MTV3 Kotoisa 2022 Riihimäki: Kodikasta boho-tunnelmaa ”Pois ysäritalon harmaudesta”

Riihimäellä 90-luvun omakotitalon ankea väritys kaariseinineen kaipasi päivitystä. Keittiö, eteinen, olohuone, wc ja makuuhuoneet ovat pinnoiltaan ja kalusteiltaan vanhat ja kuluneet.
– Kotimme pohjaratkaisu on kiva ja toimiva, mutta väritykseltään ja tekniikaltaan vanhanaikainen, asukkaat Piia ja Jari kertovat.
-Toivomme Kotoisan uudistukselta lämpöä, kodin henkeä sekä viihtyisyyttä, nykyinen väritys on tyypillinen ”ysäri-talon” ankea harmaus.
-Skandinaavinen sisustus maltillisen rempseällä boho-tyylillä kuvaa tyylitoiveitani, Pia listaa sisustussuunnittelija Niina Ahoselle.
-Kodin kylmä väritys sekä 90-luvun tapetit ja muovimatot saavat kyytiä. Tulen värittämään koko kodin lämpimillä sävyillä, kalusteisiin kodikasta puuta ja seiniin sävyä, väriä jokaiseen huoneeseen, sisustussuunnittelija Niina Ahonen suunnittelee.
-Tämä lienee tähän mennessä Kotoisa 2022-kauden pintaneliöiltään suurin uudistus, uutta pintaa tulee lattiasta kattoon ja kalusteisiin, Niina jatkaa.

TEMAL_Loop-allas-Design-kaluste-musta-puu-valopeili-1024x792

Pyöreän valon wc

Seinästä seinään ulottuva DESiGN-kaluste maksimoi wc:n säilytystilan sisältäen reilun kokoiset säilytyslaatikot ja hyllykaapin. Pyöreä malja-allas ja valopeili tuovat kivan kaarevia linjoja eleettömän yksinkertaisen wc:n tunnelmaan. Hohto-valopeilin valonlähteenä toimii tehokas LED-nauha. Peilin takaa heijastava taustavalo luo tunnelmaa ja samalla tarjoaa kylppäriin sopivaa puhdasta 4000 K valoa.

Mustaa mustalla: Loop-malja-allas & Black Pearl-taso

Malja-allas on emaloitu irtoallas, joka on helppo asentaa tason tai allaskalusteen päälle. Sirosta ulkomuodostaan huolimatta emaloitu malja-allas on kovaa ja kestävää terästä, jonka pinta on luja, bakteereja hylkivä ja helposti puhdistettava. Mustan Loop-altaan HMacs® -taso, joka on helppohoitoinen ja kestävä materiaali. Sen saumaton, vahva pinta kestää kosteutta ja hylkii myös likaa. Väri Black Pearl.

Jättisuuri kaksipuolinen niemeke

Ison ja avaran keittiön keskipisteenä on suuri kaksipuolinen niemeke, joka tarjoaa säilytys- ja työskentelytilaa. Vesipisteen puolelle on reilun kokoiset säilytyslaatikot (syvyys 60 cm) ja ruokapöydän puolella astiakaapit (syvyys 50 cm) kattausta helpottamaan. Suuren niemekkeen ympärillä onnistuu kokkailu, kattaus ja tarjoilu.
Niemekkeessä on myös tasoon integroitu induktiokeittotaso, jossa on aktiivihiiliuodattimella toimiva liesituuletin. Tasoon integroitu liesituuletin tuo vapautta keittiön suunnitteluun ja sopii avokeittiön avaraan näkymään.

Puun tuntua keittiöön

Vaalean tammen ja mustan puun väristen keittiökalusteiden yhdistelmä on kekseliään kodikas. Vaaleat puukuvioidut pinnat raikastavat tummaa puuta ja samalla ne rajaavat tilaa kivasti. Temalin kalusteiden puukuvioidut ovet ja etusarjat on valmistettu laadukkaista kosteudenkestävistä materiaaleista. Puukuvioidut kalusteet mukailevat aidonnäköisesti puun syitä ja pintaa, mutta kestävät hyvin käyttöä ja kulutusta. Valmistusvaiheessa ne viimeistellään kauttaaltaan suojaavalla reunanauhoituksella. Tukevien ovien ja etusarjojen paksuus on 16 mm.

