MTV3 Kotoisa 2022 Helsinki: Harmoninen citykoti
”Yksiöstä kaksio – alkovista keittiö”

Liian iso keittiö, liikaa väriä, narisevat lattiat ja kuluneet pinnat. Helsingissä 1913 rakennetun talon 53 m2 yksiössä makuuhuone ja keittiö vaihtavat paikkaa, pienestä alkovista tehdään keittiö ja pienenpieni wc uudistetaan toimivaksi. Myös kylpyhuone päivitetään ja makuuhuone saa uuden, lattiasta kattoon ylettyvän säilytysseinän.

– Haluaisimme toimivan ja helppohoitoisen kahden aikuisen keittiön, lisää säilytystilaa ja paremmin toimivan nykyaikaan päivitetyn wc:n ja kylpyhuoneen. Värien harmoniaa sekä lämpöä ja tunnelmaa skandinaaviseen tyyliin, kodin asukkaat Aulikki ja Hannu listaavat toiveitaan.
– Liian iso keittiö on harvoin ongelma, joten mietin koko yksiön huonejärjestyksen uudestaan. Tavoitteeni on tehdä yksiöstä kahden aikuisen toimiva kaksio. Haluan myös, että vanhan kivijalkatalon uniikki tunnelma säilyy ja puhuu samaa sisustuskieltä niin ulkoa kuin sisältäkin, kertoo sisustussuunnittelija Niina Ahonen.

Keittiökaapit kattoon asti

Ahtaasta alkovista saatiin avara ja valoisa keittiö suurentamalla oviaukkoa. Säilytystila maksimoitiin kattoon asti yltävillä säilytyskaapeilla, jotka sijoitettiin kahteen kerrokseen. Yläkaapiton päätyseinä on avoin ja näkymä keittiöön ilmava. Liesi, vesipiste ja jääkaappi muodostavat täydellisen toimintakolmion, joiden välillä on helppo kokata, kaikki löytyy helposti.

Aamiaiskulmakaappi ja valkoiset kodinkoneet

Kulmaan sijoitettiin pistokkeellinen aamiaiskaappi. Se kätkee kahvikoneen ja aamiaisastiat, joten tasolle jää tilaa toimia. Integroidut ja kalusteisiin asennetut valkoiset kodinkoneet sopivat moderniin kokonaisuuteen pitäytyen kokovalkoisessa värityksessä.

Linjakas ja vetimetön keittiö

Avarassa keittiössä on sileät, vetimettömät uraovet, jotka kätkevät toiminnot tyylikkäästi kaappien kätköihin. Kaappien sisältä löytyy mm. 45 cm leveä astianpesukone sekä ovikiinnitteinen ulosvedettävä jätevaunumekanismi. Kulmakaapissa on kokonaan ulostuleva kulmamekanismi, jonka avulla saadaan kulmakaappien nurkkatila hyötykäyttöön. Mekanismissa on tukeva rakenne ja kaksi erikseen ulostulevaa korkeussäädettävää hyllyä.

Välitilan tyylikäs taustanosto

Täysvalkoisessa keittiössä on kaunis ja kestävä kvartsitaso, jonka jatkeena on seinän ja tason yhteen sitova taustanosto. Se toimii roiskesuojana ja korostaa kauniin tason pintaa entisestään. Taustanoston hyvä korkeus n.20-30 cm, tässä 20 cm.

Minipienen komerowc:n uudistus

Haastava kolmion muotoinen wc sai lisätilaa vähemmän syvillä (S 35 cm) kalusteilla. Malja-altaan ja DESiGN-kalusteen parina on huippukestävä HI-Macs®-taso. HI-Macs® on akryylipohjainen kivikomposiitti, joka sopii sirojen linjojen ystävälle niin kylpy- kuin kodinhoitohuoneeseenkin. HI-Macs®-materiaalia voidaan työstää asennusvaiheessa, joten sillä voidaan ratkaista haastavien tilojen ahtaat kulmat ja muut hankalat paikat.

Malja-allas mahtuu minne vaan

Sirosta ulkomuodostaan huolimatta emaloitu Relax-malja-allas on kovaa ja kestävää terästä, jonka pinta on luja, bakteereja hylkivä ja helposti puhdistettava. Kaunislinjainen malja-allas on kompakti ratkaisu pieneen tilaan ja sen ympärille jää mukavasti säilytystilaa.

