Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Sisustussuunnittelija Jonita Raikko:
”Olen hyvä kuuntelija”

Olen hyvin asiakaslähtöinen suunnittelija. Vahvuuteni on maltti kuunnella asiakasta ja keskittyä hänen toiveisiinsa ja tarpeisiinsa. Myös tila ja asukkaat itsessään inspiroivat minua ja olen hyvä hahmottamaan erilaisia tiloja ja niiden muunneltavuutta. Paneudun huolella asiakkaan ajatusmaailmaan ja autan materiaali- ja värivalinnoissa sekä toiminnallisissa ratkaisuissa. Ideoin ja pyörittelen vaihtoehtoja mielessäni kunnes olen valmis siirtymään suunnittelupöydän ääreen. Arvostan laatua ja kestävyyttä, minulle kauneutta on toiminnallinen ja harmoninen kokonaisuus.

Olen myös tarkka ja kärsivällinen, mielestäni sinnikkyys suunnitteluvaiheessa on äärimmäisen tärkeää. Osaan jalostaa ideoitani ja yhdistää ne sopiviin tuote- ja kalusteratkaisuihin. Aiempi työkokemukseni taloushallinnon alalla opetti minulle järjestelmällisyyttä, jolla myös pysyn asiakkaan toivomassa budjetissa. Siitä on myös apua mittapiirrosten sekä 3D-kuvien piirtämisessä asiakkaalle.

Perhe on minulle tärkeä voimavara ja kouluikäiset poikani rytmittävät perheemme arkea. Arjen touhujen vastapainona kaipaan myös rauhaa ja pidän kiinni omasta jokapäiväisestä aamuhetkestäni. Istun lempisohvallani aamukahvin kanssa ja lataudun päivän töihin. Pienet arjen hetket ovat tärkeitä ja pyrin pysähtymään niistä mikäli mahdollista. Sisustussuunnittelmissani haluan aina tuoda mukaan muutaman erityisen yksityiskohdan, joka täydentää kokonaisuuden ja tekee siitä uniikin. Jokainen projekti on minulle tärkeä ja paneudun niihin suurella sydämellä ja inspiraatiolla.

”Onneksi pyysimme sisustussuunnitteluapuun Jonitan, emme olisi itse pystyneet hahmottamaan kokonaisuutta näin hyvin. Lopputulos on harmoninen ja toimiva. Todellisuudessa säästimme sisustussuunnittelua, koska vältyimme virhehankinnoilta.” Pariskunta, rivitaloasunto, Helsinki


Täyttä toimintaa

Suunnittelin vantaalaiselle lapsiperheelle kodinhoitohuoneen, wc:n ja avaran keittiön. Keittiöön toivottiin runsaasti työskentelytilaa, käytännöllisiä ratkaisuja sekä skandinaavisen yksinkertaista sisustustyyliä, jossa on mukana myös rohkeita tummia pintoja. Perhe arvostaa kotimaisuutta ja Temalin keittiövalikoiman maalattu harmaa sopi heidän toiveisiinsa loistavasti. Temalin kalusteet on valmistettu kosteudenkestävästä materiaalista ja ne sopivat keittiöön, jossa kokataan paljon. Vaalean harmaat yläkaapit antavat kivasti särmää kokonaisuuteen ja leveistä alakaapeista myös lapset löytävät etsimänsä helposti.

Kahden seinän kokonaisuuteen haluttiin mm. liesi ja jääkaappi takaseinälle, jolloin toiselle tasolle jää tilaa tarjoiluun. Tasot pysyvät siistinä kun tarvikkeille on kaapeissa omat säilytyspaikkansa. Erikoiskapea 15 cm maustekaappi sijaitsee lähellä liettä ja pitää maustepurkit siistinä ja järjestyksessä.

Huippukestävä Dekton-taso

Huoltovapaa Dekton-taso on 100% luonnontuote, joka kestää hyvin kuumuutta eikä helposti naarmuunnu. Se on näyttävä pari leveille alakaapeille ja sen ominaisuudet sopivat kestävän ja helppohoitoisen keittiön muihin kalusteisiin. Dekton/ Cosentino.


Musta allas

Perheen tyylitoiveena oli suosia myös tummia pintoja, joten valitsin heille mustan Stalan kvartsikomposiittialtaan. Se on on tyylikäs ja kestävä ja sopii kokonaisuuteen. Oras Optima -keittiöhana on näyttävä ja käytännöllinen keittiöhana, jossa on kosketusvapaat toiminnot sekä korkea juoksuputki, poresuutin ja älykäs pesukoneventtiili.

