Esittelyssä
Riia Rauhala

Sisustusarkkitehti
Sisustussuunnittelija SI

TEMAL-SISUSTUSSUUNNITTELIJA

Temal-sisustussuunnittelija on alueesi ensisijainen Temal-suunnittelijakontakti.
Suunnittelijalla on tuorein tieto Temal-tuotteista sekä valmistajan vahva tuote- ja suunnittelutuki tukenaan.
Temal-sisustussuunittelijat löydät sivuiltamme www.temal.fi/sisustussuunnittelijat/

Riia Rauhala:
”Parhaat ideani syntyvät luonnossa”

Liikun paljon luonnossa ja rauhoitun parhaiten ulkoillen perheeni sekä koiramme kanssa. Muutimme maalle noin kolme vuotta sitten päästäksemme lähelle luontoa. Nyt pääsen metsään suoraan kotiovelta. Parhaimmat sisustusideani kumpuavatkin usein juuri luonnosta, pyrin luomaan sisustuksella harmonista ja ajatonta tunnelmaa.

Nykyinen kotini on ensimmäinen omakotitalomme ja remontoimme sitä huolella ja rakkaudella. Toivon, että kotimme on aikanaan mummola ja pappala, joten maltamme remontoida sitä ajan kanssa, huone kerrallaan. Minä suunnittelen ja asiakkaidenkin projekteissa käyttämäni tutut remonttimiehet remontoivat. Olen myös erittäin innoissani isosta pihasta ja sen suunnittelusta, pidän puutarhassa puuhailusta.

Juuri nyt juhlin toimistoni Sisustusuunnittelu Riia Rauhala 10-vuotista taivalta. Alalla olen ollut jo kauan mutta oman yrityksen perustaminen oli suuri toteutunut haaveeni. Se antoi minulle vapaat kädet tehdä rakastamaani työtä ja suunnitella itse omat aikatauluni. Mukaan on mahtunut upeita kohteita ja ihania ihmisiä. Olen tehnyt myös paljon erilaisia tv-projekteja sekä messukohteita, joissa toteutetaan näyttäviä kokonaisuuksia. Minulla on myös vakio-asiakkaita, joiden elämänmuutoksissa ja uusissa suunnitelmissa saan olla mukana.

Kuuntelen tarkkaan asiakkaan mieltymyksiä ja yritän tutustua hänen mielenmaisemaansa. Tarjoan rohkeasti omia ideoitani niin visuaalisissa kuin teknisissäkin ratkaisuissa ja pyrin harmonisiin kokonaisuuksiin toiminnallisuudesta tinkimättä. Tarkat ja visuaalisesti näyttävät suunnitelmat ovat tärkeä osa työtäni ja tapa viestiä asiakkaan kanssa. Piirrän ArchiCAD:llä pohja- ja seinäkuvat sekä teen projektion jokaisesta tilasta, tarvittaessa myös piirrän 3D-kuvat.

Hulppea loft-keittiö

Suunnittelin vanhan puuverstaan yläkertaan loft-asunnon pariskunnalle, jolla käy paljon ystäviä ja sukua kyläilemässä. Talo on rakennettu 1950-luvulla ja yläkerta toimi aiemmin höyläämönä. Koti henkii vanhaa tehdasmaista tunnelmaa ja halusimme säilyttää sen. Keittiö on saneerattu avoimeksi toimintakeskukseksi, täällä kokkaillaan paljon. Iso tila mahdollisti mm. ison saarekkeen molempiin suuntiin aukeavat alakaapit, jotka toivat runsaasti lisää säilytystilaa. Tässä kodissa yhdistyvät mielestäni hienosti alkuperäinen tunnelma nykyajan toimintoihin.

.

Avohyllyt

Loft-keittiöön tehtiin myös uniikit avohyllyt, jotka isäntä työsti omin käsin. Niiden rouheinen pinta muistuttaa betonia ja sopii loft-henkeen.

Pesuhuone

Loft-asunnon pesuhuoneessa oli tilaa toteuttaa pariskunnalle amerikkalaistyyppinen tupla-pesupiste.  Näyttävät Loop-malja-altaat tuovat kivasti pyöreää muotoa pesuhuoneeseen ja muut materiaalit jatkavat kodin rouheaa tunnelmaa.

Citynaisen kylppäri

Tämän kylpyhuoneen suunnittelin pitkä-aikaiselle asiakkaalleni, jonka kodin olemme remointoineet huone kerrallaan. Toiveena oli tyylikäs ja moderni sisustus, jossa jokaisella tavaralla ja toiminnolla on oma paikkansa. Trend-allaskaappiin valitsin tammipintaiset ovet tuomaan kotoista tunnelmaa. Siinä on runsaasti säilytystilaa ja yläkaapeissa on pistorasia mm. sähköhammasharjan lataukselle. Laatat Pukkila.

Toimistokeittiö

Keittiö on suunniteltu omalle Sisustussuunnittelu Riia Rauhalan toimistolleni. Suunnittelun lähtökohtana oli erilaisten materiaalien yhteensovittaminen, koska keittiö toimii myös pienenä näyttelykeittiönä. Siksi yhdistin keittiössä useita erilaisia kokoja, pintoja ja materiaaleja. Vesipiste-seinän kalusteissa on alakaapeissa  vihreät (NCS-S4502-Y) New Country-ovet ja yläkaapeissa Minimal-ovet. Korkeisiin säilytyskaappeihin valitsin mustat puukuvioidut ovet. Materiaalit on hyvä nähdä valintavaiheessa myös isompina pintoina.