Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Kylpyhuoneremontti – asiantuntijan parhaat vinkit

Onko kylpyhuoneremontti suunnitteilla? Temalin suunnittelija Senni Terävä jakaa parhaat vinkkinsä, jotta lopputulos on juuri toiveidesi mukainen.

Milloin kylpyhuoneremontti kannattaa toteuttaa?

Kylpyhuoneremontti on ajankohtainen, kun kylpyhuoneen kosteus- tai vesieristeet ovat heikentyneet, laatat ovat tummentuneet ja irtoilevat tai tilassa on jatkuvasti kosteuden tuoksu. Remontti on myös hyvä toteuttaa putkiremontin yhteydessä tai kun asuntoa ollaan myymässä tai ostamassa.

”Ennen vuotta 1999 tehdyt vesieristeet kestävät noin 10–15 vuotta, kun taas uudemmat kosteat tilat noin 30 vuotta”, kertoo Senni Terävä. ”Remontti tulee ajankohtaiseksi myös silloin, kun pintamateriaalit ovat vanhentuneet ja tila kaipaa modernisointia, tai kun halutaan parantaa huoneen toiminnallisuutta ja ulkonäköä.”

Remontin kesto ja hyvät tekijät

Sennin mukaan kylpyhuoneremontti kestää yleensä noin 4–5 viikkoa. Mahdolliset kuivatukset tai rakenteiden korjaukset voivat pidentää tätä aikaa. On tärkeää valita luotettava tekijä, joka hoitaa kylpyhuoneremontit ja muut kosteiden tilojen remontit takuutyönä ja avaimet käteen -periaatteella. VTT-vesieristyssertifikaatit lisäävät remontin luotettavuutta.

Tarkista taloyhtiöltä lupa

Usein kylpyhuoneremontti vaatii taloyhtiön luvan, jos se vaikuttaa rakenteisiin tai putkistoihin. Tämä kannattaa tarkistaa taloyhtiön isännöitsijältä. Taloyhtiö korvaa yleensä vain sellaiset remontin kustannukset, jotka liittyvät yhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin ja järjestelmiin, kuten vesijohtoihin ja viemäreihin. Selvitä taloyhtiösi käytännöt ja mahdolliset korvaukset ennen remontin aloittamista.

”Kylpyhuoneremontista voi saada kotitalousvähennystä. Vähennys koskee työn osuutta, ja juuri nyt voit vähentää enintään 2 250 € per henkilö vuodessa. Tarkista aina ajantasaiset tiedot verohallinnon sivuilta”, Senni vinkkaa.

Asunnon käyttö remontin aikana

Kylpyhuoneremontti voidaan usein toteuttaa niin, että asunnossa voi asua samaan aikaan.

”Kun mietit remontin aikaisia asumisjärjestelyjä kannattaa huomioida, että remontista aiheutuu aina meteliä ja pölyä, vaikka käytössä olisi asianmukainen pölynpoistokalusto”, toteaa Senni. Lisäksi remontoitavan tilan normaalit toiminnot, kuten suihku, wc ja/tai sauna, ovat poissa käytöstä koko remontin ajan.

Kylpyhuoneremontti nostaa asunnon arvoa

Kylpyhuoneremontit ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosikymmeninä. Vanhemmat tekniset ratkaisut voivat muodostaa rakenteellisia riskejä, vaikka kylpyhuone näyttäisi päällepäin ehjältä ja toimivalta. Kun kylpyhuone remontoidaan ajoissa, vältetään mahdolliset vahingot. Sijoitus kylpyhuoneremonttiin maksaa itsensä takaisin niin asumismukavuudessa kuin turvallisuudessakin.

Kattava suunnittelu on kaiken A ja O

Aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu huolellisella valmistelulla. Kerää inspiraatiota, mieti käytännön tarpeita ja suunnittele budjetti. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, muistuttaa Senni. Hyvä suunnittelu auttaa välttämään yllätyksiä ja ylimääräisiä kustannuksia.

Laadukkaat materiaalit pitkäikäiseen käyttöön

Valitse kylpyhuoneremonttiisi laadukkaat materiaalit, jotka kestävät kosteutta ja käyttöä. Temalin kosteudenkestävät kalusteet, kuten M1-luokitellut ja emaloidut tuotteet, tarjoavat tyylikkyyttä ja toimivuutta vuosiksi eteenpäin. M1-luokitus takaa, että kalusteet ovat vähäpäästöisiä ja siten ihanteellisia erityisesti allergiasta kärsiville ja lapsiperheille, kun taas emalialtaat ovat tunnettuja kestävyydestään ja helppohoitoisuudestaan. ”Laadukkailla materiaaleilla varmistat, että kylpyhuoneesi pysyy kauniina pitkään”, sanoo Senni.

Trendit vaihtelevat, joten pidä suunnittelu yksinkertaisena ja ajattomana

Suunnitellessasi kylpyhuonetta, muista, että potentiaalisilla ostajilla voi olla erilainen maku. Ajattomat ratkaisut lisäävät asuntosi houkuttelevuutta laajemmalle ostajakunnalle. Tämä ei tarkoita tylsää suunnittelua, vaan esimerkiksi monipuolisia valaistusratkaisuja ja tilan toimivuutta parantavia muutoksia. Skandinaavinen yksinkertaisuus on tällä hetkellä trendikästä, ja yhtenäiset laatat voivat luoda harmonisen kokonaisuuden. ”Vältä kaakeleilla kikkailua ja panosta tyylikkääseen kokonaisuuteen”, Senni neuvoo.

Mukautettavuus ja säilytysratkaisut

Pienikin kylpyhuone voi olla toimiva, kun tila suunnitellaan älykkäästi. Temalin säilytysratkaisut auttavat pitämään kylpyhuoneesi järjestyksessä. ”Markkinoiden laajimmasta valikoimasta on helppo räätälöidä sopivat kalusteet kaikkein haastavimpiinikin kylpyhuoneisiin”, tietää Senni.

Valaistuksen tärkeys

Oikeanlainen valaistus luo kylpyhuoneeseen viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. ”Suunnittele sekä toiminnallista että tunnelmavalaistusta. Hyvä valaistus tuo esille kylpyhuoneen parhaat puolet ja tekee päivittäisistä rutiineista nautinnollisempia”, kertoo Senni.

Hyödynnä asiantuntijoiden apua

Älä epäröi pyytää apua. Hyödynnä Temal Kylpyhuonekeskuksen ilmaista suunnitteluapua ja saat kaiken tarvittavan tuen projektisi jokaiseen vaiheeseen. Temal on suomalaisen kylpyhuoneen asiantuntija, jonka #SopivastiSinun-konsepti takaa, että saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan lopputuloksen. Aloita kylpyhuoneen suunnittelu tänään! Varaa suunnitteluaika tästä.

Huomioi nämä asiat, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia

Kylpyhuoneremontti on aina kallis: Älä säästä väärissä paikoissa, panosta laatuun.

Turvaudu asiantuntijaan: Jos olet epävarma, konsultoi suunnittelijaa ja varaa riittävästi aikaa remontin aloitukseen

Hyvin tehdyt suunnitelmat säästävät aikaa ja rahaa: Suunnittele huolella, jotta vältät turhat kustannukset ja viivästykset.

Kaikkea voidaan siirtää: Kalusteiden, vesipisteiden tai wc:n sijoittelu ei ole kiveen hakattu, joten suunnittele rohkeasti.

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!