Puukuosit kylpyhuoneessa – suunnittelijan vinkit by Temal Designer Marion Fagerström

TEMAL kylpyhuone, Stella, skandinaavinen kylpyhuone, tumma kylpyhuone. Design allaskaappi, Onni allas, emaliallas

Puukuosit ovat tulleet jäädäkseen kylpyhuoneisiin, tuoden mukanaan luonnonläheisyyttä, lämpöä ja ajattoman tyylikkyyden. Vaikka puu on kaunis materiaali, sen käyttäminen kosteissa tiloissa voi herättää kysymyksiä kestävyydestä ja huollosta. Modernit puukuosiset kalusteet, kuten Temalin vaalea tammi, tumma saarni ja puukuvioitu musta, tarjoavat ratkaisun, joka yhdistää puun estetiikan ja laminaattipintojen kestävyyden.

”Puukuosit ovat loistava tapa tuoda luonnollisuutta ja lämpöä kylpyhuoneeseen ilman puun haasteita. Ne yhdistävät käytännöllisyyden ja estetiikan, mikä tekee niistä täydellisen valinnan monenlaisiin tiloihin”, kertoo Marion Fagerström, Temal Designer ja Mella Designin perustaja. Marion on tunnettu innovatiivisesta ja asiakaslähtöisestä suunnittelufilosofiastaan, jossa käytännöllisyys ja estetiikka yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Puukuosi tuo kestävyyttä ja käytännöllisyyttä kylpyhuoneeseen

Vaikka puu on kaunis luonnonmateriaali, se vaatii erityistä huolenpitoa kosteissa tiloissa. Seisova vesi, korkea kosteus ja UV-säteily voivat vahingoittaa puupintaa ajan myötä. ”Puukuosiset kalusteet tuovat puun luonnollisen kauneuden kylpyhuoneeseen ilman puun mukanaan tuomia huoltohaasteita. Laminaattipintaiset puukuosit kestävät paremmin kosteutta ja kulutusta, eikä niitä tarvitse suojella UV-säteilyltä tai kemikaaleilta samalla tavalla kuin aitoa puuta”, Marion summaa.

Puukuosit ja kylpyhuone – estetiikkaa ilman kompromisseja

Puukuosien valikoima on laaja, ja ne jäljittelevät upeasti puun luonnollisia kuvioita ja sävyjä. ”Esimerkiksi tumman saarnin syvä sävy luo modernia ja maskuliinista tunnelmaa, kun taas vaalea tammi tuo tilaan raikkautta ja valoa. Molemmat ovat täydellisiä valintoja, jos haluat tuoda kylpyhuoneeseen luonnonläheisen ja ajattoman ilmeen”, Marion vinkkaa.

Maksimoi säilytystila pienissä neliöissä

Nykyään rakennetaan yhä kompaktimmin, ja asuinneliöitä on vähemmän kuin ennen. Tämä downsizing-trendi näkyy erityisesti uudisrakentamisessa, joten tilankäytön tehokkuus on avainasemassa. On tärkeää, että jokainen sentti toimii, ja siksi säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa.

Monesti pieneen tilaan ei kannata valita kaikista pienimpiä kalusteita. Koko seinän mittainen allaskaluste oikeassa syvyydessä voi olla paljon toimivampi ratkaisu – se piilottaa pyyhkeet ja muut tarvikkeet tyylikkäästi näkymättömiin ja luo samalla minimalistisen ja selkeän ilmeen. Tämä tekee tilasta käytännöllisen ja helposti siivottavan.

”Korkeista kaapeista ja seinäkaapeista voidaan suunnitella yhtenäinen kokonaisuus, joka tuo enemmän säilytystilaa ja toimii osana tunnelmallista sisustusta ”, Marion kiteyttää.

VINKKI: Puukuosiset kalusteet tuovat tilaan lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Ne sopivat erinomaisesti kompakteihin tiloihin, sillä ne luovat tilan tuntua ja tekevät kylpyhuoneesta kodikkaan ja harmonisen.

Käytännölliset vinkit kylpyhuoneen sisustukseen puukuoseilla

  • Pinnan kestävyys: Puukuosiset laminaattipinnat kestävät hyvin kosteutta ja ovat helpompihoitoisia kuin aito puu. Voit käyttää kylpyhuonetta päivittäin ilman pelkoa pintojen turpoamisesta tai vaurioitumisesta. 
  • Yhdistele sävyjä: Vaalea tammi tuo tilaan avaruutta ja lämpöä, kun taas tumma saarni ja musta puukuvio tuovat modernia ja dramaattista ilmettä. Voit yhdistää eri sävyjä tai luoda kontrastia esimerkiksi vaaleiden seinäpintojen ja tummien kalusteiden välillä.
  • Helppohoitoisuus: Toisin kuin aito puu, puukuosiset pinnat eivät vaadi jatkuvaa huoltoa tai käsittelyä. Riittää, että pyyhit ne kostealla liinalla ja vältät pitkäaikaista kosteutta. Muista myös suojata kaluste suihkuseinällä.

