Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Kattava opas kylpyhuoneremonttiin:
Värit, kustannukset ja suunnitteluideat

Kylpyhuoneremontti voi olla sekä jännittävä että haastava projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. Tämä opas on tehokas yhteenveto useammasta artikkelista ja tarjoaa kattavan yhteenvedon kylpyhuoneremontin kaikista keskeisistä osa-alueista, kuten kustannuksista, suunnitteluideoista ja väritrendeistä. 

Artikkelin lopussa sinua odottaa myös kätevä 10 kohdan vinkkipaketti, jonka avulla varmistat, että remonttisi sujuu vaivattomasti ja lopputulos on juuri sellainen kuin olet unelmoinut. Olitpa suunnittelemassa pientä päivitystä tai laajempaa uudistusta, tämä opas auttaa sinua navigoimaan projektisi joka vaiheessa, tarjoten hyödyllisiä vinkkejä ja inspiroivia ideoita matkallesi kohti täydellistä kylpyhuonetta.

Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Kylpyhuoneremontin toteuttaminen on ajankohtaista silloin, kun kylpyhuoneen kosteus- tai vesieristeet ovat heikentyneet, laatat ovat tummentuneet tai irtoilevat, tai tilassa on jatkuvasti kosteuden tuoksu. Remontti kannattaa myös suorittaa putkiremontin yhteydessä tai silloin, kun asuntoa ollaan myymässä tai ostamassa. Yleisesti ottaen, ennen vuotta 1999 tehdyt vesieristeet kestävät noin 10–15 vuotta, kun taas uudemmat vesieristeet noin 30 vuotta.

Remontin kesto ja kustannukset

Kylpyhuoneremontti kestää yleensä noin 4–5 viikkoa. Mahdolliset kuivatukset tai rakenteiden korjaukset voivat kuitenkin pidentää tätä aikaa. On tärkeää valita luotettava tekijä, joka hoitaa remontit takuutyönä ja avaimet käteen -periaatteella. VTT-vesieristyssertifikaatit lisäävät remontin luotettavuutta.

Kylpyhuoneremontin kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen remontin laajuudesta. Pienen kylpyhuoneen remontti on yleensä edullisempi kuin suurempien tilojen uudistaminen. Keskimääräiset kustannukset voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin, riippuen valituista materiaaleista ja tarvittavista töistä.

Taloyhtiön lupa ja kotitalousvähennys

Usein kylpyhuoneremontti vaatii taloyhtiön luvan, jos se vaikuttaa rakenteisiin tai putkistoihin. Tämä kannattaa tarkistaa taloyhtiön isännöitsijältä. Taloyhtiö korvaa yleensä vain sellaiset remontin kustannukset, jotka liittyvät yhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin ja järjestelmiin, kuten vesijohtoihin ja viemäreihin. Kotitalousvähennystä voi saada remontin työn osuudesta, ja vuonna 2024 vähennys on enintään 2 250 € per henkilö vuodessa.

Asuminen remontin aikana

Kylpyhuoneremontti voidaan usein toteuttaa niin, että asunnossa voi asua samaan aikaan. Remontin aikaisia asumisjärjestelyjä miettiessä kannattaa kuitenkin huomioida, että remontista aiheutuu aina meteliä ja pölyä, vaikka käytössä olisi asianmukainen pölynpoistokalusto. Lisäksi remontoitavan tilan normaalit toiminnot, kuten suihku, WC ja/tai sauna, ovat poissa käytöstä koko remontin ajan.

Suunnittelu ja materiaalivalinnat

Aloita kylpyhuoneremontin suunnittelu huolellisella valmistelulla. Kerää inspiraatiota, mieti käytännön tarpeita ja suunnittele budjetti. Hyvä suunnittelu auttaa välttämään yllätyksiä ja ylimääräisiä kustannuksia. Valitse remonttiin laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät kosteutta ja kulutusta. Esimerkiksi kosteudenkestävät ja vähäpäästöiset kalusteet ovat ihanteellisia, erityisesti allergiaperheille ja lapsiperheille.

