Kylpyhuonesuunnittelijan vinkit

Miten valmistautua kylpyhuonesuunnitteluun? Mitä on hyvä tietää, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia. Tutustu kylpyhuonesuunnittelijan vinkkeihin ja toteuta unelmiesi kylpyhuone!

Kylpyhuonesuunnittelijan vinkit

Mitä on hyvä tietää, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia

Miten valmistautua kylpyhuone-suunnitteluun?

Tärkeintä on tietää tilan vaatimukset, budjetti sekä aikataulu. Tässä lista asioista, jotka on hyvä huomioida ja joista kylpyhuonesuunnittelun aikana keskustellaan.

Kotoisa_Marraskuu_20212631-copy-1080x1080-1.jpg

Tila ja sen vaatimukset.

Mitä muutettavissa, mikä on ja pysyy? Remontoitko vanhaa vai rakennatko uutta? Tilan vaatimukset nopeuttavat ja selkeyttävät suunnittelua. Onko kyseessä yhden kalusteen vaihto vanhan paikalle vai muutetaanko koko tilan toiminnallisuutta, tieto kokonaisuudesta auttaa suunnittelijan alkuun.

TEMAL_DESIGN_velvet-vari-greige-Onni-allas-mattamusta-Kajo-valopeili-1080x1080-1.jpg

Mitat.

L, K, S. Mikä on tilan koko, seinien korkeus ja leveys. Huomioi myös ikkunoiden ja ovien sijainti, ne vaikuttavat tilan toiminnallisuuteen. Haluathan, että kaapit ja laatikot aukeavat vaivatta ilman esteitä?
Laajan mittavalikoiman avulla saat koko tilan käyttöön, kun sopivan kokoisilla kaapeilla ratkaistaan kalustus kuin palapelin paloilla.

KOTOISA_kph-stella-1080x1080-1.jpg

Sijoitus.

Viemäröinti ja vesipisteet. Voiko talotekniikkaa siirtää, pysyykö viemäröinti ja vesipiste samassa paikassa? Kylpyhuonekalusteen hanan ja poistoputken paikka tulee tietää jo suunnitteluvaiheessa, isommissa remonteissa myös suihkun ja lattiakaivon paikka on oltava tiedossa.

TEMAL_JDesign-kaluste-pohjola-vari-Oodi-allas-1080x1080-1.jpg

Budjetti ja rahoitus.

Budjetti antaa raamit suunnittelulle. Remontoidaanko koko kylpyhuone laattoineen ja kalusteineen vai vaihdetaanko ainastaan vanha allaskaappi uuteen? Rahoitusta voit hakea jo ennen suunnittelutapaamista tai kysyä siitä lisää suunnittelijaltasi.

TEMAL_DESIGN_LOOP_VELVET-1080x1080-1.jpg

Toiveet ja tarpeet.

Yhdelle vai koko perheelle, tummaa vai vaaleaa, kenties samaa sävyä muun kodin värityksen kanssa? Kerro avoimesti, mitä tarvitset ja toivot, hyvä suunnittelija osaa kysyä ja koota tarvitsemansa tiedon suunnittelun etenemiseksi.

TEMAL_KHH_ONNI_VELVET_1080x1080.jpg

Säilytysratkaisut.

Jotta kylpyhuone pysyy siistinä ja selkeänä, on tarvikkeille hyvä olla oma paikkansa. Mieti, kuinka paljon säilytystilaa tarvitset, riittääkö allaskaappi vai tarvitaanko yläkaappeja tai korkeaa kaappia?

TEMAL_TREND_VELVET_musta-kahdella-laatikolla-1080x1080-1.jpg

Puhdasta valoa.

Kaunis kylpyhuone ja hienot materiaalit voidaan pilata väärällä tai liian vähällä valolla. Mieti valonlähteiden määrää, sijantia ja valon laatua.
Kylpyhuoneeseen sopii lähinnä puhtaan valkoista valoa eli 4000 Kelviniä oleva valonlähde. Se on sopiva peilatessa tehtäviin pesu- ja puhdistuspuuhiin.

Wallgreninkatu-porvoo-0151laatikko-1080x1080-1-300x300.jpg

Apua ammattilaiselta.

