Kotoisa 4 Jakso 6 Helsinki:
Kylpylä-lounge ja kodinhoitohuone

Omakotitalon sokkeloinen ja pimeä alakerta muuttuu sisustussuunnitteilja Nina Ahosen ja remonttiekspertti Rickard Carlssonin Kotoisa-uudistuksessa aikuisten oleskelukeitaaksi. Wc pienenee, saunasta saadaan lisätilaa pesuhuoneeseen ja kylpy- sekä kodinhoitohuoneesta remontoidaan Miami-henkinen luksus-lounge.

Miamista Landbohon: ison maailman tyyliin

Maailmaa matkanneen perheen toiveena oli tuoda ulkomaan vuosilta Miami-henkistä tyyliä ja tunnelmaa omakotitalon alakertaan. Tilasta toivottiin aikuisten oleskelutilaa, jossa lapsiperheen arki voi unohtua. Toivelistalla oli mm. rento lounge-oleskelutila aikuisille, tyylikäs wc ja pesuhuone sekä kodinhoitotilojen toiminnot piiloon.
– Tuon  sokkeloisen alakerran tähän päivään päivittämällä tilat perheen tarpeiden mukaan. Avarran tilaa seiniä siirtämällä, mm. tarpeettoman isosta wc:stä saa lisää tilaa kodinhoitohuoneen. Ammennan perheen ulkomaan vuosista Miami-henkeä ja rentoa spa-tunnelmaa koko alakertaan. Tilasta tehdään täydellinen aikuisten arjen pakopaikka, Niina kertoo.

Luksus-lounge

Mustan puun väriset kalusteet sopivat hyvin yhteen eläväpintaisen Dekton-tason kanssa. Minikeittiön yläkaappien taustaseinä on samaa Dekton-materiaalia kuin  tasot. Yhtenäinen taso- ja seinä materiaali rajaa minikeittiön ja saa keittiön näyttämään kokoaan isommalta sekä samalla korostaa sen ylellistä tyyliä. Epäsuora valo luo sopivan hämyisen tunnelman aikuisten lounge-tilaan ja valaisee samalla keittiötoimintoja.

Baari ja minikeittiö

Kompaktit keittiötoiminnot  saa oikean mitoituksen avulla mahtumaan pieneenkin tilaan. Minikeittiö sisältää vesipisteen, viinikaapin, säilytyslaatikot sekä yleisilmettä keventävät kippiovelliset yläkaapit. Saarekkeen alla on tasoa vähemmän syvät kalusteet, jotka jättävät tilaa tuoleille. Saareke sisältää integroidun ulosvedettävän jääkaapin sekä reilun kokoiset säilytyslaatikot laseille ja tarjoiluastioille.

Kaikki piiloon

Kodinhoitohuoneen läpi kuljetaan vilvoittelemaan, joten pyykkihuolto ja kodinhoitohuoneen toiminnot haluttiin pois näkyviltä. Kaikki kodinhoitohuoneen materiaalit ovat samat kuin oleskelutiloissa ja toiminnot on piilotettu kaappien kätköihin. Kaappien sisällä on erikokoisia säilytyskoreja ja silityslautamekanismi.  Pesu- ja kuivauskone kehystettiin piiloon irtosivujen avulla ja hana sekä allas valittiin kalusteisiin sopivilla tummilla väreillä.

Silityslautakaappi

Kodinhoitohuoneeseen voi valita kaapit säilytyskoreilla tai hyllyillä. Silityslautakaappi sijoitetaan piiloon tason alle, josta lauta on vaivaton nostaa esiin. Silityslautakaappi sisältää mekanismin, joka nostaa ja laskee laudan laatikon kätköihin.

Penkki keskellä kaappeja

Käytävämäisen kodinhoitohuoneen säilytyskalusteiden keskellä on penkki, jonka tausta, taso ja kalusteet ovat samaa materiaalia kuin oleskelutiloissa. Penkin alla ja päällä on ovelliset kaapit, joissa on näppärät ponnahdussalvat. Kaikki seinän kalusteet ovat 45 cm syvät, joten ne vapauttavat kulkutilaa käytävälle.

Jättilaattaa ja mustaa puuta

Stella-allaskaluste valittiin kahdella laatikolla ja 40 cm syvänä, jolla vapautetaan tilaa sen ympärille. Allaskaapin väri on musta puu, jota linjakas pronssin sävyinen vedin korostaa kivasti.

Stella-allaskaappi sopii moneen tyyliin

Stella-allaskaluste sopii moneen eri tyyliin antaen tilaa tunnelmalle. Vakiovärejä on kahdeksan, joista tässä värinä musta puu. Stella-altaan kantikas muoto maksimoi pesutilan niin pienessä kuin isossakin koossa. Stellassa on kolme eri allaskokoa S, M ja L, jotka voi valita ovilla tai laatikoilla.  Kokovaihtoehtoja on yhteensä 37.

TUOTETIEDOT

LOUNGE

Temal-kalusteet:
Oven väri: Musta puu B2
Vedin: Wing prof. 200mm pronssi harjattu
Runko: Musta puu B2
Temal / www.temal.fi

Valaisimet ja älyohjaus, Cariitti www.cariitti.fi

Jääkaappi ja viinikaappi, Miele www.miele.fi

Taso Dekton Korso, Cosentino www.cosentino.com

Työtasojen työstöt Ylämaan Graniitti www.ylamaangraniitti.fi

Allas, Stala www.stala.fi

Hana, Tapwell www.tapwell.fi

KODINHOITOHUONE

Temal-kalusteet
Oven väri: Musta puu B2
Vedin: Wing, pronssi harjattu
Runko: Musta puu B2
Pöytäkansi:  Polaris-laminaatti, musta 2902
Temal / www.temal.fi

Pyykinpesukone ja kuivausrumpu, Miele /www.miele.fi

Hana, Tapwell www.tapwell.fi

Jakson kaikki tuotetiedot.