Kotoisa 4 Jakso 3 Helsinki:
Yksiön keittiö, kylpyhuone ja säilytys

Taas kaatuu seinää ja koko koti laitetaan uusiksi. Kotoisan tehotiimi Niina ja Rickard uudistavat alkuperäiskunnossa olevan 84-vuonna rakennetun kerrostalon 40m2:n kokoisen yksiön Helsingissä.  Muodomuutoksen kokee kylpyhuone, olohuone, vaatesäilytys ja makuutilat.

Toiveena täydellinen yllätys

– Haluan keittiön, jossa kaikki on kaunista ja toimivaa. Pieni kylpyhuone on kamala, tarvitsen uusien pintojen lisäksi pesualtaan, kalusteet, suihkunurkkauksen ja pesukoneen. Myös vaatesäilytykseen toivon uutta ratkaisua. Koti on ahdas ja tunkkainen, haaveilen yhtä aikaa tummista ja selkeistä väreistä sekä pehmeästä ja valoisasta kodista. Vaatimuksia minulla ei ole, toivon täydellistä yllätystä, Rosa kertoo.
– Yksiön asukas Rosa antoi meille vapaat kädet toteuttaa uudistus. Aion tehdä huikean muutoksen ahtaasta yksiöstä valoisaan kaksioon, sisustussuunnittelija Niina Ahonen kertoo.

Syvyysmitoilla lisää tilaa kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone uusittiin kokonaan. Vesiputket upotettiin seinän sisään, sähköt uusittiin ja tilaan asennettiin lattialämmitys.  Lisää tilaa uuteen kylpyhuoneeseen saatiin vähemmän syvillä kalusteilla. Kulkutila maksimoitiin sijoittamalla kalusteet, pesupiste ja pesukone koko seinän leveydeltä samaan tasoon. Tason alla on alakaappi ylälaatikoilla ja säilytyskaappi pyykkikorilla.  Temalin kylpyhuonekalusteiden sisällön voi valita: ovellisia kaappeja, laatikoita tai molempia. Myös säilytyskoreja löytyy huikea mittavalikoima – 5 cm välein.

Rosan roosa Lempi-allas

Lempi-allas on kylpyhuoneen keskipiste, jonka korkeat reunat rajaavat pesutilan ja pitävät roiskeet aisoissa. Lempi on uppoallas asennetaan  suoraan tasoon upottaen. Altaassa ei ole hanareikää, joten hanan paikan voi valita. Lempi-allas sopii parhaiten yhteen korkeiden  kylpyhuonehanojen kaveriksi. Antibakteerinen emaloitu allas kestää kemikaalit ja säilyttää kiiltonsa kauniisti. Lempeä on kaksi kokoa ja viisi väriä: roosa, valkoinen, musta, mattamusta ja tumma metallinhohto.

Ultramattamustat keittiökalusteet

Keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin ja tilasta tehtiin yhtenäinen ja avara. Säilytystilaa saatiin lisää kapean astianpesukoneen ja pesualtaan avulla. Allaskaappi on 50 cm leveä ja integroitava astianpesukone on 45 cm leveä.
Kalusteiksi valittiin Temalin Velvet-värivalikoiman ultramatta musta, joka luo modernin ja intensiivisen tunnelman keittiöön. Leveät, sirolinjaiset vetimet viimeistelevät tyylin. Maalatun seinän roosa sävy korostaa kalusteiden himmeän hienostunutta mattapintaa. Eleganttien kalusteiden pariksi valittiin  Cosentinon Silestone-taso, väri Calacatta Gold. Seinä ja taso yhdistyvät välitilassa 20 cm korkealla tasokaistaleella, joka sitoo värit yhteen.

Koneseinän aamukaappi

Uuni ja mikro sijoitettiin uuni-mikro-komeroon mukavalle työskentelykorkeudelle. Komeron mitoitus tehdään aina koneiden mittojen mukaisesti. Kaappilinjaa jatkettiin tason päälle ja aamiaiskoneille tehtiin oma aamukaappi, joka sisältää pistorasian. Aamukaapista saa koneet näppärästi esiin tai niitä voi säilyttää ovien takana piilossa, jolloin tasolle jää enemmän työskentelytilaa.

