Vaalea muttei valkoinen keittiö

Kaksion keittiö
Maria, Helsinki

Keittiösuunnittelija Ullamaija Seppä, Keittiökeskus

Maria: Elän kiireistä arkea, joten etäsuunnittelupalvelu oli tärkeää

– Minulle kotimaisuus sekä sujuva yhteistyö suunnittelijan kanssa olivat tärkeitä kriteereitä. Remontissa halusin panostaa keittiöön, sen laatuun ja ulkonäköön. Keittiö on kooltaan tosi pieni, mutta käytössä paljon, joten jokainen sentti on tärkeää. Koen, että laadukkaat materiaalit pitävät asunnon arvossaan ja haluan keittiön materiaalien ja toimintojen olevan pitkäikäiset ja kestävän hyvin aikaa.

-Elän kiireistä arkea, joten minulle oli tärkeää, että ensimmäinen tapaaminen onnistui sujuvasti etänä ja sain vastauksia kysymyksiini ripeästi koko projektin aikana. Mitat ja muutama toive minulla oli valmiina. Suunnittelijani otti hienosti kopin ajatuksistani ja seuraava tapaaminen oli Keittiökeskus-myymälässä, jossa hän esitteli minulle suunnitelman ja pääsin katsomaan livenä materiaaleja.

Kotimaisuus on tärkeää

– Temal ei ollut minulle ennestään tuttu ja etsin Googlesta kotimaista valmistajaa. Tein taustatyötä remontin tueksi, keräsin ideoita Instagramista sekä Pinterestista ja seurasin Facebook-ryhmien keittiöremontti-keskusteluita. Kiersin myös keittiömyymälöissä hakemassa inspiraatiota ja tutustumassa saatavilla oleviin materiaaleihin.
– Valitsin Temal-keittiön kotimaisuuden, laadun ja hyvän suunnittelijan vuoksi sekä siksi, että sain samasta paikasta haluamani tason sekä sopivan kokoiset ja näköiset kalusteet. Haluan tukea suomalaista työtä ja tehdä eettisesti arvoihini sopivia valintoja. Kotimaisuus tuo myös turvaa, valmistaja on aina saatavilla ja keittiösuunnittelija auttamassa koko projektin ajan.

Valkoiset kalusteet, utuinen taso ja välitilan taustanosto

-Ihastuin kiertäessäni myymälöitä Cosentinon Dekton Helen-tasoon ja halusin luoda keittiön sen ympärille. Taso kestää kuumuutta ja on helppohoitoinen ja ”ikuinen”. Se on myös todella kaunis, joten mieluusti pidän tasot siistinä, jotta se pääsee oikeuksiinsa. Valkoiset maalatut kalusteovet ovat kauniit sellaisenaan ja täydentävät tason kevyttä, utumaista kuviointia ja väriä. Tyylikäs taustanosto viimeistelee kalusteiden ja tason liiton.

Keittiö kahdelle pienelle seinälle

-Keittiön haasteina olivat pienen koon lisäksi tilassa oleva ikkuna sekä talotekniikan kotelointi seinien ”keskellä”.  Tilaa kalusteille ja kodinkoneille oli 160 cm ja 135 cm kahdella seinällä, niihin tuli mahtua kylmäsäilytys, vesipiste, astianpesukone,  liesi ja työskentelytasoa. Ikkunan alle en kalusteita halunnut, jotta jäisi tilaa työskennellä.

Kapea allas ja integroidut kodinkoneet

-Sain suunnittelijalta hyvä vinkkejä. Mm. uuni mikrotoiminnolla on hyvä yhdistelmä, vie vähemmän tilaa kuin että uuni ja mikro olisivat erilliset. Allas on Stalan kapea ja syvä teräsallas, joka on helppo pitää puhtaana. Kodinkoneet hankin itse ja suunnittelijani huomio ne hienosti sopimaan kokonaisuuteen.

Vetimettömät yläkaapit ja ingroidut koneet

-Halusin raikkaan vaalean keittiön, ilman puupintoja. Keittiöni on todella pieni, joten sen toiminnallisuus on tarkkaan mietitty sopimaan tarpeisiini. Toiveinani oli mm. vetimettömät yläkaapit sekä tilankäytön maksimointi tarkoilla mitoilla, ei peitelevyjä vaan jokainen kohta käyttöön. Valitsin integroidut koneet, koska pidän selkeistä linjoista ilman rönsyjä tai patinaa.

Keittiöhana joustavalla suihkuosalla

-Pidän keittiöhanasta, se on helppokäyttöinen ja todella toimiva. Pienessä tilassa vesi helposti roiskuu ympäriinsä, tämä hanan joustavalla suihkuosalla on helppo huuhdella myös isompiakin astioita.

Näppärä lisähylly

-Vesipisteen alla sijaitseva jätemekanismi on käytännöllinen. Säilytän sen ulosvedettävässä tarviketasossa pesutarpeita ja jätevaunuun sopivia muovipusseja. Jätevaunu sisältää kaksi 16 litran sankoa ja kooltaan pieneen perheeseen sopiva.

-Kaiken kaikkiaan keittiöremonttini oli onnistunut. Sain toiveideni keittiön, yhteistyö suunnittelijani kanssa sujui moitteettomasti ja koko projektinhallinta toimi hienosti.

Materiaalitiedot

Kalusteet Temal-keittiöt väri maalattu valkoinen
Vetimet yläkaapit ponnahdussalvalla
Taso Cosentino Dekton Helen / Keittiökeskus
Hana Tapwell Stick sk885
Allas Stala
Kodinkoneet Bosch

Varaa maksuton suunnitteluaika tänään!

Sinun suunnittelijasi on Temalin kylpyhuone-, keittiö- ja säilytyskalusteiden asiantuntija, joka auttaa sinua kaluste- ja tuotevalinnoissa sekä suunnittelussa.