Samaa sävyä koko kotiin

Kaikki Temalin kalusteet valmistetaan samoista materiaaleista, joten niistä on helppo luoda yhtenäinen sävymaailma koko kodin kalusteisiin. Kalusteiden rungot ovat samaa kosteuden kestävää ja tukevaa materiaalia kaikissa kalusteissa. Ne ovat markkinoiden kestävimpiä ja suunniteltu sopimaan suomalaisiin koteihin.

Korkea kodinkoneseinä ja musta uuni

Musta uuni ja lämpölaatikko sopivat eläväpintaisten puukuvioitujen ovien seuraan. Koneiden tyylikkäät lasipinnat ovat tyylikäs vastapari linjakkaan kodikkaille kalusteille. Korkea koneseinä sisältää koneille oman komerokaapin, kalustepeitteisen jääkaapin ja pakastimen yläkaapit ja reilun kokoisen säilytyskaapin ruokatarvikkeille.

Taso ja välitila samaa

Mustat puukuvioidut keittiökalusteet ja valkoinen kvartsitaso ovat yhtä aikaa ylellisen tyylikäs ja käytännöllisen kestävä materiaalipari. Tyylikästä tasoa voi jatkaa myös välitilaan korostamaan tummia pintoja. Likaa hylkivän ja kuuman kestävän Louhi Stones Super Calacatta-tason paksuus on 20 mm ja välitilassa 12 mm. Musta allas ja hana viimeistelevät tyylin.

Komea ja kotoisa eteinen

Eteisessä toivottaa tervetulleeksi elegantti säilytyskaluste, joka vaikuttaa leijuvan ilman kalustejalkoja. Vaalean tammen värinen kaluste on samaa materiaalia säilytyskaappien kanssa, joten eteisen yleisilme on yhtenäinen. Kaapeissa on reilun kokoiset vetimet, eteiskalusteessa vetimien sijaan ponnahdussalvat. Eteiskalusteen  syvyydeksi valittiin 40 cm, joka tuo käytävälle lisää kulkutilaa.

Leijuva tv-taso

Valoissa olohuoneessa jatkuu kodikas tunnelma sekä sama vaalean puun väritys. Kevyt ja ilmava tv-taso on vähäeleinen ja ajaton sopien pohjoismaisen boheemiin boho-tunnelmaan.

Kotoisa-ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkoisin 9.3. alkaen klo 20. Mtv-palvelu on maksuton suoratoistopalvelu, jonka kautta sisältöjä voi katsoa osoitteessa mtv.fi tai mtv Suomi -sovelluksessa.

Linkki ohjelmasivulle www.mtv3.fi/kotoisa

Instagram @mtv3suomi @mtvpalvelu
Facebook @MTV3 @mtv-palvelu
Twitter @Maikkari @mtvpalvelu
TikTok @mtv3suomi
#Kotoisa
#mtv3suomi​

TUOTETIEDOT

KEITTIÖ
Temal-keittiökalusteet:
Laakaovet, väri musta puu ja vaalea tammi
Runko valkoinen 01

Taso Louhi Stones Super Calacatta -kvartsitaso 20 mm
Välitila Louhi Stones Super Calacatta 12 mm
Hana Tapwell ARM887, väri mattamusta
Allas Savo Vaala 60, väri musta
Kodinkoneet Miele

WC

Temal-kalusteet:
DESiGN-kalusteet, väri musta puu

VedinLingo, väri musta
Allas Loop-allas, väri musta/valkoinen
Taso HIMacs®, väri Black Pearl
Peili Hohto-valopeili

Hana Tapwell ARM081, väri mattamusta

ETEINEN
Temal-säilytyskaluste, väri vaalea tammi
Vedin, ponnahdussalpa

OLOHUONE:
Temal-säilytyskaluste, väri vaalea tammi
Vedin, ponnahdussalpa

Mukana myös:
Tikkurila
Miele
Tapwell

Innolux
Louhi Stones
Cafe Latte Lifestyle

Savo
Tulikivi

 

Löydät jaksokohtaiset tuotetiedot myös täältä.