen omistukseen. Olemme ylpeitä juuristamme, jotka menevät syvälle suomalaiseen teollisuushistoriaan ja sen suuriin nimiin. Emalin parissa ovat Suomessa työskennelleet niin Antti Nurmesniemi, Esteri Tomula kuin Seppo Mallat ja Kaj Franck. 

Järvenpään emalitehdas

Nakkilan kalustetehdas

Toiminnallinen vertailu

Emaloidut levyt Alumiini Kaakeli Maalattu teräs
Värin kesto Yli 30 vuotta 5 vuotta Yli 20 vuotta 3 vuotta
Kemikaalienkestävyys Kyllä Ei Laatat kyllä, saumaus ei Ei
Hankauksenkestävyys Kyllä Ei Kyllä Ei
Palonkestävyys Kyllä Ei Laatat kyllä, kiinnitys ei Ei
Graffitinkestävyys Kyllä Ei Laatat kyllä, saumaus ei Ei
Iskunkestävyys Kyllä Ei Kyllä, mutta voi mennä säröille Ei
UV-säteilynkestävyys Kyllä 5 vuotta Kyllä, mutta saumaus rapautuu 5 vuotta

Tuotesovellukset

Emaloituja rakennus- ja julkisivulevyjä käytetään yleisesti kaupallisessa ja julkisessa rakentamisessa sekä infrastruktuurihankkeissa eri puolilla maailmaa. Emaloidut levyt ovat ylivoimaisia iskunkestävyyden, värinkeston ja lujuuden osalta, joten niitä käytetään usein kohteissa, joissa on paljon jalankulkuliikennettä, kuten asemat, kauppakeskukset ja toimistorakennusten aulat.

Temal & Partners Kylpyhuonekeskus

150 ASKELTA KAMPIN METROASEMALTA

SHOWROOM-MYYMÄLÄMME HELSINGIN YDINKESKUSTASSA PALVELEE AMMATTILAISIA MA-LA

Temal & Partners Kylpyhuonekeskus palvelee ammattilaisia maanantaista lauantaihin. Kylpyhuonekeskuksessa on esillä Temalin mallisto laajasti ja sieltä saa aina ammattitaitoista palvelua sillä asiantuntemuksella, jonka vain valmistaja voi taata. Kylpyhuonekeskuksen konseptissa on mukana luotettavia, johtavia valmistajakumppaneita: Oras, Pukkila, Rej Design, Sanka ja Unidrain. Myös kaikkien kumppaneiden tuotteet ovat laajasti esillä showroomissa.

TULE MUKAAN! Järjestämme arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakennuttajille, isännöitsijöille, rakennusyhtiöille ja taloyhtiöille säännöllisesti tapahtumia, muun muassa teemallisia aamiaisia. Ilmoittaudu mukaan kutsu- ja uutiskirjelistallemme tästä!

Temal & Partners Keittiökeskus

VAPAUTA VANGITUT NELIÖT JA ELÄ ENEMMÄN!

Kylpyhuonekeskuksen naapurissa sijaitsee marraskuussa 2016 avattu urbaani keittiö- ja compact living -myymälä Temal & Partners Keittiökeskus.

Uusi myymälä tarjoaa ratkaisuja keittiöön ja pieniin tiloihin sekä sisustukseen. Myymälästä löytyy Temalin keittiöiden lisäksi muun muassa Helsingin suurin Oras-hanojen livenäyttely, Pohjois-Euroopan suurimman kivitasovalmistajan Diapolin ainoa showroom Suomessa, Temalin 5 cm-konseptia hyödyntäen rakennettu ja täysin sisustettu 15 neliön yksiö sekä Art4U:n, Decosin, Candyn ja AVA Roomin showroom.

Järjestämme arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakennuttajille, isännöitsijöille, rakennusyhtiöille ja taloyhtiöille säännöllisesti tapahtumia. Ilmoittaudu mukaan kutsu- ja uutiskirjelistallemme tästä!

Referenssejä

Temalin emaloituja julkisivulevyjä löytyy muun muassa täältä:

Täbyn kunnan tunnelistrategian kumppanitoimittaja
Vakuutusyhtiö Ilmarisen pääkonttori Helsingin Ruoholahdessa
Ruoholahden, Kampin, Rautatieaseman, Sörnäisten ja Vuosaaren metroasemat Helsingissä
Victoria Station, Lontoo
Danderyds sjukhusin, T-Centralenin, Ropstenin, Hässelby Gårdin, Hjorthagenin ja Fridhemsplanin metroasemat Tukholmassa
Citybanan, Tukholma
Hötorgetin toimistotornit, Tukholma
Graabin jätteenkäsittelylaitos, Göteborg
Urheilupuiston alikulkutunneli, Järvenpää
LKAB:n ohjauskeskuksen julkisivu, Kiiruna
Bråvikensskolan, Norrköping
Friskväderstorget, Göteborg
Kallax flygplats. Luleå

PITKÄN ELINKAAREN TOTEUTUKSIIN
TEMAL SURFACE