Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Kylpyhuonesuunnittelun ABC

Miten valmistautua kylpyhuoneen suunnitteluun? Mitä on hyvä tietää, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia. Tutustu vinkkeihin ja toteuta unelmiesi kylpyhuone!


Kylpyhuonesuunnittelun muistilista

Tärkeintä on tietää tilan vaatimukset, budjetti sekä aikataulu. Tässä lista asioista, jotka on hyvä huomioida ja joista kylpyhuonesuunnittelun aikana keskustellaan. 

Tila ja sen vaatimukset.


Mitä muutettavissa, mikä on ja pysyy? Remontoitko vanhaa vai rakennatko uutta? Tilan vaatimukset nopeuttavat ja selkeyttävät suunnittelua. Onko kyseessä yhden kalusteen vaihto vanhan paikalle vai muutetaanko koko tilan toiminnallisuutta, tieto kokonaisuudesta auttaa suunnittelijan alkuun.

Mitat.

L, K, S. Mikä on tilan koko, seinien korkeus ja leveys. Huomioi myös ikkunoiden ja ovien sijainti, ne vaikuttavat tilan toiminnallisuuteen. Haluathan, että kaapit ja laatikot aukeavat vaivatta ilman esteitä?
Laajan mittavalikoiman avulla saat koko tilan käyttöön, kun sopivan kokoisilla kaapeilla ratkaistaan kalustus kuin palapelin paloilla.

Sijoitus.

Viemäröinti ja vesipisteet. Voiko talotekniikkaa siirtää, pysyykö viemäröinti ja vesipiste samassa paikassa? Kylpyhuonekalusteen hanan ja poistoputken paikka tulee tietää jo suunnitteluvaiheessa, isommissa remonteissa myös suihkun ja lattiakaivon paikka on oltava tiedossa.

Budjetti ja rahoitus.

Budjetti antaa raamit suunnittelulle. Remontoidaanko koko kylpyhuone laattoineen ja kalusteineen vai vaihdetaanko ainastaan vanha allaskaappi uuteen? Rahoitusta voit hakea jo ennen suunnittelutapaamista tai kysyä siitä lisää suunnittelijaltasi.

Toiveet ja tarpeet.

Yhdelle vai koko perheelle, tummaa vai vaaleaa, kenties samaa sävyä muun kodin värityksen kanssa? Kerro avoimesti, mitä tarvitset ja toivot, hyvä suunnittelija osaa kysyä ja koota tarvitsemansa tiedon suunnittelun etenemiseksi.

Säilytysratkaisut.

Jotta kylpyhuone pysyy siistinä ja selkeänä, on tarvikkeille hyvä olla oma paikkansa. Mieti, kuinka paljon säilytystilaa tarvitset, riittääkö allaskaappi vai tarvitaanko yläkaappeja tai korkeaa kaappia?

Puhdasta valoa.

Kaunis kylpyhuone ja hienot materiaalit voidaan pilata väärällä tai liian vähällä valolla. Mieti valonlähteiden määrää, sijantia ja valon laatua.
Kylpyhuoneeseen sopii lähinnä puhtaan valkoista valoa eli 4000 Kelviniä oleva valonlähde. Se on sopiva peilatessa tehtäviin pesu- ja puhdistuspuuhiin.

Apua ammattilaiselta.

Kylpyhuoneremontin putki- ja sähkötyöt on hyvä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Kalusteiden mukana tulevat selkeät asennusohjeet, mutta hyvä asentaja säästää aikaa ja vaivaa. Sähkötyöt ovat luvanvaraisia, joten niiden tekeminen ei sovi omin avuin. Jos asut taloyhtiössä, tee remontti-ilmoitus isännöitsijälle.

Aina valmiina.

Haluatko maksaa asennuksesta vai kalusteiden kokoamisesta ja asennuksesta? Valmiiksi kootut kalusteet parantavat laatua ja säästävät aikaa sekä hermoja. Temalin kalusteet toimitetaan aina turvallisesti rungot koottuna eli saat rungon, ovet, etusarjat ja mekanismit paikallaan.

Luotettavaa lähituotantoa.

Onhan tuotteilla Avainlippu, FI- ja CE-tunnukset? Suosi lähituotantoa ja valitse kotimainen valmistaja, jonka laatuun voit luottaa ja joka on saavutettavissa koko remonttisi ajan.

Tarkista takuu.

Tarkista kalusteiden takuuaika. Temalin kalusteilla on laadun valmistus- ja materiaalivirheiden osalta 10 vuoden takuu.

Turvallisuus.

Runko on kalusteiden perusta, se pitää kalusteet pystyssä ja kuosissaan. Temalin kalusteiden tukevat rungot on valmistettu 16 mm paksusta kosteudenkestävästä kalustelevystä. Reunoihin kiinnitetään suojaava, viimeistelevä reunanauhoitus jo tehtaalla.

Dokumentit.

Mittapiirros, seinäkuva, valokuva, nämä helpottavat suunnittelua ja voit toimittaa ne suunnittelijallesi jo ennen tapaamista.

Vertaile.

Liukuuko tasaisesti, aukeaako riittävästi? Vertaile eri valmistajien kalusteita. Säilytyslaatikoiden ja ovien tulee avautua ja sulkeutua mukavan tasaisesti ja äänettömästi. Temalin laatikoissa on soft close-mekanismi ja ovissa vaimennetut saranat, jotka takaavat niiden käyttömukavuuden.

Yhteensopivat kumppanit.

Valitse parhaat. Temal valmistaa kalusteet itse ja me suosimme kotimaisia kumppaneita tuotteille, joita emme itse valmista tai joilla täydennämme mallistoa. Esimerkkinä Oraksen hanat, Vieserin lattiakaivot, REJ Designin pyyhekuivaimet.

Toimitusvarmuus.

Mitä ja koska. Suunnittelija tekee sinulle kalustesuunnitelman, tilaa tuotteet ja tarkistaa toimitusajan sopivuuden. Saat tuotteet sovitusti oikeaan aikaan ja paikkaan.

Kuuntele.

Haaveita ja toiveita on hyvä olla, mutta hyvä suunnittelija tuntee uusimmat materiaalit, mekanismit ja niiden ominaisuudet ja osaa tarjota juuri sinun tarpeisisiisi sopivat ratkaisut. Kuuntele avoimin mielin.

Parasta palvelua.

Panosta palveluun. Valitse luotettava kalustevalmistaja ja palveleva suunnittelija, jotta kaikki sujuu suunnitellusti.

Tarja Huovinen

Myymäläpäällikkö

010 420 6000
050 085 3302
tarja.huovinen@temal.fi

Senni Terävä

Myynti, suunnittelu

010 420 6000
senni.terava@temal.fi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!