Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Kotoisa 2022

Kotoisa 2022: Parhaat kylpyhuoneet ja kodinhoitohuoneet esittelyssä

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen kertoo Kotoisan viidennestä kaudesta:
-Kotoisa-kausi 2022 oli huikea, sain suunnitella hyvin erilaisia uudistuksia erilaisiin koteihin. Oli paljon suuria sekä haastavia, kekseliäisyyttä vaativia tiloja. Tämän kauden sisäkohteiden muutoksissa oli paljon väriä, kiintokalusteilla toteutettiin personnallisia ja näyttäviä kokonaisuuksia niin keittiöön, kylppäriin kuin kodinhoitohuoneisiinkin. Myös asukkaiden toiveet olivat mielenkiintoisia ja juuri heidän tarpeistaan ja tarinoistaan inspiroiduin löytämään punaisen langan uudistuksiin.

Tutustu Niinan ideoihin Kotoisa-kauden sisäkohteiden kylpyhuoneista, kodinhoitohuoneista ja keittiöistä, jotka on toteutettu Temalin kalusteilla.

Sarin ranskalaistyylinen värikäs keittiö

-Sarin ja Riston tarina ja suhde ranskaan inspiroi minua kovasti. Halusin tuoda keittiöön vivahduksen ranskalaista maalaistunnelmaa modernilla twistillä ja tekniikalla höystettynä. Valitsin keittiökalusteisiin muodikkaan harmahtavan vihreän värin yhdistettynä integroituihin kodinkoneisiin, joten moderni kohtaa maalaistunnelman hienosti. Viinikaappi kalustekehyksillä on hieno ja kulmaan toteutettu aamiaiskaappi ilman ovia on rennosti avoin ja sopii kodikkaaseen ranskalaistyyppiseen tunnelmaan.

Citykodin makuuhuoneen säilytysseinä

-Citykodin uudistuksessa halusin kunnioittaa vanhan rakennuksen henkeä. Vanhojen asuntojen huonekorkeus hyödynnettiin makuuhuoneessa kattoon asti ylettyvillä säilytyskaapeilla. Täyskorkeiden kaappien päällä ja alla on pomppusaranalliset säilytyslaatikot. Kokovalkoisten kaappien päällä on epäsuoraa valoa tarjoava led-valaistus, joka tarjoaa hyvän valon pukeutumiseen silti häikäisemättä. Tyylikäs ja toiminnallinen koko seinän säilytysratkaisu.

Citykodin kokovalkoinen keittiö

-Citykodissa myös keittiössä otettiin koko huonekorkeus käyttöön. Harvoin käytetyt kausiastiat sijoitettiin ylimpiin kaappeihin, kulmat hyödynnettiin aamiaiskaapilla sekä kulmamekanismilla ja yleisilme pysyy rauhallisena integroitujen koneiden avulla. Pieneen tilaan saatiin tosi toimiva kokonaisuus, jossa kaikki toiminnot ovat sopivan lähellä toisiaan.

Minipieni peruutus-wc

-Malja-allas sopii pieneen kylppäriin jättäen kivasti säilytys- ja laskutilaa ympärilleen. Kolmion mallisen wc:n toiminnallisuus saatiin ratkaisua vähemmän syvillä (syvyys 35 cm) kalusteilla. Tässä uudistuksessa korostan myös valon tärkeyttä. Pieni tai suuri kylpyhuone, puhdas, häikäisemätön valo on tärkeää. Tässä valonlähteenä on varsivalaisin, jonka valo on 4 000 K:n puhtaan valkoinen yleisvalo.

Elegantti eteinen

-Riihimäen boho-kodissa siirryttiin pois kylmistä ja ankeista väreistä ja ”lämmitettiin” koko kotia värivalintojen avulla. Vaalean tammen ja mustan puun väriyhdistelmä on näyttävä ja samat sävyt eteisessä, keittiössä ja olohuoneen kiintokalusteissa luovat yhtenäisen tunnelman koko kotiin.
-Erityisesti pidin eteisen ”leijuvasta tasosta” eli säilytyskaapista ilman tukijalkoja. Elegantti eteiskaluste on 40 cm syvä, joten se vapauttaa tilaa kulkuväylälle.

Säilytystilaa seinästä seinään

-Musta väritys jatkuu wc-tilassa, johon toivottiin runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Helppohoitoinen, tyylikäs kokonaisuus toteutettiin seinästä seinään ulottuvalla kalusteella ja malja-altaalla. Pyöreä valopeili tuo mukavasti muotoa tilaan. Sen takaa heijastava taustavalo luo tunnelmaa ja samalla tarjoaa kylppäriin sopivaa puhdasta 4000 K valoa.

Tasomallinen liesituuletin

-Suuressa keittiössä on keskiössä jättisuuri, leveä kaksipuolinen niemeke, joka tarjoaa runsaasti säilytystilaa ja samalla hulppean kokoisen tarjoilutason. Tasomallisen liesituulettimen avulla tila säilyy avarana verrattuna kattomalliseen liesituulettimeen. Kahden puun väriyhdistelmä on harmoninen, ei liian tumma, eikä liian vaalea, hyvät yhdessä.

Värikäs kodinhoitohuone

-Paratiisimaisen allasosaston värimaailma poimittiin asukkaiden taulusta. Vedenturkoosi väri tuo piristystä kodinhoitohuoneen arkisiin puuhiin. Rohkea, kokonaisuuteen sopiva värienkäyttö tuo voimaa sisustukseen ja tekee kodista kutsuvan ja persoonallisen.
-Haastava käytävämäinen ja ikkunallinen kodinhoitohuone toteutettiin ilma yläkaappeja, korkean kaapin ja alakaappien yhdistelmänä, Kokonaisuuden kruunaa mukavan työskentelykorkeuden tarjoava ERGO1+-pesukoneen tukikehys. Energiavärejä ja ergonomiaa!

Lapsiperheen greigen värinen kylppäri

-Helsinkiläisen lapsiperheen kylppärin uudistuksessa näkyi hienosti lämpimän greigen värin parhaat puolet. Se tuo kivasti lämpöä pesutiloihin ja sopii suomalaiseen spa-tunnelmaan. Allas- ja peilikaappi on tehty samoista materiaaleista ja ne saa saman levyisinä, joten kokonaisuus on kompakti ja käytännöllinen.

Aikuisten apukeittiö

-Sarin ja Riston toiveena oli pieni apukeittiö, mutta vein sen ”nextille levelille”. Koko seinän mittainen baaritiski toimii monikäyttöisenä tarjoilutasona, jota hulppea peili ja taustarimoitus korostaa.
-Kalusteisiin on integroitu mikro, jääkaappi ja keittotaso. Tason alla on runsaasti säilytystilaa astioille sekä vierasvarapyyhkeille ja pesutarvikkeille.
Kalusteiden väri on sama kuin seinään väri, joten tunnelma on harmoninen ja sopii aikuiseen makuun.

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!