Ajattomat ratkaisut ja trendit

Suunnitellessasi kylpyhuonetta, muista, että potentiaalisilla ostajilla voi olla erilainen maku. Ajattomat ratkaisut lisäävät asuntosi houkuttelevuutta laajemmalle ostajakunnalle. Skandinaavinen yksinkertaisuus on klassikko, ja yhtenäiset laatat auttavat luomaan harmonisen kokonaisuuden.

Mukautettavuus ja säilytysratkaisut

Pienikin kylpyhuone voi olla toimiva, kun tila suunnitellaan älykkäästi. Fiksut säilytysratkaisut ja tilaa säästävät kalusteet auttavat hyödyntämään jokaisen neliön tehokkaasti. Oikeanlainen valaistus luo kylpyhuoneeseen viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Suunnittele sekä toiminnallista että tunnelmavalaistusta, joka tuo esille kylpyhuoneen parhaat puolet ja tekee päivittäisistä rutiineista nautinnollisempia.

Valkoisen ja tumman kylpyhuoneen edut

Valkoinen kylpyhuone on ajaton valinta, joka heijastaa valoa ja luo tilan tuntua pienempäänkin kylpyhuoneeseen. Valkoisen kylpyhuoneen etuna on myös sen helppo yhdistettävyys eri värimaailmoihin, mikä tekee sisustuksen päivittämisestä vaivatonta. Toisaalta tumma kylpyhuone, erityisesti tumman harmaa tai musta kylpyhuone, tarjoaa syvyyttä ja luksuksen tuntua. Tummat sävyt luovat intiimin ja rauhoittavan tunnelman, joka on erinomainen valinta esimerkiksi pääkylpyhuoneeseen.

Väritrendit 2025

Vuonna 2025 suuntaamme kohti värien käyttöä, joka piristää visuaalisesti sekä edistää onnellisuuden ja luovuuden tunnetta – niin sanottua Dopamine Decor -sisustustrendiä. Luonnon inspiroimat värit, kuten oliivinvihreä, pehmeä terrakotta ja erilaiset harmaan ja beigen sävyt, pysyvät trendikkäinä. Pehmeät pinkin sävyt tuovat lämpöä ja pehmeyttä kylpyhuoneeseen, ja biophilic design -trendissä korostuvat luonnolliset elementit ja vihreät sävyt.

10 kohdan vinkkipaketti kylpyhuoneremonttiin

  1. Suunnittele huolella: Kerää inspiraatiota ja mieti käytännön tarpeita ennen remontin aloittamista.
  2. Budjetoi realistisesti: Varaa riittävästi rahaa laadukkaisiin materiaaleihin ja työn osuuteen.
  3. Hanki tarvittavat luvat: Varmista taloyhtiöltä, että sinulla on tarvittavat luvat remontin toteuttamiseen.
  4. Valitse luotettava tekijä: Etsi ammattitaitoinen ja luotettava remonttifirma, jolla on hyvät referenssit.
  5. Hyödynnä kotitalousvähennys: Muista hyödyntää mahdollinen kotitalousvähennys työn osuudesta.
  6. Panosta laadukkaisiin materiaaleihin: Valitse kosteudenkestävät ja vähäpäästöiset materiaalit.
  7. Optimoitua tilankäyttöä: Suunnittele säilytysratkaisut ja kalusteet niin, että ne hyödyntävät tilan tehokkaasti.
  8. Suunnittele valaistus huolella: Hyvä valaistus parantaa sekä toiminnallisuutta että tunnelmaa.
  9. Pidä kiinni ajattomasta tyylistä: Ajattomat ja neutraalit ratkaisut kestävät aikaa ja miellyttävät laajaa ostajakuntaa.
  10. Ota asiantuntijat avuksi: Älä epäröi kysyä neuvoa ja hyödyntää ammattilaisten tarjoamaa suunnitteluapua.

Näiden vinkkien avulla kylpyhuoneremonttisi sujuu vaivattomasti ja lopputulos on toimiva, kestävä ja tyylikäs. Muista suunnitella huolella ja panostaa laatuun, niin saat kylpyhuoneen, joka palvelee sinua ja kotiasi pitkään.

VARAA SUUNNITTELUAIKA KANSSAMME >

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!