Vastuullinen valmistaja

Kalustevalmistajana tunnemme ja kannamme vastuumme ympäristöä kohtaan. Materiaalihankinnoissa meille tärkeintä on laatu, siitä emme tingi. Pyrimme tekemään ympäristön kannalta suotuisia valintoja ja tarkkailemme valppaina erilaisten materiaalien kehitystä ekologisempaan suuntaan. Tässä koottuna asiaa meneillään olevista vastuullisuus- ja ympäristöprojekteistamme.

2 000 kpl M1-hyväksyttyjä kalusteita

Tutkimme ja testaamme materiaalien sekä kalusteiden ominaisuuksia luotettavilla toimijoilla, se on osa tuotekehitystyötämme. Meillä on markkinoiden laajin valikoima M1-hyväksyttyjä kylpyhuonekalusteita, yhteensä yli 2000 kpl: allaskalusteita 420 kpl, säilytyskaappeja 1500 sekä peilejä ja peilikaappeja 80 kpl.

EPD- ympäristöseloste etenee

Rakennustietokannan EPD (Enviromental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja puolueeton laskenta, jossa ympäristöselosteiden verifiointi tapahtuu standardin ISO 14025:2006 mukaan ja tiedot esitetään EN 15804 standardin mukaisesti. Temalin virallinen EPD laskelma on rekisteröity RST tietokantaan mm. 62,5/40 cm allaskalusteille sekäHighlight Special-peilikaapille. Meillä on laskennassa useita tuotteita, joiden laskenta etenee suunnitellusti 2023 aikana.

Oma toimintamme

Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen arvot kaikessa tekemisessämme. Kehitämme tehtaillamme tuotannon eri prosesseja minimoidaksemme ympäristövaikutustamme. Panostamme myös koneinvestoinnein ympäristö-ystävällisempiin valintoihin. Mm. PUR-listoituskoneella kalusteet reuna-nauhoitetaan liimalla, joka ei sisällä lisättyä formaldehydiä. Tutkimme myös vihreämpiä pakkausmateriaaleja. Luovuimme irtoaltaiden pakkauksissa styroksista ja siirryimme kierrätettyihin pakkaus-materiaaleihin vesilukko-pakkausmuovin ja pakkauskartongin osalta. Tavoite on myös siirtyä kierrätysmuovista valmistettuihin vesilukkoihin ja muovipusseihin vuoden 2023 aikana.

Ekologiset valinnat

Noudatamme ympäristönsuojelua ja vastuullista valmistusta koskevaa pohjoismaista ohjeistusta ja lainsäädäntöä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme ympäristön kannalta kestäviin ratkaisuihin materiaalivalinnoista valmistukseen ja logistiikkaan. Tunnemme käyttämämme pääraaka-aineet ja niiden alkuperän. Pyrimme käyttämään vain puumateriaaleja, joilla on FSC®- tai PEFC-sertifikaatti ja suosimme uusiutuvia sekä kierrätettäviä materiaaleja. Käyttämämme materiaalit ovat pääsääntöisesti M1-kelpoisia kuten melamiinipinnoitteiset kalustelevyt väreissä.

Sertifioinnit, hyväksynnät ja laatumerkinnät

Meillä on käytössämme ISO 9001-laadunhallintajärjestelmä ja emalillamme on Cradle to cradle -kiertotalouteen ohjaava sertifiointi. Saavutimme Suomen vahvimmat -sertifikaatin platinatason 2021-22 ja saimme Kestomenestyjä 2022- sertifikaatin. Valmistamistamme peilikaapit (ledilipat) ja valaisimet täyttävät suojausluokan IP44 vaatimukset ja tuotteillamme on FI- ja CE-merkinnät. 

Green Building Council Finland

Olemme Green Building Council Finlandin jäsen. Green Building Council Finland ry koostuu kiinteistö- ja rakennusalan toimijoista, joiden tehtävänä on rakennettuun ympäristöön liittyvien kestävän kehityksen edistäminen. Jäsenenä olemme osana koko kiinteistö- ja rakennusalan kansallista ja kansainvälistä verkostoa, jonka tavoitteena on vähähiilinen rakentaminen, kiertotalouden tehostaminen ja kestävämpi elämäntapa.

Projektikuvasto 2022

Projektikuvasto on ammattilaisille asunto- ja korjausrakentamiseen räätälöity esite, josta löydät parhaat tuotteet kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitoon ja säilytykseen. Projektikuvaston tuotteissa käytetyt melamiinipinnoitetut ja laminaattipintaiset kalustelevyt ovat vähäpäästöisiä, M1-kelposia materiaaleja. Ne ovat pitkäikäisiä, eivät naarmuunnu helposti ja niiden hyvä, tiivis reunanahoitus takaa kalusteen korkean laadun ja erinomaisen viimeistelyn.

