Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Kotoisa 2021

Sisustussuunnittelija Niina Ahosen Kotoisa-vinkit

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen ja remonttiekspertti Rickard Carlsson loivat yhdessä neljännen kauden Kotoisa-uudistukset. Lue Niinan Kotoisa-poiminnot keittiö- ja kylpyhuoneuudistuksista sekä parhaat tärpit kodinhoitohuoneen ja kodin säilytysratkaisuihin.

#Kotoisa #mtv3suomi

Vaatehuone:

”Hyödynnä koko korkeus”

Espoon alakerran vaate- ja kodinhoitohuone sekä säilytysratkaisut toteutettiin harmonisella väriparilla, valkoisilla ja vaalean tammen värisillä kalusteilla. Temalin kalusteet toimivat elementteinä, joista voi koota myös vaatesäilytykseen sopivan kokonaisuuden.
– Halusin luoda ylellisen pukeutumishuoneen, josta kaikki löytyy näppärästi. Suunnittelin vaatehuoneeseen täyskorkean koko seinän levyisen kokonaisuuden, jossa on 1/2-korkea osio ripustettaville vaatteille sekä reilun kokoiset säilytyslaatikot neuleille ja pienemmille vaatteille. Kauniisti esillä olevat asut ovat aina käyttövalmiit ja tilaa riittää myös pukeutumiselle. Kapeissa yläkaapeissa voi säilyttää harvemmin tarvittavia kausivaatteita, Niina vinkkaa.
-Hyvä valaistus on äärimmäisen tärkeää tilassa kuin tilassa. Vaatehuoneen yleisvalona toimii kattoon upotettu kiitoratamainen led-valo ja sen lisäksi avokaapeissa on omat valolistat auttamaa asuvalintojen tekemisessä.

Penkki ja säilytyskaapit: 

”Ei pelkkää kaappipötköä”

Aina eivät neliöt vaan riitä, ja toiminnoille pitää kekseliäs ja toimiva paikka.
– On hyvä miettiä omia todellisia tarpeita, mitä keittiössä eniten tarvitaan ja mitä harvemmin käytetään. Helsingin rivitalon keittiöuudistuksessa asukkaiden ykköstoiveena oli viinikaappi, joka sai kunniapaikan keittiössä. Sen kalustekehysteinen lasiovi keventää kokonaisuutta ja tuo luksusta illan viettoon. Viinikaappi vei pakastimen paikan, joten se sijoitettiin mahdollisimman lähelle keittiötä ja integroitiin mukaan eteisen säilytysratkaisuun, Niina kertoo.
Eteisen säilytysseinä tuo avaruutta käytävämäiseen tilaan. Penkin istuintaso samaa materiaalia kuin keittiössä, joten tyyli jatkuu saumattomasti keittiöstä eteiseen.
– Erisyvyisten kalusteiden avulla toteutettiin penkki säilytyskaappien keskelle, joten kalusteet eivät jatku pelkkänä pötkönä käytävällä. Kun kiinteät kalusteet keittiöön, eteiseen ja olohuoneeseen saa samasta paikasta, on yhtenäisillä väreillä ja materiaaleilla helppo luoda harmoninen kokonaisuus koko kotiin, Niina jatkaa.

Matalista laatikoista penkki: 

”Leijuva tv-taso”

Rivitalon uudistuksen keittiön tyyli ja tunnelma jatkuu myös olohuoneessa. Leijuva tv-taso toteutettiin matalilla laatikoilla ja kalustelevyillä, joka on samaa greigen väristä kalustetta kuin keittiössä.
– Olohuone ja keittiö olivat yhtä avointa tilaa ja halusin tuoda keittiön ylellisen tyylin myös olohuoneeseen. Tv-taso toteutettiin samalla värillä kuin keittiökalusteet, joten se tasapainottaa tyyliä kivasti. Kevytrakenteinen ja ilmava tv-taso on kauniisti kehystetty ja kompakti kalustekokonaisuus, Niina vinkkaa.

