Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Jaana Mertama tuntee Temalin ja kylpyhuoneet kuin omat taskunsa

”Olen toiminut sisustussuunnittelijana 19 vuotta ja tehnyt töitä Temalin kanssa vuosikymmenen. Hahmotan tilan nopeasti ja luon sille mielessäni ilmeen ja tunnelman. Minulle visuaalisuus ja toiminnallisuus kulkevat käsi kädessä toisiaan tukien.

Budjetti on aina suunnittelun perusta, se kertoo projektin laajuuden ja sen, mihin asiakas haluaa panostaa. Teen sisustuksia myös ns. avaimet käteen-periaatteella, jolloin hoidan kodin valmiiksi aina suunnitelmista hankintoihin asti. Teen tarvittavat viranomaisilmoitukset ja tilaan tarpeelliset työntekijät urakoitsijoista putki- ja sähkömiehiin. Hankin myös kaikki kodin kalusteet sohvista verhoihin ja kiinteisiin kalusteisiin. Esimerkkinä työkomennuksella olleen herran koti, jonka suunnittelin skype-palaverien ja sähköpostien avulla. Toteutin sen muuttovalmiiksi itsenäisesti ja tapasimme vasta kun koti oli valmis.”

Esteetön kylpyhuone

Kylpyhuone uudistettiin vastaaman yhden hengen tarpeita eläkepäiviä ajatellen. Esteettömyys huomioitiin mm. purkamalla umpiseinä, jonka tilalle asennettiin maitolasiovet. Näin kylpyhuoneeseen saatiin 120 cm leveä toiminta-alue ja liukuovien avulla näkösuojaa tarvittaessa. Koko seinän Design-kalusteratkaisu sisältää siivouskaapin sekä reilun kokoiset ja sulavasti aukeavat säilytyslaatikot. Laatikoissa on pistorasiat esim. sähköhammasharjan latausta varten. Aiempien kahden suihkun tilalla on nyt suihku ja istuin seinän keskellä, joiden ympärillä on tilaa toimia turvallisesti. Kalusteiden väri on raikas vaalea tammi, jota heleät laatat korostavat. Kaikki laatat (Laattamaailma) ovat samasta sarjasta eri kokoa, joten kylpyhuoneessa on selkeä ja rauhallinen tunnelma.

Kylpyhuoneen Tähti-allas

Tähti on moderni ja monikäyttöinen uppoallas, jonka allaskupin kantikas muoto maksimoi suurimman mahdollisen pesutilan. Kylpyhuoneessa on myös sauna, joten Tähti-altaan tasoksi valittiin kestävä ja helppohoitoinen HIMacs®-komposiittitaso.

Sauna

Kylpyhuoneremontin yhteydessä uudistettiin myös sauna. Lauteet (Sun Sauna) ovat lämpökäsiteltyä haapaa, joiden lämmin sävy sopii hiekan sävyisiin laattoihin.

Lumi valopeili

Säilytystarve ratkaisiin kalusteilla, joten peilaamiseen valittiin valopeili. Lumi-valopeilin valo on puhtaan raikas ja muoto kauniin kaareva. Valopeilin reunassa on kaunis hiekkapuhallettu reunus, joka luo valolle kauniin kehyksen. Valopeilin taustavalo on aamutoimiin riittävä, voimakkaamman valo tarpeeseen uudistettiin himmennettävä kattovalaistus.

Kahden altaan kylpyhuone

Koko kylpyhuoneen remontissa uudistettiin 2,5 metriä leveän seinän kalusteet, toiminnot sekä kaikki materiaalit. Yhtäaikaiset aamutoimet onnistuvat nyt toiveiden mukaisesti kahden altaan avulla. Design-kalusteiden keskellä on kaappi ja sivuilla omat säilytyslaatikot, jotka sisältävät pistorasiat.
Tasoon asennettu Lempi-allas on kompakti ratkaisu, joka vapauttaa tasolle kivasto tilaa. Lempi-altaan korkeat reunat pitävät pisarat kurissa, joten taso säilyy siistinä. Heleän hiekan väriset laatat (Laattamaailma) korostavat greigen värisiä kalusteita.
Ennen remonttia:

Näppärä etäbidetta

Wc-pytyn paikkaa siirrettiin ja sen kaveriksi valittiin etäbidettä, joka toimii käsisuihkun liipaisinta painamalla. Etäbidetan käsisuihku ei vaadi pesuallasta auetakseen, joten se voidaan asentaa kauemmas pesualtaasta. Oras Alessi by Sense pesuallashana ja etäbidetta (Kylpyhuonekeskus)


Koko perheen käyttöön

Ahdas sauna ja kylpyhuone olivat tiensä päässä niin materiaaleltaan kuin toiminnoiltaankin. Pesutorni tukki ovensuun, säilytysitilaa ei ollut ja massiviset lasitiiliseinät veivät tilaa pesuhuoneessa. Kylpyhuone ja sauna on perheen kovassa käytössä päivittäin ja tila tuntui epäkäytännölliseltä.

Kaikki vanha purettiin ja tilalle tuli toiminnallinen ja tyylikäs kylpyhuone. Saunan ovea siirrettiin, jotta saatiin 60 cm syvä taso pitkälle seinälle. Oven siirto mahdollisti yhtenäisen tason ja kaikki koneet ja laatikostit saatiin tason alle.

Temalin kalusteet on valmistettu kosteudenkestävästä materiaalista, joka kestää hyvin päivittäistä käyttöä. Valkoisten kalusteiden seuraksi valitsin kevytlinjaisen HiMacs-komposiittitason. Keskelle tasoa sijoitettu Modula-allas rajaa kivasti pyykkipisteen ja säilytyskalusteet. Säilytystarve maksimoitiin sijoittamalla tason päälle koko seinän leveydelle Choice-peilikaappeja ( 100+50+50 cm).
Suihku ja hana, Oras. (Kylpyhuonekeskus)

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!