Kotoisa 4 Jakso 4 Helsinki:
Rivitalon uudistus

Marjan ja Hannun rivitalokoti Helsingissä kokee huikean muutoksen. Kotoisan Niina ja Rickard uudistavat  80-luvulla rakennetun alkuperäiskuntoisen rivitalokodin kaikki huoneet. Tilaa saadaan seiniä siirtämällä ja uudistamalla niin keittiön,eteisen kuin kylpyhuoneenkin toiminnot kokonaan.

Toiveena loppuelämän koti

42-vuotta naimisissa olleet Marja ja Hannu haluavat Kotoisa-uudistuksen koko kotiin.
-Toivomme avaraa keittiötä, jossa voi seurustella ja kokata samanaikaisesti, Marja ja Hannu kertovat.
-Keittiö on minun valtakuntaani ja toivon sinne kuumuutta kestäviä pintoja, hyvän jäte- ja kierrätyssysteemin, erillisen viinikaapin sekä lisää tasotilaa työskentelyyn, Hannu toivoo.
-Wc on ahdas ja kylpyhuone ankea. Molemmissa on pieniä laattoja ja liikaa saumoja, joten niitä on mielestäni vaikea pitää puhtaana. Haaveilenkin isoista, näyttävistä pinnoista molempiin, Marja jatkaa.
-Annamme vapaat kädet eikä meillä ole vaatimuksia, toivomma ainoastaan lisää valoa ja tilaa kotiin. Meille tämä koti loppuelämäksemme, he jatkavat yhdessä.

Valoisa seurustelukeittiö

-Haluan tuoda upean merimaiseman mukaan keittiön ja olohuoneen sisustukseen. Järkevöitän tilan käyttöä ja suunnittelen keittiön toiminnot kokonaan uudelleen, sisustussuunnittelija Niina kertoo suunnitelmistaan.
Ahdas ja sokkeloinen keittiö muuttui valoisaksi seurustelukeittiöksi kun puretun seinän tilalle tehtiin kaksipuolinen saareke. Keskellä avointa saareketta sijaitsee liesi sekä integroitu liesituuletin, jonka koneistolle tehtiin tilaa säilytyskaappien väliin. Uuni sekä mikro sijoitettiin omaan komeroon, jonka avulla ne nostettiin mukavalle työskentelykorkeudelle. Viinikaappi  on kalustelevypeitteinen ja sopii kokonaisuuteeen kivasti.

Greigeä ja luksustasoa

Temalin greigen väriset Velvet-keittiökalusteet sopivat valoisaan avokeittiöön. Niiden mattamainen pinta luo ylellistä tunnelmaa, joka sopii näyttävän Cosentinon Dekton-tason kanssa. Välitilassa on samaa materiaalia ja sen saumaton yleisilme täydentää keittiön luksustunnelman. Dekton kestää kuumuutta, hankausta ja värjääntymistä ja sen upea kiiltopinta korostaa samettisen sävyisiä keittiökalusteita.

Vaimennetut ovet ja laatikot

Kaikki Temalin keittiökalusteiden laatikot sulkeutuvat pehmeästi markkinoiden edistyneimpien, hidastimilla varustetuiden liukukiskojen avulla. Laatikoiden 3D-kiskojen avulla onnistuu myös niiden korkeus-, sivuttais- ja kaltevuussäätö. Tukevat laatikot kestävät max. 40 kg:n painon. Kaapeissa on käyttömukavuutta lisäävät sarananvaimentimet. Temal-keittiökalusteiden rungot ovat aina valkoiset. Kaikki kalusteet toimitetaan rungot koottuna, joka helpottaa niiden asennusta.

Säilytystilaa saarekkeessa

Kaksipuolisen saarekkeen molemmilla puolilla on erisyvyiset kalusteet, joiden avulla tason alle jäi tilaa liesituuletin järjestelmän koneistolle. Olohuoneen puolelle avautuvat astiakaapit helpottavat kattamista ja vapauttavat lieden ympärille tilaa kokkaamiselle. Lieden puolelle  sijoitettiin isot säilytyslaatikot, joista tarvikkeet löytyvät näppärästi.

Pieni luksusvessa

Pienen wc:n toimintoja siirrettiin, jotta wc-istuimen ympärille saatiin lisää tilaa. Wc:hen valittiin valkoiset Design-kalusteet säilytyslaatikoilla.  Design-mallisto sisältää erikokoisia alakaappeja, joista voi koota tilaan sopivan kokonaisuuden. Tumma metallinharmaa Relax-malja-allas on parhaimmillaan pienissä tiloissa ja sopii ylellisen väristen laattojen seuraan. Malja-allas kaipaa useimmiten perushanaa korkeamman mallin ja Oraksen Inspera- korkea pesuallashana sopii hyvin malja-altaiden kanssa. HIMACS® -kivikomposiittitaso on väriltään andromeda ja se viimeistelee luksustunnelman.