Yhdistä puukuosi muihin materiaaleihin

Voit myös yhdistää erilaisia materiaaleja luodaksesi kontrasteja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kivi, lasi ja metalli toimivat erinomaisesti puukuosien kanssa, ja yhdessä ne luovat modernin ja tyylikkään kokonaisuuden. Temalin kalusteet on suunniteltu erityisesti suomalaisiin kylpyhuoneisiin, joten ne sopivat täydellisesti erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin. ”Esimerkiksi vaalea tammi yhdistettynä valkoisiin laattoihin luo raikkaan, aikaa kestävän kokonaisuuden”, Marion toteaa.

TEMAL kylpyhuone, Stella, skandinaavinen kylpyhuone, tumma kylpyhuone, tumma saarni, Design, allaskaappi, korkea kaappi, Onni

Parhaat vinkit puukuosien valintaan

Kun suunnittelet kylpyhuonetta puukuosilla, on hyvä miettiä, millaista tunnelmaa haluat tilaan luoda. Temalin mallistosta löytyy kolme erilaista puukuosia, joilla jokaisella on oma ilmeensä ja käyttökohteensa:

  • Vaalea tammi: Tämä vaaleansävyinen puukuosi tuo tilaan raikkautta ja valoa. Se sopii erityisen hyvin pieniin kylpyhuoneisiin, joissa vaaleat sävyt tekevät tilasta avaramman tuntuisen. Vaalea tammi luo skandinaavisen, kevyen ja luonnollisen ilmeen, joka kestää aikaa.
  • Tumma saarni: Tumma puukuosi tuo kylpyhuoneeseen eleganttia ja hieman maskuliinista tunnelmaa. Saarni sopii erinomaisesti moderniin kylpyhuoneeseen, jossa halutaan yhdistää tumma puu ja metalliset yksityiskohdat. Tumman sävyn ansiosta tila saa syvyyttä ja kontrastia.
  • Puukuvioitu musta: Tämä rohkea ja moderni vaihtoehto yhdistää puukuosin ja mustan sävyn, mikä tekee kalusteista näyttävät ja tyylikkäät. Musta puukuosi sopii erityisesti minimalistiseen ja pelkistettyyn sisustukseen, jossa halutaan korostaa voimakkaita kontrasteja ja luoda kylpyhuoneeseen dramaattinen ilme.

TEMAL kylpyhuone, skandinaavinen kylpyhuone, vedin, vetimiä

Yksityiskohdilla viimeistelet ilmeen

Pienet yksityiskohdat, kuten hanat, pyyhekoukut ja saippua-annostelijat, täydentävät kylpyhuoneen kokonaisuuden. Jos kylpyhuoneessa on luonnonvaloa, tilaan voi tuoda kosteudessa viihtyviä kasveja. ”Kylpyhuoneessa yhtenäinen ja viimeistelty ilme syntyy harkituista yksityiskohdista, jotka luovat kokonaisuuteen harmonisen tunnelman,” Marion suosittelee.

”Luonnonläheisyyttä voi tuoda esiin materiaaleilla, kalusteiden värivalinnoilla ja sisustuselementeillä. Yhdistä tummien ja vaaleiden sävyjen kontrasteja sekä puisia, kivisiä ja metallisia yksityiskohtia. Kylpyhuone on henkilökohtainen tila, jossa voit toteuttaa omaa tyyliäsi ja nauttia omasta rauhasta,” Marion kiteyttää.

Varaa suunnitteluaika – ja luodaan yhdessä tunnelmallinen ja kestävä kylpyhuone!

Mikä on Temal Designer?

Temal Designer on Temalin virallisesti valtuutettu ja koulutettu asiantuntija, joka vie kylpyhuoneprojektisi suunnittelusta aina valmiiseen tilaan. Jokainen Temal Designer on omistautunut ammattilainen, joka ymmärtää tarpeesi ja toiveesi. Kuka on sinun suosikkisi? Löydä kumppani, joka sopii visioosi, ja ota yhteyttä!

Yhteenveto: Temalin puukuosiset kalusteet – estetiikkaa ja käytännöllisyyttä suomalaisiin kylpyhuoneisiin

Puukuosit tarjoavat täydellisen yhdistelmän estetiikkaa ja käytännöllisyyttä. Temalin valikoimasta löydät laadukkaat puukuosiset kalusteet, jotka on suunniteltu kestämään arjen haasteet. Puukuosiset kalusteet tuovat kylpyhuoneeseen lämpöä ja luonnonläheisyyttä, ilman puun haasteita, ja ne sopivat sekä pieniin että suuriin tiloihin. Puukuosiset kalusteet tarjoavat loistavan vaihtoehdon, sillä ne yhdistävät puun estetiikan ja laminaatin kestävyyden. 

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!