Suomen sopivin pieni kodinhoitohuone  

TEMAL kodinhoitohuone, kodinhoitohuoneen kalusteet, ERGO, ergonominen työskentely, vaalea kodinhoitohuone

Ylellinen, tehokas ja inspiroiva

Pieni kodinhoitohuone on kodin monitoimitila, jossa käytännöllisyys ja estetiikka sulautuvat yhdeksi harmoniseksi kokonaisuudeksi. Temalin suunnittelija Tarja Huovinen tarjoaa asiantuntijavinkkejä ja jakaa tarinan asiakkaasta, joka löysi täydellisen ratkaisun pieneen kodinhoitohuoneeseensa Temalin avulla. Sukella mukaan ja opi, kuinka voit yhdistää pohjoismaiset käsitteet hygge, sisu ja lagom – kodikkuus, kestävyys ja sopivuus – pieneen kodinhoitohuoneeseen.

Pieni kodinhoitohuone vaatii suunnittelussa luovuutta ja tilankäytön maksimointia. Kannattaa myös harkita vaalean väripaletin käyttöä tilan avartamiseksi ja raikkaan tunnelman luomiseksi. Käytännöllisiä ratkaisuja ovat lisäksi ylä- ja alakaappien yhdistelmät, jotka tarjoaa runsaasti säilytystilaa, sekä seinäkoukut ja hyllyt, jotka mahdollistavat pyykin ja pesuaineiden kätevän säilytyksen.

Vaikka pieni kodinhoitohuone on hyvä pitää selkeänä, kasveilla voi tuoda tilaan luonnonläheisyyttä ja rauhallisuutta. Viherkasvit parantavat ilmanlaatua ja luovat viihtyisän ilmapiirin. Pienet yksityiskohdat, kuten kauniit korit ja purkit, auttavat pitämään kodinhoitohuoneen siistinä ja järjestyksessä.

Temal kodinhoitohuone, silityslauta, silityslauta laatikossa

Pieni ja verraton kodinhoitohuone – hyödynnä kaikki neliöt  

Tarja Huovinen tietää, että suomalaisissa kodeissa tilaa on usein rajallisesti. ”Temalin laaja mittavalikoima mahdollistaa jokaisen nurkan hyödyntämisen,” Tarja kertoo. ”Kosteudenkestäviä kalusteita on saatavana eri syvyyksissä, leveyksissä ja korkeuksissa, joten pieneenkin kodinhoitohuoneeseen löytyy aina sopiva ratkaisu. Kun on paljon vaihtoehtoja, ei tarvitse tehdä kompromisseja, vaan voi maksimoida kodinhoitohuoneen toiminnallisuuden.”

”Mitoituksella on väliä – juuri oikean kokoiset kalusteet tekevät tilasta toimivan.”

Kylpyhuone ja pieni kodinhoitohuone samassa tilassa 

Tarja muistelee erästä asiakasta, IT-alalla työskentelevää Leenaa, joka asuu Eirassa lapsensa kanssa. ”Leena kamppaili pienen kylpyhuoneen kanssa, jonne piti sovittaa myös kodinhoitohuone. Hän oli epätoivoinen tilan puutteen vuoksi ja kaipasi säilytystilaa. Valitsimme kapeat mutta syvät kaapit, jotka mahtuivat kylpyhuoneen nurkkaan. Skandihenkinen design ja käytännölliset ratkaisut tekivät hänen kylpyhuoneestaan ja kodinhoitohuoneestaan paitsi kauniin, myös erittäin toimivan.” 

Pieni kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneeen yhdistelmä, pesukone, valkoinen allaskaappi, iso peilikaappi

”Kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla suuri ollakseen toimiva ja kaunis.”

Kosteus – suomalaisen kodinhoitohuoneen pahin vihollinen 

”Kosteus on yksi suurimmista haasteista suomalaisessa kylpy- ja kodinhoitohuoneessa, jossa saunakin voi olla samassa tilassa, sanoo Huovinen. Temalin kalusteet valmistetaan kosteutta kestäviksi, joten esimerkiksi suihkuseinällä suojattuna ne säilyvät kauniina ja toimivina vuodesta toiseen. 

Asiakas tarinoi: ”Olin huolissani kosteuden vaikutuksista, mutta Tarja vakuutti minut Temalin kalusteiden kestävyydestä. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, kalusteet ovat kuin uudet ja toimivat täydellisesti.” 

Ergonomia – käyttömukavuuden uusi ulottuvuus 

”Ergonomian merkitystä ei voi liikaa korostaa pienessä kodinhoitohuoneessa,” toteaa Tarja. ”ERGO-tukikehyksellinen laatikko nostaa koneet sopivalle työskentelykorkeudelle, mikä tekee kodinhoitohuoneen käytöstä mukavampaa ja turvallisempaa. Yhden tai kahden koneen ERGO-tukikehys sisältää alalaatikon ja kehyksen, joten saat kaiken tarvittavan yhdellä hankinnalla. Näin jokainen perheenjäsen voi käyttää kodinhoitohuonetta ergonomisesti ja vaivattomasti.” 

Asiakas kertoo: ”ERGO-tukikehyksellinen laatikko muutti kaiken. Pyykinpesu on nyt niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse kumarrella. Se on pieni muutos, mutta vaikutus on valtava.” 

Temal kodinhoitohuone, Ergo-kaappi

Ergonomia tuo arkeen mukavuutta – pienetkin parannukset vaikuttavat suuresti.”