 

Kodinhoitohuone ja kakkoseteinen

Temalin kalusteet valikoituivat lapsiperheen kodinhoitohuoneeseen kotimaisuuden ja joustavan mitoituksen vuoksi. Asukkaat pitivät siitä, että kiintokalusteet saatiin samasta paikasta ja säilytystila maksimoitiin kalusteiden joustavan mitoituksen ansiosta. Kodinhoidon lisäksi tila toimii myös kakkoseteisenä sekä varastona, joten säilytystilalle oli suuri tarve. Siivousvälineet säilytetään siivouskaapissa ja silityslautakaappi sijoitettiin työtason viereen, jonka äärellä on mukavasti työskentelytilaa.

 

Kosteiden tilojen kalusteet

Kodinhoitohuoneen kalusteilta vaadittiin kosteudenkestävyyttä, koska suihkutilat sijaitsevat yhtenäisessä tilassa ilman väliovia. Korkeiden kaappien alla on käyttömukavuutta lisäävät säilytyslaatikot ja penkin alla on lapsille oma laatikko kausivaatteiden säilytystä varten. Kippiovelliset yläkaapit maksimoivat säilytystilat.

Vieraita varten

Alakerrassa sijaitseva wc saatiin toiminnalliseksi kahden oven ansiosta. Vanhempien makuuhuoneesta on kulkuyhteys wc:n, joka on myös vieraiden käytössä. Tilaan toivottiin alun perin tupla-pesupistetta eli kahta allasta mutta perhe ihastui Modula-tasoaltaan pisaramaiseen muotoon ja koko wc rakentuikin sen ympärille. Säilytystilaa on tarpeeksi 90 cm leveissä alakaapeissa, joten yläkaappeja ei tarvittu. Näyttävät Plain-peilit avartavat tilaa ja saavat sen tuntumaan kokoaan isommalta.

Lapsille omat laatikot

Yläkerran pieneen wc:hen valittiin Trend- kalusteryhmä, jossa on lapsille omat säilytyslaatikot. Allas sijoitettiin tason vasempaan reunaan, jolloin sen oikeaan reunaan jäi mukavasti laskutilaa. Pistorasiat piilotettiin isojen laatikoiden sisälle, joten mm. sähköhammasharjan lataaminen sujuu laatikon sisällä näppärästi.

Tilaa kaunistautumiselle

Isossa rivitalon remontissa pariskunnan ylimääräinen makuuhuone muutettiin sauna- ja suihkutilaksi sekä kodinhoitohuoneeksi, jonka yhteydessä on myös wc. Suunnittelin koko talon remontin mutta tähän esittelyyn valitsin kodinhoitohuoneen ja wc:n. Molempiin haluttiin laadukkaita ja kestäviä materiaaleja. Sisustuksessa halusin tuoda tilaan klassista ja rauhallista tunnelmaa nykyajan toiminnallisuuksilla.
Kodinhoitohuone toimii myös lisätilana kaunistatumiselle, joten tilan valaistus oli tärkeä. Plain-peilin kanssa sopii varsivalaisimet, joiden värilämpötila on puhtaan valkoinen 4000 K. Se toimii hyvin kaunistautumisvalona.

Pesukone nostettiin ergonomisesti hyvälle työskentelykorkeudelle Ergo-tukikehyksen avulla. Korkeat kaapit kätkevät siivousvälineet ja vaatehuolto sijoitettiin kappien sisälle pyykkikoreihin. Kippi-ja taiteovelliset yläkaapit keventävät yleisilmettä ja samalla kehystävät käytännöllistä kaunistautumispistettä. Temalin kalusteiden joustava mitoitus mahdollisti näyttävän porrastetun kalusteryhmän, joka kätkee tyylikkäästi sisäänsä kaikki tilan toiminnot.

Elegantti toiletti

Pienen wc:n suunnittelussa tärkeintä on sopiva mitoitus, jokainen sentti on tärkeä. Tässä wc:ssä ratkaisu löytyi syvyysmitaltaan normaalia kapeammalla (syvyys 34 cm) Trend-allaskaapilla, jonka valitsin niin leveänä kuin tilaan mahtui. Siirsin syvyydestä tinkimäni sentit leveyteen, jolloin säilytystilaa saatiin riittävästi. Trend-allaskapin saa 42,5-122,5 cm leveänä ja sen voi valita laatikoilla, sivukaapilla tai ovellisena yhdellä tai kahdella ovella.

Sisustussunnittelu Jonita Raikko

044 5582277
Epinkoskentie 38 B 6
01390 Vantaa

www.sisustusjonita.fi

toimisto@sisustusjonita.fi

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!