Kesäkampanja: Temal-kalusteet –20 %

Temal Designer Terhi Lanzett:
”Olen kuin elementissäni työmaalla”

 

Asiakkaitani ovat rakentajat ja remontoijat. Remonttikohteet ovat usein niistä haastavimpia, koska muokataan jo olemassa olevia rakenteita. Ne ovat pitkiä projekteja, joissa mitat ja suunnitelmat saattavat muuttua remontin edetessä. Eteen voi tulla taloteknisiä toteutuksia esim. kotelointeja, joihin on reagoitava nopeasti ja muutettava suunnitelmia. Yksittäisissä remonttikohteissa suunnitellaan eniten kylpyhuoneita ja keittiöitä, joissa kaivataan suunnittelijan apua toiminnallisuuden varmistamiseksi. Isojen kokonaisuuksien hallinta onkin vahvuuksiani. Uudiskohteiden suunnittelussa olen mukana alusta asti, joten yllätyksiä tulee vähemmän.

Siirryin sisustussuunnittelijaksi ja yrittäjäksi tekstiili- ja vaatealalta, joten voin hyödyntää koulutustani ja materiaaliosaamistani työssäni. Käsityöläisyys on peruja metalliseppä- ja ompelija-isovanhemmiltani, joilta olen perinyt myös tekemisen meiningin. Suvussani on aina rakennettu ja olen kuin elementissäni työmaalla. Pidän tilahaasteista ja inspiroidun etsiessäni ratkaisuja työmaalla työmiesten ja muiden projektin suunnittelijoiden kanssa. Samalla opin aina jotain uutta. Työni on monien eri osa-alueiden osaamista, ajan ja asioiden hallintaa, tähtäimessä toiminnallinen ja visuaalisesti kaunis tila.

Parasta Temalin tuotteissa on laatu ja malliston laajuus. Jokaiseen tilaan löytyy sopivat kalusteet ja laaja valikoima auttaa, jos remonttikohteissa mitat muuttuvat matkan varrella. Ei tarvitse luopua hyvistä tuotteista eikä karsia suunnitelmista mittojen vuoksi, aina löytyy uusi vaihtoehto ja lopputulos pysyy eheänä. Suosin myös mielelläni kotimaista valmistajaa. ”

Kokonaan uusiksi

Suunnittelin 90-luvun lopun omakotitalon wc- ja pesutilojen uudistuksen. Toimintoja siirrettiin ja kaikki pinnat, kalusteet ja koko valaistus uusittiin. Erillinen wc remontoitiin perheen äidin käyttöön ja pesutilojen kalusteet tulivat perheen miehiä varten. Valitsin miesten käyttöön Temalin korkeakiiltoisen valkoisen kaksilaatikkoisen Trend-allaskalusteen, jonka reilu koko maksimoi säilytystilan. Yhdessä samankokoisen Highlight-peilikaapin kanssa ne ovat näyttävä pari.

 

Iso pesuallas ja puhdasta valoa

Pesuhuoneen peili- ja allaskaappi on isän ja pojan yhteiskäytössä. Kalusteiden toiminnallisuuden takaavat isot säilytyslaatikot ja reilun kokoinen allas, jonka ympärillä on kivasti laskutilaa. Highlight-peilikaapin valo luo kylpyhuoneeseen sopivaa luonnollisen puhdasta 4000 K valoa yleisvalaistuksen seuraksi.

 

Kuumuuden kestävää emalia

Trend-tasoaltaan on runko on terästä ja pinta kestävää emalia, joka ei kuumuutta pelkää. Tason päälle voi huoletta laskea hiuskihartimen tms. Tasoaltaan luja, lasitettu pinta ei ime itseensä likaa eikä ruostu. Emali kestää myös kemikaaleja ja on samalla hygieeninen ja helppo pitää puhtaana.

Tilaa hiustuotteille

Perheen kampaaja-äidin oman wc:n toivelistalla oli hyvät säilytystilat hiustuotteille sekä kuumuutta kestävä taso, jolla on tilaa kihartimelle ja kuivaajalle. Design-kalusten kaveriksi valittiin Polaris-taso. Sen pinta on sileä ja samettisen tuntuinen ja helppo pitää puhtaana. Polariksen pinta kestää naarmuja ja kuumuutta sekä hylkii sormenjälkiä.

Esteetön kylpyhuone

Omakotitalon pesutilojen ja saunan remontissa oli tärkeää ottaa asiakkaan liikuntarajoitteet huomioon. Suunnittelin kylpyhuoneesta väljän ja helppokulkuisen visuaalisuudesta tinkimättä. Vanha, kiinteä seinä purettiin ja sen tilalle asennettiin taitettava lasiovi, joka mahdollistaa erilaisten apuvälineiden käytön myös pesutilanteessa. Allaskaluste on tarkasti mitoitettu niin, että vieressä olevan vesivaraajan luo pääsy onnistuu taittuvan lasioven avulla. Altaan toisella puolella on putkiston kotelointi, joten kaluste on mitoiltaan sentilleen tilaan sopiva.

