Retromoderni Modula-tuoteperhe

Kevytlinjainen ja ilmava Modula

Antti Nurmesniemen 70-luvulla suunnittelman Modula-altaan ympärille on suunniteltu kylpyhuoneeseen kokonainen Modula-tuoteperhe. Muodoltaan kevytlinjaiseen tuoteperheeseen kuuluu kaksi erikokoista allaskalustetta, peili ja avohylly. Modula-allas otettiin uudelleen tuotantoon vuonnna 2016, jolloin se palkittiin mm. Toimittajien Tusina-palkinnolla Habitare-messuilla. Kuvassa Modula-tuoteperhe Pukkilan Europe-laattojen seurassa.

Luotu pesuja varten

Modula-altaan malli on ellipsin muotoinen. Se mukautuu käsien luonnolliseen kolmiomaiseen pesuasentoon ja -liikkeeseen kun viemme kädet hanan alle. Funktionaalinen muotoilu korostaa paitsi optimaalista pesumahdollisuutta myös siisteyden ja kosteussuojan merkitystä. Modula-tasoallasta kiertää käytännöllinen pisarareuna, joka kerää vesipisarat ja estää niiden valumisen lattialle ja kalusteen päälle. Altaassa on tyylikäs kromattu PopUp-pohjaventtiili sekä täydellinen vesilukkovarustus.

Modula ja Modula MiNi

MiNi on vuoden 2020 kompakti uutuus. Se on kulmikas kaunotar ja kooltaan isosiskoaan Modulaa pienempi. Modulan mitat ovat leveys 60 cm, syvyys 48 cm ja korkeus 36 cm. MiNin mitat ovat leveys 62,5 cm, syvyys 40 cm ja korkeus 36 cm.

Maksimaalinen allaskoko

MiNin altaan muoto noudattaa runkorakenteen kulmikkuutta luoden pelkistetyn kokonaisuuden. Kulmikas allaskuppi on suurin mahdollinen allas suorakulmaiseen kalusteeseen jättäen silti mukavasti laskutilaa sivuille. Kompaktin kokonsa vuoksi MiNi-allaskaluste sopii hyvin suomalaiseen kylpyhuoneeseen.

Runkoputkirunko

Modula-tuotteiden muodokas musta runko taipuu kehysmäisesti peilin ja altaan ympärille. Runko on pulverimaalattua teräsputkea, jonka pinta on viimeistelty mattamaisella efektimaalilla. Samalla se tuntuu silkkisen sileältä. Hyllylevy on kosteudenkestävää komposiittimateriaalia ja sen värivaihtoehtoina on valkoinen, harmaa tai kevyesti kuviollinen andromeda.

Sisä- ja ulkokäyttöön

Modula-tuotteiden materiaalit sopivat myös ulkokäyttöön. Emalialtaan sileä ja kestävä pinta ei ruostu eikä homehdu. Emali on lasitettua terästä, jonka luja pinta ei pikkuroiskeita pelkää. Kalusteiden teräsputkirunko on pintakäsitelty pulverilmaalauksella, joka suojaa sitä myös ruostumiselta. Hyllyjen tasot on valmistettu kosteudenkestävästä komposiittimateriaalista.