Valmiiksi kootut kalusteet – helppoutta arkeen 

”Temal toimittaa kalusteet aina valmiiksi koottuna, valmiina seinään kiinnitettävänä,” kertoo Huovinen. ”Tämä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, kun ei joudu palkkaamaan kalusteiden kokoajaa tai kasaamaan kalusteita itse. Helppous on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja haluamme tehdä kodinhoitohuoneesi kalustamisesta mahdollisimman vaivatonta ja sujuvaa.” 

Asiakas lisää:Valmiiksi kootut kalusteet olivat pelastus. Asennus sujui vaivattomasti, ja pääsin nopeasti nauttimaan uudesta, toimivasta kodinhoitohuoneestani.” 

Temal kodinhoitohuone

”Temalin kalusteet edustavat täydellistä lagomia – juuri sopivasti kaikkea. Ne ovat tasapainossa kauneuden, toiminnallisuuden ja laadun välillä.”

Hygge, sisu ja lagom = pieni kodinhoitohuone

Hygge on tanskalainen käsite, joka tarkoittaa mukavuutta, kotoisuutta ja lämpöä. Se on elämäntapa, joka korostaa nautintoa pienistä hetkistä, kuten lämpimän teekupin juomisesta pehmeällä sohvalla tai kynttilänvalossa rentoutumisesta. Lagom on ruotsalainen sana, joka tarkoittaa ”ei liikaa, ei liian vähän, vaan juuri sopivasti” ja sisun tuntee jokainen suomalainen. Pienen kodinhoitohuoneen suunnittelussa voi yhdistää nämä kolme skandinaavista käsitettä ja luoda tilan, joka on yhtä aikaa mukava, kestävä ja tasapainoinen. Tässä muutamia vinkkejä:

  1. Hyödynnä tila tehokkaasti: Valitse kalusteet, jotka sopivat ovat ”SopivastiSinun ja mukautuvat pienen kodinhoitohuoneen neliöihin.
  2. Panosta mukavuuteen: Pehmeät pyyhkeet ja mukavat matot tuovat hygge-tunnelmaa kodinhoitohuoneeseen. Valitse materiaaleja, jotka tuntuvat hyvältä ja ovat käytännöllisiä.
  3. Luo tasapainoa ja harmoniaa: Lagomin hengessä valitse sävyjä ja materiaaleja, jotka luovat harmonisen kokonaisuuden. Pidä huone ilmavana ja yksinkertaisena, jotta se ei tunnu liian ahtaalta.
  4. Sisu näkyy kestävyydessä: Valitse kalusteet ja materiaalit, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Suomalainen sisu näkyy pienten yksityiskohtien laadussa ja kestävyydessä, mikä tekee tilasta toimivan ja pitkäikäisen.

Muista, että pienilläkin muutoksilla voi olla suuri vaikutus – olipa kyseessä sitten uusi pyyhetanko, kaunis säilytysratkaisu tai pehmeät kynttilänvalot, kaikki nämä elementit yhdessä tekevät kodinhoitohuoneestasi paikan, jossa on mukava olla ja hoitaa arjen askareita.

LUE MITÄ TAPAHTUU, KUN HYGGE KOHTAA SUOMALAISEN SISUN - SOPIVASTI LAGOM

TEMAL kylpyhuone, skandinaavinen kylpyhuone, vedin, vetimiä

Kodinhoitohuone on kodin multitaskauksen mestari – paikka, jossa käytännöllisyys ja estetiikka kohtaavat.

Pieni kodinhoitohuone – Tarjan viisi parasta vinkkiä    

  1. Hyödynnä tilan jokainen nurkka – Valitse kalusteet, jotka sopivat juuri sinun tilasi mittoihin. Temalin laaja mittavalikoima mahdollistaa optimaalisen tilankäytön. 
  1. Panosta kosteudenkestävyyteen – Valitse kalusteet, jotka on valmistettu kestämään kosteutta. Temalin tuotteet ovat erityisesti suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin. 
  1. Tee kodinhoitohuoneesta ergonominen – Käytä ERGO-tukikehyslaatikoita, jotka helpottavat koneiden käyttöä ja tekevät tilasta mukavamman ja turvallisemman. 
  1. Valitse valmiiksi koottuja kalusteita – Tämä säästää aikaa ja vaivaa, eikä sinun tarvitse huolehtia asennuksesta itse. Helppous on valttia! 
  1. Suunnittele käytännöllisesti ja tyylillä – keep it simple ja less is more -periaatteet sopivat erityisen hyvin pienen kodinhoitohuoneen suunnitteluun, koska ne korostavat toiminnallisuutta, avaruutta ja selkeitä linjoja.

Tarvitsetko lisää vinkkejä? Klikkaa tästä ja nappaa parhaat ideat!

Temal – kotimainen valinta 

”Temal on suomalainen yritys, joka tuntee suomalaisen kodinhoitohuoneen tarpeet,” sanoo Huovinen. ”Olemme omistautuneet laadukkaiden, kestävien ja tyylikkäiden kalusteiden valmistamiseen. Valitsemalla Temalin tuet kotimaista työtä ja saat varmasti Suomen sopivimmat kalusteet kotiisi.” 

Tutustu mallistoomme ja löydä omat suosikkisi – meillä on ratkaisu jokaiseen tarpeeseen ja tilaan. Halutessasi voit myös varata suunnitteluajan Tarjalta. 

Vinkkejä ei voi koskaan olla liikaa, joten jos kaipaat lisää inspiraatiota, klikkaa tästä ja nappaa parhaat ideat. Psst... ehkä siellä on joku salainen vinkki, joka tekee kodinhoitohuoneestasi täydellisen!

Temal – Suomen sopivin pieni kodinhoitohuone. 

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!