Tuotteen nimi ja
ohjaus verkkokauppaan

Tuotteen nimi ja
ohjaus verkkokauppaan

Tuotteen nimi ja
ohjaus verkkokauppaan

Emaliallas on kiertotalouden ja kestävän kehityksen malliesimerkki

Pohjoismaiden ainoana emalitehtaana olemme vuosikymmenten ajan toimineet teräsemaloinnin ja sen etujen vahvana puolestapuhujana. Emali on materiaali, joka ei vain kestä aikaa, vaan tukee myös vastuullista rakentamista ja kiertotaloutta.

Tuotteen nimi ja
ohjaus verkkokauppaan

Tuotteen nimi ja
ohjaus verkkokauppaan

Emali on vastuullinen materiaali, jolla on syvät juuret

Temalin emalialtaat valmistetaan lähes käsityönä Järvenpään emalitehtaalla. Teräsemalilla ja Temalillla on yli satavuotiset perinteet Suomessa. Historiamme ulottuu vuoteen 1920, jolloin Kone ja Siltarakennus Oy perusti ensimmäisen emalitehtaan Sörnäisiin. Vuosien saatossa tehdas on kulkenut Wärtsilän ja Hackmanin kautta Temalin omistukseen. Olemme ylpeitä perinnöstämme, joka ulottuu syvälle suomalaiseen teollisuushistoriaan ja on kietoutunut yhteen maamme muotoilun suurten nimien, kuten Antti Nurmesniemen, Esteri Tomulan, Seppo Mallatin ja Kaj Franckin kanssa.

Lasitettu teräs vs. lasitettu savi

Lasitus antaa emalille ja posliinille samankaltaisen pinnan, mutta ero löytyy rungosta ja muotoilusta – emalin runko on terästä, posliinin pääasiassa savea. Teräksen ansiosta voimme luoda kestäviä ja kierrätettävissä olevia altaita, jotka ovat muotoilultaan sirompia, ohuempia ja kevyempiä kuin savi.

Temal kylpyhuone, emaliallas, malja-allas, Loop, kultainen hana, ihana valo

Teräsemali vs. akryyli ja muovipinnoitteet

Temalin teräsemalista valmistetut altaat ovat muovittomia, erittäin kestäviä ja 100 prosenttisesti kierrätettävissä pitkän käyttöiän päätteeksi. Toisin kuin akryyli- ja muovia sisältävät pinnat, teräsemali on myös UV-kestävä, mikä tarkoittaa, että sen väri ei kellastu tai haalistu ajan myötä. Vihreän siirtymän myötä yhä useampi pyrkii välttämään muovin käyttämistä sisustuksessa.

Hygieenisyyden ja kestävyyden yhdistelmä

Kylpyhuoneen tulisi olla paikka, jossa ihmiset viihtyvät – eivät bakteerit. Jatkuvasti vaihtelevat lämpötilat ja kosteustasot kylpyhuoneessa luovat ympäristön, joka tarjoaa usein ihanteellisen kasvualustan mikro-organismeille. Teräsemali estää jopa mikroskooppisen pienet naarmut, joissa bakteerit voivat pesiytyä. Teräsemalin tiivis pinta torjuu bakteerit ja kiiltävä pinta on helppo pitää puhtaana. Nämä ominaisuudet tekevät teräsemalista täydellisen valinnan niin sairaaloihin, laboratorioihin kuin tutkimuslaitoksiinkin.

100 % kierrätettävyys altaan elinkaaren lopussa

Temalin teräsemaliset altaat heijastavat sitoutumista kestävyyteen ja ekologisuuteen. Pitkän käyttöiän ansiosta ne ovat taloudellinen ja ekologinen sijoitus tulevaisuuteen. Kun aika on täyttynyt, altaita ei heitetä hukkaan, vaan ne voidaan kierrättää kokonaisuudessaan.

