Nina Zischkasta toimitusjohtaja, Harri Höglundista hallituksen puheenjohtaja

Perheyritys Temalin tasapäiset pääomistajat, sisarukset Nina Zischka ja Harri Höglund vaihtavat tehtäväkapuloita 16.1.2017.  Niklas Estlander ottaa varatoimitusjohtajana kokonaisvastuun Skandinavian markkinoista.

Höglund jättää viiden vuoden työrupeaman jälkeen toimitusjohtajan paikan ja siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi sekä varatoimitusjohtajaksi vastuualueinaan talous ja tuotanto. Zischka siirtyy varatoimitusjohtajan paikalta toimitusjohtajaksi vastuualueenaan myynti ja markkinointi.

Syitä vaihdokseen on neljä:

  1. KAIKELLA ON AIKANSA. Sisarukset sopivat keskenään jo sukupolvenvaihdoksen aikaan 2011, että johtaisivat yritystä vuorollaan viiden vuoden jaksoissa.
  2. SIELLÄ MISSÄ KAIKKI MUUTKIN. Noin 70 % Temalin Suomen myynnistä tulee Etelä-Suomesta ja Zischkan toimipisteenä ovat Temalin kaksi Temal & Partners -myymälä/showroomia Helsingin keskustassa. Myyntivastuullisen toimitusjohtajan on hyvä olla lähellä asiakkaita, toimittajia ja kumppaneita.
  3. KESKITTYMINEN. Höglund asuu Porissa Nakkilan tehtaan lähellä ja vastaa talouden ohella tuotannosta. Selkeyttämällä vastuualueita molemmat voivat rauhassa keskittyä siihen missä ovat vahvimmillaan.
  4. KANSAINVÄLISTYMINEN. Temalin hallitusta on täydentänyt 1.11.2016 alkaen ruotsalainen Niklas Estlander, joka korvasi hallituksessa Temalin perustajan Boris Höglundin. Estlanderilla on myös kokonaisvastuu Skandinavian toiminnasta ja hänen johdollaan on tarkoitus kahden vuoden aikana tuplata Ruotsin liikevaihto.

Höglund toteaa Temalin kahden tehtaan toimintojen tehostamisen sekä kokoonpanon, varaston ja lähettämön siirtämisen Järvenpään emalitehtaalta Nakkilaan vuonna 2016 olleen raskas prosessi, joka nyt on onnistuneesti saatu päätökseen. ”Keskitän ilolla energiani ja taitoni talouteen ja tuotantoon, joiden toiminta ja hyvä kunto ovat kasvavan myynnin edellytyksiä.”

Juuri kasvaviin myyntilukuihin Temalilla uskotaankin.  ”Olemme segmentoineet ja kehittäneet valikoimaamme muuttuvien markkinoiden mukaan.  Samanaikaisesti olemme tehostaneet myyntiorganisaatiotamme rekrytoimalla vahvoja avainosaajia. Haemme kasvua panostamalla erityisesti ammattilaismyyntiin Suomessa sekä Ruotsin kasvaviin markkinoihin”, Zischka kertoo.

Lisätietoja
Nina Zischka, puh. 040 5454 852

2018-11-27T12:38:13+00:00