Temal = teräs + emali

Mitä emalointi on? Miten kotimainen kylpyhuonekaluste tai emaloitu allas valmistetaan?

Valitse vahva valmistaja

-takuulla ja toimitusvarmasti

Kotimainen perheyritys ja kalustevalmistaja


Temalin sydän on emali, tarkemmin emaloitu allas. Emaloidun altaan runko on terästä, jonka pintaan poltetaan yli 800 asteen lämmössä kova ja kestävä lasipinnoite eli emalointi. Terästä muokkaamalla voimme valmistaa eri kokoisia ja mallisia altaita kylpyhuoneisiin; siroja malja-altaita ja uppoaltaita, pesukonealtaita sekä erillisiä ja kalusteisiin integroituja tasoaltaita.
Valmistamme kalusteita konseptimme mukaisesti 5 cm välein syvyysmitoissa 30, 35, 40, 45 ja 50 cm.
Markkinoiden laajin kalustevalikoimamme perustuu kykyymme valmistaa emaloituja altaita sekä niihin sopivia kalusteita kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen omilla tehtaillamme. Altaat valmistetaan Järvenpäässä, kalusteet Nakkilassa. Samoista laadukkaista kosteutta hyvin kestävistä materiaaleista teemme myös keittiökalusteita, joten saat helposti koko kodin kalustuksesta yhtenäisen, valittavanasi on samat värit, materiaalit ja monipuolinen mittavalikoima koko kotiin.

Kaikkea toimintaamme ohjaa rakkaus arjen toiminnallisuuteen, usko yksilöllisyyteen ja mahdollisuuteen luoda jokaiseen kotiin sopivan kokoinen, sinun toiveesi ja tarpeesi täyttävä kalustekokonaisuus.

Tutustu: miten kotimaiset altaat ja kalusteet valmistetaan

Teräsrunko

Emaloidut altaat valmistetaan Järvenpään emalitehtaalla vahvaa käsityöläisperinnettä kunnioittaen yli sadan vuoden emalituotannon kokemuksella. Altaan kevyt teräsrunko muotoillaan ja viimeistellään haluttuun kokoon ja muotoon. Teräs taipuu posliinia ohuempiin muotoihin, joten voimme valmistaa näyttäviä ja samalla kestäviä altaita yksilölliseen sisustukseen 1,8 mm paksuista tasoaltaista näyttäviin vain 3 mm paksuihin malja-altaisiin.

Ruostumaton

Ominaisuuksiltaan emali on luja materiaali, joka ei ruostu. Emaloidun altaan pinta on erittäin tiivis, joten bakteerit tai allergeenit eivät tartu siihen. Lasitettu, kiiltävä pinta ei ime itseensä likaa, hiusväriä tai muuta kosmetiikkaa. Allas on helppo puhdistaa ja sen lasitettu pinta estää homeen muodostumisen.

TEMAL_JARVENPAA_-emalialtaan valmistus-teräsaihio-1080x1080

Hionta & hitsaus

Altaan teräsrunko eli aihio työstetään emalointia varten saumattoman siistiksi. Hionnan, hitsauksen ja viimeistelyn jälkeen se pestään, puhdistetaan, kuivataan ja tarkistetaan, jonka jälkeen aihio on valmis emalointiin.

Työvaiheesta toiseen

Tehtaalla altaat siirtyvät kuljetinlinjalla työpisteestä toiseen. Pesu, kuivaus, pohja- ja pintaemalointi sekä viimeisenä laaduntarkistus ja pakkaus. Välissä allas käy 800 asteen kuumuudessa polttouunissa kaksi kertaa.

Kahdesti uuniin

Allas käy emaloinnin aikana kahdesti yli 800 asteisessa polttouunissa, jossa sen pintaan poltetaan kova ja kestävä lasipinnoite eli emalointi.

Pintaemalointi

Pohjaemalointi eli grundi on väriltään tumman sininen. Altaan lopullinen väri sekoitetaan emalimassaan ja poltetaan altaaseen pintaemaloinnin yhteydessä. Valkoisen värin lisäksi valikoimissamme on värikkäitä erillisiä altaita. 

Parasta laatua

Laaduntarkastuksen jälkeen allas on valmis kalusteeseen asennettavaksi Nakkilan kalustetehtaalle. Erilliset altaat ovat asennus- ja myyntivalmiit laaduntarkistuksen jälkeen.

Kierrätettävä

Altaiden valmistuksessa ei jää hukkapaloja. Vaurioituneet tai kelpaamattomat altaat työstetään uudelleen, emalointi hiotaan pois ja käsitellään uudestaan. Aikanaan käytetty allas voidaan kierrättää metallinkeräyksen kautta.