Kylpyhuoneremontin putki- ja sähkötyöt on hyvä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Kalusteiden mukana tulevat selkeät asennusohjeet, mutta hyvä asentaja säästää aikaa ja vaivaa.
Sähkötyöt ovat luvanvaraisia, joten niiden tekeminen ei sovi omin avuin. Jos asut taloyhtiössä, tee remontti-ilmoitus isännöitsijälle.

TEMAL_DESING_Relax-velvet-black_1080x1080.jpg

Aina valmiina.

Haluatko maksaa asennuksesta vai kalusteiden kokoamisesta ja asennuksesta? Valmiiksi kootut kalusteet parantavat laatua ja säästävät aikaa sekä hermoja. Temalin kalusteet toimitetaan aina turvallisesti rungot koottuna eli saat rungon, ovet, etusarjat ja mekanismit paikallaan.

Temal_Nakkila-kalustetehdas-maalaamo-1080x1080-1.jpg

Luotettavaa lähituotantoa.

Onhan tuotteilla Avainlippu, FI- ja CE-tunnukset? Suosi lähituotantoa ja valitse kotimainen valmistaja, jonka laatuun voit luottaa ja joka on saavutettavissa koko remonttisi ajan.

Temal_Nakkila-Jussi-Antti-1080x1080-1.jpg

Tarkista takuu.

Tarkista kalusteiden takuuaika. Temalin kalusteilla on laadun valmistus- ja materiaalivirheiden osalta 10 vuoden takuu.

SAILYTYSKAAPPI_COLORS_B2-1080x1080-1.jpg

Turvallisuus.

Runko on kalusteiden perusta, se pitää kalusteet pystyssä ja kuosissaan. Temalin kalusteiden tukevat rungot on valmistettu 16 mm paksusta kosteudenkestävästä kalustelevystä. Reunoihin kiinnitetään suojaava, viimeistelevä reunanauhoitus jo tehtaalla.

Dokumentit-1080x1080-1.jpg

Dokumentit.

Mittapiirros, seinäkuva, valokuva, nämä helpottavat suunnittelua ja voit toimittaa ne suunnittelijallesi jo ennen tapaamista.

Kotoisa-Espoo-2020-laatikko-auki-1080x1080-1.jpg

Vertaile.

Liukuuko tasaisesti, aukeaako riittävästi? Vertaile eri valmistajien kalusteita. Säilytyslaatikoiden ja ovien tulee avautua ja sulkeutua mukavan tasaisesti ja äänettömästi. Temalin laatikoissa on soft close-mekanismi ja ovissa vaimennetut saranat, jotka takaavat niiden käyttömukavuuden.

TEMAL_DESING_Small_toalet_DARK_DETAIL_1080x1080-1.jpg

Yhteensopivat kumppanit.

Valitse parhaat. Temal valmistaa kalusteet itse ja me suosimme kotimaisia kumppaneita tuotteille, joita emme itse valmista tai joilla täydennämme mallistoa. Esimerkkinä Oraksen hanat, Vieserin lattiakaivot, REJ Designin pyyhekuivaimet.

Kotoisa_Westendi_khh-lahikuva-1080x1080-1.jpg

Toimitusvarmuus.

Mitä ja koska. Suunnittelija tekee sinulle kalustesuunnitelman, tilaa tuotteet ja tarkistaa toimitusajan sopivuuden. Saat tuotteet sovitusti oikeaan aikaan ja paikkaan.

TEMAL_Design-kaluste-velvet-hi-macs-taso-Onni-allas-1080x1080-1.jpg

Kuuntele.

Haaveita ja toiveita on hyvä olla, mutta hyvä suunnittelija tuntee uusimmat materiaalit, mekanismit ja niiden ominaisuudet ja osaa tarjota juuri sinun tarpeisisiisi sopivat ratkaisut. Kuuntele avoimin mielin.

KPHK-Huovinen-20203600_BW-1080x1080-1.jpg

Parasta palvelua.

Panosta palveluun. Valitse luotettava kalustevalmistaja ja palveleva suunnittelija, jotta kaikki sujuu suunnitellusti.

Kylpyhuonekeskuksen suunnittelijat

 

TARJA HUOVINEN
Myymäläpäällikkö

010 420 6000
050  085 3302
tarja.huovinen@temal.fi

SENNI TERÄVÄ
Myynti, suunnittelu

010 420 6000
senni.terava@temal.fi