Valaise viihtyisäksi

Sirolinjainen Highlight-peilikaappi sopii monen tunnelman kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen rauhalliset sävyt kunnioittavat vanhan talon henkeä ja Highlight-peilikaapin valo toistaa sen sävyt puhtaasti. Peilikaapin kapea ledivalolippa on muodoltaan moderni ja luo keveästi valoa peilaajan kasvoille ja kaapin alapohjan valo valaisee allastilan.

Tasoa ja tilaa

Kylpyhuoneeseen toivottiin tilaa säilytykseen ja tasolle. Stella-altaan kantikas muoto takaa täydellisen tason ja altaan liiton. Altaan muoto optimoi suurimman mahdollisen pesutilan jättäen tasolle silti mukavasti laskutilaa.
Suojaathan allaskalusteen suihkuseinällä. Temalin kalusteet on valmistettu kosteuden kestävistä materiaaleista, mutta sukeltamista ja seisovaa vettä nekään eivät kestä. Kuvan suihkuseinä Hietakari.

Kokovalkoiset kaapit seinästä seinään

Makuuhuoneeseen räätälöitiin kokovalkoiset kaapistot seinästä seinään ja kattoon asti. Vetimettömissä yläkaapeissa on kätevät pomppusalvat ja ovissa linjakkaat vetimet. Alimpana on kompaktit alalaatikot ja kaappien päällä epäsuoraa valoa tarjoava ledvalaistus.

Kaiken koon kaappeja

Temalin kaikki kalusteet on suunniteltu keskenään yhteensopiviksi, voit helposti yhdistää niitä kodin kaikissa tiloissa keittiöstä kylppärin ja kodinhoitohuoneesta vaatesäilytykseen. Ovi- ja etusarjavalikoima on kaikissa kalusteissamme sama. Korkeita tanko- ja hyllykaappeja, ylä- ja alakaappeja sekä matalia säilytysmoduuleita, joista voi rakentaa oman kodin mittoihin ja tarpeisiin suunniteltu säilytyskokonaisuus. Vakiovetimet kuuluvat kaappien hintaan ja kaapin voi valita hyllyillä tai säilytyskoreilla.

Kotoisa-ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkoisin 9.3. alkean klo 20. Mtv-palvelu on maksuton suoratoistopalvelu, jonka kautta sisältöjä voi katsoa osoitteessa mtv.fi tai mtv Suomi -sovelluksessa.

Linkki ohjelmasivulle www.mtv3.fi/kotoisa

Instagram @mtv3suomi @mtvpalvelu
Facebook @MTV3 @mtv-palvelu
Twitter @Maikkari @mtvpalvelu
TikTok @mtv3suomi
#Kotoisa
#mtv3suomi​

TUOTETIEDOT

KEITTIÖ
Temal-keittiökalusteet
Minimal-uraovet, maalattu kylmä valkoinen

Runko valkoinen 01
Taso ja Louhi Stones Louhi New Pure White -kvartsitaso 20 mm
Hana Oras Optima
Allas Stala Lagom 50
Kodinkoneet Miele

WC

Temal-kalusteet
DESiGN-kalusteet, väri maalattu valkoinen

Vedin Ligo, väri kromi
Allas Relax-malja-allas, väri valkoinen
Taso HIMacs®, väri valkoinen

Hana ja käsisuihku Oras Inspera
Laatat Laattamaailma
Lattia Tornado White 10×11,6 cm
Tehosteseinä Iris Calx Aquamarine 10×30 cm
Seinä Ferrocento Bianco 30×60 cm

KYLPYHUONE
Stella-allaskaappi 2:lla laatikolla, väri maalattu valkoinen

Vedin Ligo, väi kromi
Highlight-peilikaapi, väri maalattu valkoinen

Hana Oras Inspera
Suihkuseinä Hietakari
Laatat Laattamaailma
Lattia Tornado White 10×11,6 cm
Seinät Ferrocemento Bianco 30×60 cm

MAKUUHUONE
Temal säilytyskalusteet

Oven väri maalattu valkoinen 01
Vedin lungo, väri valkoinen korkeat kaapit, ponnahdussalpa yläkaapit
Runko valkoinen 01

Mukana myös:
Tikkurila
Oras
Miele
Louhi Stones
Unidrain
Stala
Hietakari

Löydät jaksokohtaiset tuotetiedot myös täältä.