Kalustetehtaalle

Kalusteet valmistetaan Nakkilan tehtaalla ensiluokkaisista ja kosteuden kestävistä materiaaleista. Kosteuden kestävyys tarkoittaa sitä, että se kestää normaalia lastulevyä paremmin kosteutta, mutta ei ole veden kestävä.

Tukeva runko

Kalusteiden runkolevy on 16 mm paksua, joka tekee siitä tukevan ja kestävän. Kalusteet kootaan käsin ja toimitetaan aina rungot koottuna ja asennusvalmiina.

Laaja mittavalikoima

Käytössämme on parhaat materiaalit sekä laadukkaimmat osat ja komponentit, joista voimme valmistaa erikokoisia kalusteita. Mittavalikoimamme on markkinoiden laajin, valikoimissamme on yli 24 000 tuotetta.

Yhteensopivat

Kaikki valmistamamme kalusteet on suunniteltu yhteensopiviksi, niiden mitoitus, värit ja materiaalit ovat samat. Vakiovärien lisäksi kalusteet saa tilauksesta myös kaikilla NCS-värikartan väreillä.

Viimeistelty

Tukeviin runkoihin kiinnitetään aina kalustetta suojaava sekä ulkonäön viimeistelevä nauhoitus jo tehtaalla.

Asennusvalmiina

Saat kylpyhuonekalusteesi meiltä aina koottuina ja asennusvalmiina, rungon, ovet, etusarjat ja mekanismit paikoillaan. Valmiiksi kootut kalusteet parantavat asennuksen laatua ja säästävät aikaa.

Takuulla

Me kannamme vastuun valmistamistamme tuotteista, kalusteillamme on 10 vuoden materiaalitakuu. Se kattaa rungot, laatikot, etusarjat ja ovet valmistus- ja materiaalivirheiden osalta. Löydät takuu- ja toimitusehdot kotisivuiltamme.

Suomalainen verkkokauppa

Meillä on oma verkkokauppa, josta voit hankkia kalusteet kylpyhuoneeseen turvallisesti ja toimitusvarmasti. Löydät verkkokaupastamme kaikki tarvittavat tuotetiedot: kuvat, värit, materiaalit, koot ja hinnat näppärästi. Mikäli tarvitset suunnitteluapua, voit varata maksuttoman suunnitteluajan Sinun suunnittelijasi -palvelusta. 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme sijaitsee Nakkilassa kalustetehtaan yhteydessä. Palvelemme arkisin klo 8-16. Mikä on toimitusaika, miten kaapin ovea säädetään ja mistä näitä voi ostaa, kysy vaan, asiakaspalvelussa tiedetään. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymikiin, jotka löydät koottuna täältä. Asiakaspalvelun yhteystiedot arkisin klo 8-16 temal@temal.fi ja 010 217 2300. 

Toimitusvarmasti

Me Temalilla uskotaan valmistamiimme tuotteisiin. Niiden materiaalit ovat ensiluokkaisia ja teemme kalusteet itse. Valmistajan riippumattomuus tuo joustavuutta ja toimitusvarmuutta. Saat meidän valmistamat kalusteet suoraan tehtaalta, luotettavasti ja toimitusvarmasti.

 

Suunnittelupalvelu

Sinun suunnittelijasi -palvelun kalusteasiantuntijat auttavat sinua kylpyhuoneen-, kodinhoitohuoneen-, keittiön-, ja säilytyskalusteiden valinnassa. Tila suunnitellaan aina toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Suunnittelijamme auttavat sinua valitsemaan parhaat materiaalit, toiminnalliset ratkaisut ja sopivan kokoiset kalusteet kotiisi. Voit valita tapaamisen etänä tai Temalin Kylpyhuonekeskus- myymälään Helsingin Kamppiin.

 

Kannamme ylpeydellä Avainlippua. Se kertoo, että tuote tai palvelu on valmistettu Suomessa ja se on suomalainen työllistäjä. Avainlippu on tunnetuin laatumerkkimme ja luotettava tae kotimaisesta laadusta.

 

Kalusteillamme on ollut Design from Finland-merkki ihan alusta asti eli merkin lanseerauksesta vuonna 2011. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun panostetaan.

Kotimainen työ ja ensiluokkaiset materiaalit mahdollistavat sen, että voimme antaa tuotteillemme pakollista kahta vuotta pidemmän tuotetakuun. Temalin kalusteiden ja altaiden takuuaika on laadun valmistus- ja materiaalivirheiden osalta kymmenen (10) vuotta toimituspäivästä lukien.

Suomalaisen Työn liiton myöntämä Suomalainen verkkokauppa -merkki kertoo siitä, että verkkokauppa on turvallinen käyttää, asiakaspalvelu sijaitsee Suomessa, saat tuotteet turvallisesti kotiisi Suomesta käsin ja löydät maksu- ja toimitusehdot selkeästi.

 

 

Yhteystiedot

Löydät meidät täältä.