Vastuullinen elinkaarisuunnittelu

Tavoitteenamme on kalusteen koko elinkaaren kattava ympäristövastuullinen toimintatapa materiaalivalinnoista jätteiden kierrätykseen. Kalusteen elinkaareen kiinnitetään huomioita jo suunnitteluvaiheessa, jotta sen pituus olisi mahdollisimman pitkä. Kuormitusta pienentääksemme huomioimme kalusteen käyttöikään vaikuttavia asioita kuten sen korjattavuus, varaosien saatavuus, helppohoitoisuus ja kestävyys. Tuotekehitystiimimme huomioi myös eri materiaalien erotettavuutta ja kierrätettävyyttä energiakäyttöön elinkaaren päätyessä. Kalusteillamme on 10 vuoden takuu. Tuotteiden mukana toimitetaan selkeät hoito-ohjeet, jotta kaluste on helppo pitää käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään. Kannustamme myös asiakkaitamme huolehtimaan kalusteista ja samalla pidentämään niiden elinkaarta.

Projektimyynnin yhteystiedot

HENRIIKKA HIBAY
Myyntijohtaja, projektimyynti

Rakennusliikkeet, arkkitehdit, isännöitsijät

0400 315 039
etunimi.sukunimi@temal.fi

PETRA REITMAA
Projektipäällikkö (in-house)

050 576 5695
 010 217 2300 asiakaspalvelu
petra.reitmaa(a)temal.fi

ELINA KETONEN
Projektimyyjä

040 148 6688
elina.ketonen(a)temal.fi

Projektimyynnin palvelut

TAPAAMINEN

Ole rohkeasti yhteydessä, jos halua tutustua tuotteisiimme tai tarvitset tietoa Temalin kalusteista. Tavataan etänä tai sovitaan tapaaminen. Toimistomme ja showroomimme sijaitsee Helsingin Kampissa, Runeberginkatu 4.

TUOTEKOULUTUS

Kaipaatko sinä tai tiimisi ideoita tai inspiraatiota  kylpyhuonesuunnitteluun? Räätälöimme kattavan Temal-koulutuksen juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi, etänä tai tarvittaessa paikan päällä.

HENKILÖKOHTAINEN TUKI JA PALVELU

Me tunnemme uniikit tuotteemme ja osaamme suositella sinulle parhaat kalusteet uudiskohteisiin, linjasaneerauksiin ja julkitiloihin kuten hotelleihin, kouluihin, laivoihin, ravintoloihin ja sairaaloihin.

BIM-OBJEKTIKIRJASTO

ArhiCAD- ja Revit-ohjelmistoissa toimivat BIM-objektikirjasto ovat ladattavissa helposti ja nopeasti kotisivuiltamme ilman rekisteröitymistä. BIM-objektikirjastosta löydät kaikki projektikuvaston tuotteet ja paljon muita suosituimpia kalusteitamme.

ASUKASMUUTOKSET

Hoidamme projektikohtaiset asukasmuutokset puolestasi keskitetysti myymälässämme Kylpyhuonekeskuksessa. Laskemme myös tarvittavat tarjoukset asuntokohtaisesti.

3D-KUVAT

Teemme tarvittaessa projektikohtaiset 3D-kuvat. Kysy lisää projektitiimiltä.

RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT

Me toimitamme parhaat kalusteet uudiskohteisiin, linjasaneerauksiin sekä julkitiloihin. Löydät vakiovalikoimastamme valmiit ratkaisut pieniin ja suuriin projekteihin. Valmistajana pystymme myös räätälöimään ratkaisuita erilaisiin projektikohteisiin.

ASENNUS- JA HAALAUSPALVELU

Saat kauttamme myös laajamittaisia asennus- ja haalauspalveluita.

MATERIAALITOIMITUKSET

Suunnittelutyön tueksi toimitamme värimallit kalusteistamme ja tasoistamme sekä tuote-esitteet ja kuvastot nopeasti. Tilaa materiaalit osoitteesta projektimyynti@temal.fi.

ASIAKASPALVELU

Asiakaspalvelijamme Linda, Petra ja Terhi ovat varsinaisia TemalTietäjiä ja tuntevat tuotteemme läpikotaisin. Voit kääntyä heidän puoleensa tuotteita ja tilauksia koskevissa asioissa. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 sekä projektimyynti@temal.fi

KYLPYHUONEKESKUS / SHOWROOM

Kylpyhuonekeskus on myös showroom, josta löydät runsaan valikoiman kalusteitamme. Myymälä sijaitsee Helsingin Kampissa Runeberginkadulla. Käytössäsi on myös neuvottelutilat esim. taloyhtiön kokouksiin. Hoidamme veloituksetta myös linjasaneerausten asukasmuutokset koskien Temalin tuotteita.

CHAT-PALVELU 8-16

Palvelemme arkisin klo 8-16 myös verkkosivuillamme olevan chat-palvelun kautta. Voit laittaa viestin, palaamme asiaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

LATAA PROJEKTIKUVASTO

Projektikuvasto sisältää erityisesti ammattilaisille suunnatun malliston, josta löydät parhaat tuotteet kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitoon ja säilytykseen. Sieltä löydät ammattilaiskäyttöön sopivia erillis- ja tasoaltaita, allas- ja peilikaappeja sekä peilejä ja säilytyskaappeja useissa eri kokovaihtoehdoissa.

LATAA TUOTEKUVASTO

Tuotekuvasto sisältää kattavasti koko valikoimamme. Mukana ovat kaikki kalustesarjamme ja erilliset emalialtaat sekä runsaasti vinkkejä erilaisista kalusteratkaisuista kylpy- ja kodinhoitohuoneeseen sekä säilytykseen.