Spa-henkinen kylpyhuone

Kylpyhuoneessa valittiin saman sarjan laatat erikokoisina seinään ja lattiaan. Näin spa-henkisen kylpyhuoneen tunnelma pysyy harmonisena. Moderni valkoinen Stella-allaskaluste sopii moneen eri tyyliin antaen tilaa tunnelmalle. Sen altaan kantikas muoto maksimoi pesutilan niin pienessä kuin isossakin koossa.  Selkeälinjainen Choice-peilikaappi on klassinen valinta ja sen pariksi valittu Lumin-valaisin luo kylpyhuoneeseen sopivaa 4 000 K valoa.

Leijuva tv-taso

Temalin säilytyskalusteista voi koota mieleisen kokonaisuuden myös kodin muihin tiloihin. Rivitalon olohuoneessa jatkuu sama luonnonläheinen värimaailma sekä ylelliset materiaalit. Seinäkiinniteiset kalusteet ovat samaa Velvet-väriä kuin keittiössä ja sen taso on mattapintaista Polaris-laminaattia, molempien väri on greige. Ovissa on ponnahdussalvat, joten erillisiä vetimiä ei tarvita.

Keittiöstä koko kotiin

Eteisen sekava ja vaatteita tursuava vaatesäilytys ratkaistiin erisyvyisten kalusteiden avulla. Keskelle sijoitettiin penkki, jonka istuin on samaa Dekton-tasoa kuin keittiössä. Penkin alla on alalaatikot, joista kengät tms löytyy helposti. Penkin vieressä on iso vaatekaappi, joka sisältää vaatetangon ja hyllyt. Kippiovellisia yläkaappeja on kahdessa rivissä eri syvyisenä.  Säilytysseinään sijoitettiin myös integroitu pakastin ja sen alle tuuletusritilä. Säilytyskaapeissa on sama värivalikoima kuin allaskalusteissa, kahdeksan vakioväriä ja kaksi Country-profiiliovimallia sekä erikoistilauksesta saatavissa kaikki NCS-värikartan 1950 eri sävyä.

Mtv-palvelussa osoitteessa mtv.fi voi katsoa Kotoisan jakson jälkeen päin milloin vain ilmaiseksi.
Linkki ohjelmasivulle: https://www.mtv.fi/kotoisa
#Kotoisa
#mtv3suomi
#temalfinland

TUOTETIEDOT

KEITTIÖ

Temal-keittiökalusteet, väri Velvet greige 2910
Bow-vedin, alumiini
Runko valkoinen 01
 www.temal.fi

Työtasot ja taustat, Dekton Arga 20mm www.cosentino.com

Työtasojen työstöt www.ylamaangraniitti.fi

Kodinkoneet www.miele.fi

Keittiöhana apk-ventiilillä, Inspera 3031F www.oras.com

Allas LAGOM-50 www.stala.fi

ETEINEN

Temal säilytyskalusteet
Oven väri valkoinen 01
Vedin Lungo 235
Runko valkoinen 01
www.temal.fi

Istuintaso Dekton Taga  www.cosentino.com

Tason työstö Ylämaan Graniitti / www.ylamaangraniitti.fi

PIKKU WC

Temal DESiGN-kalusteet
Oven väri valkoinen 01
Vedin Lungo, harjattu metalli
Runko valkoinen 01
Taso HIMACS® -komposiittitaso 12mm, väri Andromeda
Allas Relax-malja-allas, tumma metallinharmaa
Plain –tasopeili
Peilin päällä Lumin-ledvalo, kromattu
www.temal.fi

Pesuallashana Inspera 3001F www.oras.com

KYLPYHUONE JA SAUNA

Temal kylpyhuonekalusteet
Vedin Lungo, harjattu alumiini
Stella-allaskaappi, kahdella laatikolla
Väri valkoinen 01
Choice-peilikaappi, valkoinen 01
Peilin päällä ledvalo, kromattu
www.temal.fi

Lattiakaivo  www.unidrain.fi

Pyyhekuivain ja ripustimet, EH 60444  www.rejdesign.fi

Pesuallashana Inspera 3012F
Sadesuihkuhana Nova 7402
www.oras.com

Kuivaava pyykinpesukone Miele WTF115WCS www.miele.fi

OLOHUONE

Temal tv-taso, Ovet ja runko Velvet greige 2910
Taso Polaris, ovissa ponnahdussalpa
www.temal.fi