Usein kysytyt ksymykset

Kysy vaan – me tiedetään

Mistä näitä saa, mikä on tuotteiden toimitusaika, voiko hanan paikan vaihtaa ja miten tämä asennetaan. Täältä löydät vastaukset kysymyksiin, joita meiltä kysytään viikoittain. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme sivun oikean alalaidan chat-palvelusta tai sähköpostitse temal@temal.fi.

 1. Mikä on toimitusaikanne?

  Normaali toimitusaikamme on 3–4 viikkoa. Vahvista toimitusaika tilauksen yhteydessä jälleenmyyjältäsi tai asiakaspalvelustamme.

 2. Mistä Temalin tuotteita voi ostaa?

  Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi täältä.

 3. Miten tämä tehdään?

  Kalusteet valmistetaan Nakkilan tehtaallamme kosteisiin tiloihin soveltuvista materiaaleista kuten esim. melamiinipäällysteisestä kalustelevystä ja MDF-kuitulevystä. Emalialtaat valmistetaan Järvenpään tehtaallamme. Löydät tuotekohtaiset materiaalitiedot tuotekortista verkkosivuiltamme. Voit kysyä materiaali- tai rakennetietoa myös asiakaspalvelustamme. Temalin sertifikaatit ja hyväksynnät löydät täältä.

 4. Miten tämä asennetaan?

  Pakkaamme manuaaliset asennusohjeet toimitusten mukaan. Tarvittaessa voit myös ladata ne verkkosivuiltamme. Asennusohjeet löytyvät seuraaviin tuotteisiin: allaskaapit, säilytyskaapit, peilit ja peilikaapit, Ergo-tukikehys, erilliset uppo- ja malja-altaat, saranat ja liukukiskot.

 5. Kiinnitetäänkö kalusteet seinään/ tarvitaanko tukijalkoja/ voiko asentaa pelkästään tukijaloilla?

  Kaikki kalusteet kiinnitetään seinään. Tukijalkoja voi tarvittaessa käyttää, jos seinämateriaali sitä vaatii, kaluste on suurikokoinen ja/tai siihen tulee kohdistumaan lisäpainoa esim. tukikaiteen vuoksi. Säädettävät tukijalat voi lisätä myös sisustuksellisista syistä, jolloin kaluste näyttää huonekalumaisemmalta.

 6. Voiko hanan paikkaa vaihtaa?

  Kyllä. Hanareiän paikan muutos, poisto ja toisen reiän lisääminen on maksullinen ja onnistuu ennen tilausta. Hanareiän sijainti riippuu altaan mallista sekä sen mitoista. Hanareiän sijainti löytyy kuvaston hinnaston tuotekohtaisista allaskartoista.

 7. Saako kalusteiden rungon erivärisenä, kuin oven?

  Kylpyhuonekalusteissa rungon väri on vakiona sama kuin ovien tai etusarjojen. Keittiökalusteissa rungon väri vakiona valkoinen, tilauksesta myös värillisenä.

 8. Onnistuuko vetimen vaihto tilauksen yhteydessä?

  Kyllä onnistuu, vakiovetimen mallia voi vaihtaa veloituksetta toiseen vakiovetimeen, jotka löytyvät kuvaston 209. Voit vaihtaa vetimet myös lisähintaisiin malleihin, jotka löytyvät kuvaston s. 210.

 9. Miten peilikaapin valot saa päälle, onko peilikaapeissa erillinen kytkin?

  Peilikaapissa ei ole erillistä valokytkintä ja ylä- ja alavalo toimivat samanaikaisesti. Peilikaapin sähköt kytketään talon sähköjärjestelmään ja valokatkaisimeen. Tarvittaessa sille voidaan asentaa myös erillinen valokytkin. Sähkötyöt tulee aina teettää valtuutetulla sähkömiehellä.

 10. Saako peilikaapin pistorasiaan jatkuvan virran?

  Mikäli talon sähköjärjestelmä sallii, peilikaapin pistorasiaan saa jatkuvan virran ja valaistuksen valokatkaisimen kautta. Sähkötyöt tulee aina teettää valtuutetulla sähkömiehellä.

 11. Voiko kierrettävän pohjatulpan vaihtaa uuteen PopUp-malliin?

  Kyllä voi. Valikoimissamme on PopUp-pohjaventtiili, jonka voit vaihtaa kierrettävän pohjaventtiilin tilalle. Se sisältää kromatun PopUp-pohjaventtiilin ja ensimmäisen vaakaputken.

 12. Mikä tämä on? Onko tämä Temalin valmistama kaluste? Saako tähän varaosan?

  Tarvitset tuotteen mitat ja mallin. Jos malli ei ole tiedossa, voit ottaa siitä valokuvan. Toimita kysymyksesi mittojen ja mallitiedon tai valokuvan kanssa asiakaspalveluumme selvitettäväksi temal@temal.fi. Pyrimme auttamaan sinua parhaamme mukaan.

 13. Saako tällaisen erikoisen?

  Valmistamme tasoaltaita, altaita ja kalusteita 5 cm välein. Valikoimiimme kuuluu vakiona 9985 erikokoista ja eri väristä kaappia säilytykseen, 225 erikokoista ja eri väristä irtoallasta, 3566 erikokoista ja eri väristä allaskaappia sekä 899 erikokoista ja eri väristä peiliä ja peilikaappia. Laajasta valikoimastamme löydät helposti juuri sinun tarpeisiisi sopivat tuotteet haluamallasi kokoonpanolla. Suunnittelijamme auttavat mielellään, voit varata maksuttoman suunnitteluajan Sinun suunnittelijasi.fi -palvelusta tai puhelimitse 010 429 60000 / Kylpyhuonekeskus tai 040 773 3945 / Keittiökeskus.

 14. Mitä Temalin peilikaappien ja ledilippojen valon värilämpötilaa (K) on?

  Valmistamiemme peilikaappien ja ledilippojen värilämpötila on 4 000 K, joka luo kylpyhuoneeseen sopivaa puhdasta valoa. Vaihtoehtoisen 3 000 LED-valon saa erikoistilauksesta ylävaloksi Highlight-peilikaappiin ja Classic-peilin ylälippaan leveyksissä 40-80 cm sekä Highlight-peilikaapin alavaloksi leveyksissä 40-120 cm.