Kodinhoitokylpyhuone: 

”Allas kuin karamelli”

Pienen kylpyhuoneen suunnittelussa monipuolinen mittavalikoima on kaiken perusta. Erikokoisten kaappien ja laatikoiden avulla saadaan vesipiste, säilytyskaapit ja -laatikot sekä pesukone mahtumaan tason alle yhdelle seinälle. Näin vapautetaan tilaa pesupisteen ympärille.
– Kompaktin kokoinen uppoallas sopii hyvin pieneen kylpyhuoneeseen, joka toimii myös kodinhoitohuoneena. Yksiön kylpyhuoneen katseenvangitsija on roosa allas. Se on kuin karkki, kaunis ja käytännöllinen kodinhoitokylpyhuoneen keskipiste, Niina kertoo.

Keittiön yläkaapit: 

”Jotain uutta ja erilaista”

Avokeittiössä modernit ja persoonalliset kalusteratkaisut korostuvat ja avonaisessa tilassa kannattaa miettiä myös vähemmän perinteisiä ratkaisuita. Monipuolisen mittavalikoiman ja kekseliään suunnittelun avulla toteutetaan yksilöllisiä keittiöratkaisuita. .
– Keittiön ei aina tarvitse olla perinteinen ylä- ja alakaapit-combo. Uniikki kokonaisuus syntyy rohkealla ideoinnilla, hyvällä suunnittelulla ja tarkoilla mitoilla. Halusin toteuttaa yksiön uudistuksessa trendikkään ja toimivan nuoren naisen keittiön. Astianpesukone ja allas ovat normaalia kapeammat, joten reilun kokoisiin laatikoihin saatiin riittävästi säilytystilaa. Yläkaappeja ei tarvita eikä keittiö valtaa koko kotia vaan, sopii kodin moderniin tyyliin. Jääkaapin, uunin ja mikron sisältävä kaappikokonaisuus rajaa keittiön kivasti, Niina kertoo Helsingin yksiön keittiöuudistuksesta.

Kodinhoitohuone: 

”Ei saa näyttää kodinhoitohuoneelta”

Helsingin omakotitalon alakerran kodinhoitohuone on oleskelutilojen ja saunaosaston yhteydessä. Sen läpi käy kulku vilvoittelemaan eikä sen haluttu näyttävän arkiselta vaatehuoltopisteeltä. Kaikki toiminnot kätkettiin kaappeihin ja kalusteet ovat samaa sarjaa kuin oleskelutiloissa.
– Uusi kodinhoitohuone on lähes huomaamaton ja sopii alakerran oleskelutiloihin saumattomasti. Valitsin myös mustan altaan ja hanan, jotta ne sulautuvat täydellisesti tummaan kokonaisuuteen. Säilytyskaappien keskelle tehty penkkisyvennys on yhtä aikaa käytännöllinen ja ylellinen. Sen taustaseinä on samaa laattaa kuin kylpyhuoneessa ja luo komean taustan syvennykselle, Niina kertoo.

Keittiön saareke, penkki ja yläkaapit: 

”Kikkaile keittiökaapeilla”

Suklaan ruskeat keittiökalusteet sopivat Mäntsälän rintamamiestalon tunnelmaan. Kaksipuolinen saareke on keittiön keskipiste ja kiinteä penkki kekseliäs seurustelusarake. Sisustussuunnittelija Niina käytti Temalin 5 cm -kalustekonseptia hyödyksi myös vesipisteseinän kalusteratkaisuissa.
– Laajan mittavalikoiman avulla sisustussuunnittelija pärjää hankalissakin kohteissa. Mäntsälän keittiön vesipisteseinän palomuuri saatiin mukautuman kokonaisuuteen tason alla olevien erisyvyisten kalusteiden avulla. Myös yläkaapeissa leikittelin mitoilla, kaikki yläkaapit ovat erilevyisiä. Aina ei kaappien tarvitse olla samassa linjassa ja tässä kodissa rento leikkisyys toimii, Niina kertoo.

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!