MTV3 Kotoisa 2022 Espoo: Ranskalainen keittiö
”Ei mustaa eikä valkoista keittiötä”

Kotoisan sisustustiimin Niinan ja Rickardin uudistuskohteena on näyttelijä Sari Havaksen ja hänen puolisonsa Riston omakotitalon 125 m2 yläkerta Espoossa. Alkuperäiskunnossa olevan 80-luvun talon pinnat ja tekniikka ovat käyttöikänsä päässä ja toiminnot kaipaavat nykyaikaistamista

– Kotimme on vanhanaikainen, keittiö on tilava, mutta vanha, kulunut ja väreiltään tilkkutäkkimäinen. Eteinen on iso ja avara, mutta sekainen ja kolho. Jännittävä kylpyhuone on kuin elämysmatka 80-luvulle, Sari kertoo.
– Toivon, että Niina ja Rickhard saavat tämän talon piilevän kauneuden kukoistamaan ja arkemme toimimaan niin keittiössä, kylppärissä ja eteisessäkin. Tunnelma on tärkeää, haaveilemme lämpimän värisestä, harmonisesta kodista, jossa kaikki toimii mutkattomasti, Sari haaveilee.
-Uudistan Sarin ja Riston kodin tunnelma edellä. Keskiössä on Sarille rakkaan ranskalaisen tunnelman tuominen sisustukseen nykyajan tekniikan ja materiaalien kera, kertoo sisustussuunnittelija Niina Ahonen.

Värikkäät kehysovet

Uralliset kehysovet ja -etusarjat eli ns. peiliovet elävöittävät keittiötä valon taittuessa kauniisti niiden pinnoilta. Harmaaseen taittuva vihreä sopii ranskalaiseen tunnelmaan ja nostalgiset kupuvetimet viimeistelevät sen. Ovien ja -etusarjojen värivalikoima suosii rohkeaa: vakiovärien lisäksi valittavissa ovat kaikki NCS-värikartan 1950-väriä.

Tukevat laatikot ja sisälaatikot

Aterimet ja keittiövälineet pysyvät järjestyksessä ja helposti saatavilla kaapin sisällä olevassa sisälaatikossa. Kevyesti avautuvissa ja sulkeutuvissa laatikoissa on GRASS:n laadukkaat liùt ja niiden kestävyys on huippuluokkaa, maksimissaan 40 kg. Sisälaatikon tilankäyttöä voi tehostaa aterinlaatikolla tai liukumista estävällä pohjamatolla.
Kaikki Temalin keittiökalusteet rungot, laatikot, ovet ja etusarjat valmistetaan tilauksesta omalla tehtaalla Nakkilassa kosteuden kestävistä materiaaleista. Ne kootaan pääosin käsin ja toimitetaan rungot koottuina.

Avohyllyt ja piilokulmamekanismi

Yhtenäinen kokonaisuus syntyy harkituilla väreillä ja materiaaleilla, avohyllyt ovat samaa materiaalia kuin öljytty puutaso, värinä antiikkitammi. Nostalginen ranskalaistunnelma kätkee sisäänsä mm. astianpesukoneen, jätevaunun altaan alla sekä ulosvedettävän piilokulmamekanismin kulmakaapissa. Kätevän mekanismin avautumiskulmaa voi säätää ja sen kantavuus on 20 kg/hylly.

Kahvin rakastajan aamiaispiste

Kun kahvinkeitintä ja muita aamiaiskoneita käytetään usein ja paljon, ne ansaitsevat oman paikan. Erillinen aamiaispiste sopii koneseinälle ja keventää samalla täyskorkeiden kalusteiden yleisilmettä. Avohyllyt ovat samaa materiaalia kuin tasot.
Täyskorkea jääkaappi ja pakastin integroitiin samaan värimaailmaan muun keittiön kanssa ja viinikaappi sai kauniit kalusteraamit. Uunin ja mikron rosteripinnat modernisoivat kivasti ranskalaistunnelmaa. Kalusteiden kaappi- ja rivijako tehtiin koneiden mukaan, joten kokonaisuus on selkeä ja mukava käyttää.

Perushyvät vaatekaapit

Eteinen on kodin käyntikortti, joka tarjoaa ensinäkymän kotiin. Korkeat 60 cm syvät vaatekaapit kätkevät sisäänsä vaatekaaoksen ja tarjoavat henkaritila myös vierailijoille. Kaapeissa on hylly- ja tankokaappi oman väen käyttöön sekä tankokaappi vieraita varten.

Aamu alkaa kylpyhuoneesta

Hempeän pehmeäsävyinen greige on väri, jossa yhdistyvät viileän harmaan sekä lämpimän beigen sävyt. Greige sopii hyvin kylpyhuoneeseen tuoden ylellistä lämpöä arkeen. Metrin levyinen ja greigen värinen allaskaluste ja peilikaappi luovat kauniit kehykset puhtaan valkoiselle altaalle.

Valitse valosi

Oikea valaistus on tärkeää, etenkin vaaleiden pintojen kylpyhuoneessa, jotta värit toistuvat oikein ja pesutoimet sujuvat. Choice-peilikaapin alapohjassa on allasvalona valoa tasaisesti jakava ledprofiili ja peilikaapin yllä oleva Lumin-valaisin toimii yleisvalona. Molemmat tarjoavat kylpyhuoneeseen sopivan neutraalia 4 000 Kelvinin puhdasta valoa.
Laatikoihin saat lisävarusteena myös järjestykenvalvojan eli laatikonjakajan.

Kotoisa-ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkoisin 9.3. alkean klo 20. Mtv-palvelu on maksuton suoratoistopalvelu, jonka kautta sisältöjä voi katsoa osoitteessa mtv.fi tai mtv Suomi -sovelluksessa.

Linkki ohjelmasivulle www.mtv3.fi/kotoisa.
Löydät kaikki ohjelman tuotetiedot myös täältä.

Instagram @mtv3suomi @mtvpalvelu
Facebook @MTV3 @mtv-palvelu
Twitter @Maikkari @mtvpalvelu
TikTok @mtv3suomi
#Kotoisa
#mtv3suomi​

TUOTETIEDOT

KEITTIÖ

Temal-keittiökalusteet, New Country-ovet ja etusarjat
Tilausväri NCS S 6005-G80Y
Kupuvedin, väri musta
Runko valkoinen 01
Tasot Woodim öljytty puutaso, väri antiikkitammi

Laatat Laattamaailma Iris Bowl Forest 10×30 cm
Kodinkoneet Miele
Allas Stala Combo, väri musta
Keittiöhana Tapwell EVO984, mattamusta
Liesituuletin Stala
Tehosteseinä Tikkurila Harmony väri N497 savi

KYLPYHUONE

Stella-allaskaappi 2:lla laatikolla, väri greige
Vedin Ligo, rst-look

Hana Tapwell, väri Brushed Nickel
Suihku Tapwell, väri Brushed Nickel
Laatat Laattamaailma, lattialaatat Saime Titano Bianco 60×60 cm, seinälaatat FMG Select Gaudi 60×60 cm
Lattiakaivo Unidrain
Pyyhekuivain Rej Design

ETEINEN

Temal säilytyskalusteet
Oven väri maalattu valkoinen 01
Vedin Ligo rst-look korkeat kaapit, ponnahdussalpa yläkaapit
Runko valkoinen 01

Mukana myös:
Tikkurila
Jean Vernet
Lasistamo

Löydät jaksokohtaiset tuotetiedot myös täältä.