Vastuullinen valmistaja

Kalustevalmistajana tunnemme ja kannamme vastuumme ympäristöä kohtaan. Materiaalihankinnoissa meille tärkeintä on laatu, siitä emme tingi. Pyrimme tekemään ympäristön kannalta suotuisia valintoja ja tarkkailemme valppaina erilaisten materiaalien kehitystä ekologisempaan suuntaan. Tässä koottuna asiaa meneillään olevista vastuullisuus- ja ympäristöprojekteistamme.

M1-kelpoisia materiaaleja ja päästömittauksia

Tutkimme ja testaamme materiaalien sekä kalusteiden ominaisuuksia luotettavilla toimijoilla, se on osa tuotekehitystyötämme. Vuoden 2022 aikana teemme kalusteillemme mm. erilaisia huoneilman päästömittauksia.
Esimerkiksi projektikuvastossa esitettyjen kalustelevyjen väri- ja materiaalivaihtoehdot ovat M1-kelpoisia.

EPD- ympäristöseloste etenee

Rakennustietokannan EPD (Enviromental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja puolueeton laskenta, jossa ympäristöselosteiden verifiointi tapahtuu standardin ISO 14025:2006 mukaan ja tiedot esitetään EN 15804 standardin mukaisesti. Temalin virallinen EPD laskelma on rekisteröity RST tietokantaan 62,5/40 cm allaskalusteille. Meillä on laskennassa useita tuotteita, joiden laskenta etenee suunnitellusti kevään 2022 aikana.
selaa epd-ympäriselosteita

Oma toimintamme

Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen arvot kaikessa
tekemisessämme. Kehitämme tehtaillamme tuotannon eri
prosesseja minimoidaksemme ympäristövaikutustamme.
Panostamme myös kone-investoinnein ympäristö-ystävällisempiin valintoihin. Uudella PUR-listoituskoneella kalusteet reunanauhoitetaan liimalla, joka ei sisällä lisättyä formaldehydiä. Tutkimme myös vihreämpiä pakkausmateriaaleja. Luovuimme mm. irtoaltaiden pakkauksissa styroksista ja siirryimme kierrätettyihin pakkaus-materiaaleihin vesilukkopakkausmuovin ja pakkauskartongin osalta. Tavoite on myös siirtyä kierrätysmuovista valmistettuihin vesilukkoihin ja muovipusseihin vuoden
2022 aikana.

Ekologiset valinnat

Noudatamme ympäristönsuojelua ja vastuullista valmistusta koskevaa pohjoismaista ohjeistusta ja lainsäädäntöä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme ympäristön kannalta kestäviin ratkaisuihin materiaalivalinnoista valmistukseen ja logistiikkaan. Tunnemme käyttämämme pääraaka-aineet ja niiden alkuperän. Pyrimme käyttämään vain puumateriaaleja, joilla on FSC®- tai PEFC™-sertifikaatti ja suosimme uusiutuvia sekä kierrätettäviä materiaaleja. Käyttämämme materiaalit ovat pääsääntöisesti M1-kelpoisia kuten melamiinipinnoitteiset kalustelevyt väreissä
vaalea tammi, musta puu ja valkoinen.

Sertifioinnit, hyväksynnät ja laatumerkinnät

Meillä on käytössämme ISO 9001-laadunhallintajärjestelmä
ja emalillamme on Cradle to cradle -kiertotalouteen ohjaava sertifiointi. Saavutimme Suomen vahvimmat -sertifikaatin platinatason 2021 ja saimme Menestyjä 2021-sertifikaatin. Valmistamistamme peilikaapit (ledilipat) ja valaisimet täyttävät suojausluokan IP44 vaatimukset ja tuotteillamme on FI- ja CEmerkinnät. Lue lisää sertifioinneistamme verkkosivuiltamme.
Sertifikaatit

Green Building Council Finland

Olemme Green Building Council Finlandin jäsen. Green
Building Council Finland ry koostuu kiinteistö- ja rakennusalan toimijoista, joiden tehtävänä on rakennettuun ympäristöön liittyvien kestävän kehityksen edistäminen. Jäsenenä olemme osana koko kiinteistö- ja rakennusalan kansallista ja kansainvälistä verkostoa, jonka tavoitteena on vähähiilinen rakentaminen, kiertotalouden tehostaminen ja kestävämpi elämäntapa.
green building council finland

Projektikuvasto 2022

Projektikuvasto on ammattilaisille asunto- ja korjausrakentamiseen räätälöity esite, josta löydät parhaat tuotteet kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitoon ja säilytykseen. Projektikuvaston tuotteistta käytetyt melamiinipinnoitetut ja laminaattipintaiset kalustelevyt ovat vähäpäästöisiä, M1-kelposia materiaaleja. Ne ovat pitkäikäisiä, eivät naarmuunnu helposti ja niiden hyvä, tiivis reunanahoitus takaa kalusteen korkean laadun ja erinomaisen viimeistelyn.
projektikuvasto 2022

Vastuullinen elinkaarisuunnittelu

Tavoitteenamme on kalusteen koko elinkaaren kattava ympäristövastuullinen toimintatapa materiaalivalinnoista jätteiden kierrätykseen. Kalusteen elinkaareen kiinnitetään huomioita jo suunnitteluvaiheessa, jotta sen pituus olisi mahdollisimman pitkä. Kuormitusta pienentääksemme huomioimme kalusteen käyttöikään vaikuttavia asioita kuten sen korjattavuus, varaosien saatavuus, helppohoitoisuus ja kestävyys. Tuotekehitystiimimme huomioi myös eri materiaalien erotettavuutta ja kierrätettävyyttä energiakäyttöön elinkaaren päätyessä. Kalusteillamme on 10 vuoden takuu. Tuotteiden mukana toimitetaan selkeät hoito-ohjeet, jotta kaluste on helppo pitää käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään. Kannustamme myös asiakkaitamme huolehtimaan kalusteista ja samalla pidentämään niiden elinkaarta.

Projektimyynnin yhteystiedot

HENRIIKKA HIBAY
Projektipäällikkö

Arkkitehdit

0400 315 039
etunimi.sukunimi@temal.fi