Teräsemalin ominaisuudet

Hygieeninen

Temalin teräsemali estää homeen ja värjäytymien tarttumisen altaan pinnoille. Emalin koostumus on myös huokoseton ja naarmuuntumaton, mikä tarkoittaa, että se ei jätä tilaa bakteereille pesiytyä pesualtaissa.

Naarmutuksen ja iskun kestävyys

Temalin teräsemali yhdistää teräksen ja lasin luontaiset ominaisuudet, tehden siitä erittäin kestävän mekaaniselle rasitukselle.

Lämmönkestävyys

Tuotteemme kestävät korkeita lämpötiloja vaurioitumatta. Palavat ja kytevät esineet eivät jätä jälkiä emalipintaan.

Lämpöiskunkestävyys

Teräsemali kestää nopean vesisuihkulla jäähdyttämisen, jopa +400 °C:sta tavanomaiseen huoneenlämpöön 30 sekunnin kuluessa.

Tehopuhdistuksen kestävä

Emali soveltuu erinomaisesti julkisiin tiloihin. Pinta kestää hyvin puhdistus- ja hankausaineita ja muita kemikaaleja, joten säännöllinen tehopuhdistuskaan ei vaikuta materiaalin ominaisuuksia heikentävästi.

Väri ei koskaan haalistu

Temalin teräsemalialtaat ovat UV-säteilyn kestävä, minkä ansiosta ne säilyttävät alkuperäisen värinsä vuosikymmeniä haalistumatta tai kellastumatta.

Tiivis ja kemikaalinkestävä

Yleiset kotitalouspuhdistusaineet, kosmetiikka tai hiusvärit eivät vahingoita kovaa ja tiivistä teräsemalipintaa.

Ei vaadi kiillottamista

Tiivis emalipinta on likaa hylkivä ja helppo pitää puhtaana ilman kiillottamisaineita. Temal yhdistää teräksen ja lasin helposti puhdistettaviksi kylpyhuonepinnoiksi tarjoten poikkeuksellista kestävyyttä.

100 % kierrätettävyys elinkaaren lopussa

Temalin teräsemalista valmistetut altaat ovat muovittomia, erittäin kestäviä ja 100 prosenttisesti kierrätettävissä pitkän käyttöiän päätteeksi.

Mitä on teräsemali?

Teräsemali yhdistää teräksen ja lasin kestävyyden yli 800 asteen lämpötilassa polttamalla, luoden lujan, korroosionkestävän pinnan, joka kestää vuosikymmeniä.

E niin kuin emali…

– Ekologisuus: Emali on kiertotalouden aarre, joka on 100 % kierrätettävä elinkaarensa lopussa. Emalialtaat ovat vapaita muovista ja kestävät vuosikymmeniä.

M – Monipuolisuus: Emali on ihanteellinen valinta sen hygieenisyyden, puhdistuksen helppouden ja UV-värin kestävyyden ansiosta. Emali kestää kemikaaleja, naarmuja ja lämpötilan vaihteluita, ja altaiden ohuus lisää niiden esteettistä viehätystä.

A – Ajan myötä edullinen: : Emalialtaiden pitkä elinkaari maksaa itsensä takaisin käytön myötä. Alkuinvestointi kannattaa, sillä kestävyys on taloudellisesti järkevää pitkällä aikavälillä.

L – Luksus: Emalin historia ulottuu faraoiden Egyptistä nykypäivän moderneihin koteihin. Tämä aikaa kestävä materiaali säilyttää loistonsa vuosisadasta toiseen, mukautuen samalla nykyajan vaatimuksiin – kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. 

I – Innovatiivisuus: Emalin käyttö Temalin altaissa heijastaa innovatiivista lähestymistapaa, joka uudistaa kylpyhuonekalusteiden perinteistä mittavalikoimaa. #SopivastiSinun-mitoitus on paitsi tuotekehityksen taido

emaliallas, Temal, kylpyhuone