60-luvun tyyliä kylpyhuoneeseen

Edellisen omistajan wc-remontti oli jäänyt kesken ja 60-luvulla rakennetun talon tyyliä haluttiin jatkaa. Kellarissa sijaitseva wc on talon ainoa, joten sen toiminnallisuus on tärkeää. Wc:n kaikki pinnat, kalusteet ja valaistus uusittiin. Valitsin Temalin Design-allaskaapin seuraksi Durat-tasoaltaan, joka tyyliltään ja väriltään mielestäni sopii hyvin 60-luvun henkeen.

Kyytiä pastelliväreille

Pastellin sininen ja vaaleanpunainen saivat väistyä remonttikohteessa, jossa uusittiin yläkerran kylpyhuone ja wc sekä alakerran wc. Suunnittelin suihkullisen wc-tilan säilytysratkaisun Temalin Design-kalusteiden avulla kahteen tasoon, jolloin tila jää avoimeksi ja ilmavaksi. Kalusteiden väri lempeän luonnonsävyinen kitti, joka tuo mukavasti lämpöä tilaan. Linjakas HiMacs-komposiittitaso ja leveät Lungo-vetimet sopivat raamikkaan suihkunurkkauksen seuraksi. Suihkunurkkaus Hietakari, hanat Tapwell/ Kylpyhuonekeskus.

Pikkuvessan Relax-allas

Puhtaan valkoinen Relax-allas, kitin värinen Design-kaluste ja musta samettipintainen Polaris-taso ovat mielestäni huippuhieno yhdistelmä. Kalusteen ja tason mattamaiset pinnat sopivat hyvin yhteen seinien valkoisen hartsipinnoitteen kanssa ja Relax-altaan siro muoto täydentää sommitelmaa hienosti.

TERHI LANZETT
Pilke Interior Oy
www.pilkeinterior.com

terhi(a)pilkeinterior.com
040 8434943

Pilke Interior Oy
Jokikatu 24 as 2
06100 Porvoo
Y-tunnus: 2673206-6

Sisustussuunnittelija Terhi Lanzett: ”Yrittäjyys on minulle ja miehelleni elämäntapa.”

Työaikamme ovat epäsäännöllisiä ja harrastukset rytmittävät arkeamme. Yrittäjyys on mahdollistanut kiireisen lapsiperheen arjen ja työn yhdistämisen. Olemme aktiivinen urheilijaperhe, kaikki kolme poikaamme pelaavat jääkiekkoa. Myös mieheni pelaa ja valmentaa, joten vietämme paljon aikaa jäähallilla iltaisin ja viikonloppuisin. Minulla on usein läppäri mukana, olen tottunut työskentelemään missä vain. Hyödynnän kaiken liikenevän ajan, kuten odotteluajat ennen poikien pelejä ja jotain.
Itsenäisen työn vastapainoksi harrastan jalkapalloa sekä salibandyä. Joukkuelajeissa voin hoitaa liikunnan, ulkoilun ja sosiaalisen puolen samaan aikaan. Kentän laidalla tai joukkueen saunaillassa saan vaihdettua kuulumisia ja purettua mieltäni muiden äitien parissa.

Oma kotimme on rintamamiestalo, jonka olemme remontoineet vastaaaman tämän päivän vaatimuksia. Talon sijainti on täydellinen, ihastuimme ensin vain pihaan ja luonnonvaloon. Tarkoitus oli rakentaa uusi talo tontille, mutta päädyimmekin remointoimaan nykyistä meille sopivaksi. Alkuperäistä talossa on enää vain leivin- ja pönttöuuni. Suunnittelin itse muutostyöt eikä kuluneen viiden vuoden aikana ole tullut mitään moitittavaa vastaan. Toiminnallisuus on viisi-henkiselle perheellemme tärkeintä ja aina etusijalla myös työssäni. Kotimme on sisustettu modernisti skandinaavisella värimaailmalla, pienen rintamamiestaloromantiikan kera. Se on kodikas, toiminnallinen ja tunnelmallinen. Pidän tunnelmallisista tiloista ja toimistonikin sijaitsee Porvoossa vanhassa idyllisessä puutalossa Porvoonjoen varrella. Asiakkaani ovat kertoneet, että käynti toimistossani ranta-aittojen kupeessa on itsessään elämys, vanhan Porvoon tunnelman aistii ympärillä.

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!