Leveää ja kapeaa

Astianpesukone ja jääkaappi integroitiin kaappeihin kalustelevyn taakse piiloon. Kapeassa allaskaapissa on ulosvedettävä jätevaunu. Kulmakaapissa on ulosvedettävä slide-out-mekanismi, jonka avulla vedetään kattilat ja pannut kätevästi esille. Tasoon upotettu induktioliesi sisältää integroidun höyrynpoistomekanismin. Induktiolieden alle sijoitettiin säilytyslaatikot, jotka tarjoavat koneiston tarvitseman tilan. Uunin alle sokkelilevyyn sijoitettiin poistoilman tuuletusritilä, joka huolehtii sen ilmanvaihdosta.

.

Vaimennetut ovet ja laatikot

Kaikki Temalin keittiökalusteiden laatikot sulkeutuvat pehmeästi markkinoiden edistyneimpien, hidastimilla varustetuiden liukukiskojen avulla. Laatikoiden 3D-kiskojen avulla onnistuu myös niiden korkeus-, sivuttais- ja kaltevuussäätö. Tukevat laatikot kestävät max. 40 kg:n painon. Kaapeissa on käyttömukavuutta lisäävät sarananvaimentimet. Temal-keittiökalusteiden rungot ovat aina valkoiset. Kaikki kalusteet toimitetaan rungot koottuna, joka helpottaa niiden asennusta.

Koko seinä säilytystä

Olohuoneen ja eteisen välinen seinä poistettiin ja tilalle sijoitettiin korkeat säilytyskaapit. Kaappiseinä toimii myös tilanjakajana, joka jakaa tilan ja antaa alkoviin oman makuusopen. Temalin malliston vakiokokoiset täyskorkeat (212 cm) säilytyskaapit valittiin 50 cm syvinä, jolloin eteiseen saatiin lisää tilaa. Kaappien sisältö jaettiin toiminnallisesti toiveiden mukaisesti, vaatetangot ovat yläkaapeissa ja hyllyt sekä säilytyskorit sijaitsevat alakaapeissa. Kalusteet ja leveät vetimet ovat Temalin valkoista vakiomallistoa.

Ekstrakorkeat kaapit

Tilanjakana toimiva säilytysseinä rakennettiin Temalin vakiovalikoiman ekstrakorkeilla (212 cm) säilytyskaapeilla. Niiden syvyys on 50 cm, jolloin eteiseen jää mukavasti tilaa. Vaatetankojen ja säilytyskorien paikan ja koon voi valita. Säilytyskaapeissa on sama värivalikoima kuin allaskalusteissa, kahdeksan vakioväriä ja kaksi erilaista Country-profiiliovimallia sekä erikoistilauksesta kaikki NCS-värikartan 1950 eri sävyä.

Mtv-palvelussa osoitteessa mtv.fi voi katsoa Kotoisan jakson jälkeen päin milloin vain ilmaiseksi.
Linkki ohjelmasivulle: https://www.mtv.fi/kotoisa
#Kotoisa
#mtv3suomi
#temalfinland

Tuotetiedot
Keittiö:
Kalusteet Velvet-musta 2902 ja Lungo-vetimet, Temal-keittiöt
Silestone-taso, väri Calacatta Gold, Cosentino

Allas, Combo CEG40-50B musta Stala
Hana apk-venttiilillä, Honey Gold ARM 184, Tapwell
Seinämaalin sävy on Tikkurilan X416
Kodinkoneet Miele
Mikroaaltouuni, Miele M7244 TC
Induktiokeittotaso, Miele KMDA 7634
Integroitava jääkaappipakastin, Miele KFN37232iD
Integoitava astianpesukone, Miele G5481SCVi
Uuni, Miele H 7264 BP musta
Työtasojen työstöt Ylämaan Graniitti

Kylpyhuone:
Lempi-allas, väri roosa ja Design-kalusteet ja taso, maalattu valkoinen, Temal
Bamboo Quartet-pyyhekuivain, kenkäripustin,  Rej Design
Suihkunurkka Bläk Tokyo; Hietakari
Lattialaatta Natura, seinälaatta Archimarble Statuario, Pukkila
Lattiakaivoritilä, Purus Design neliö Chess 200×200 Unidrain Oy / www.purus.fi

Suikut ja hanat www.tapwell.fi
Kattosuihkupaketti, TVM7200 mattamusta
Pesuallashana, EVO078 mattamusta
Pesukoneventtiili, BI284 mattamusta

www.keittiokeskus.fi
www.kylpyhuonekeskus.com