Kodinhoitohuoneen vinkit ja ideat, joilla saat arjen rullaamaan

Temal kodinhoitohuone, kodinhoitohuoneen kalusteet, iso kodinhoitohuone, eteisratkaisu, tumma puu

Tavoitteena unelmien kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone voi olla muutakin kuin vain paikka pyykinpesulle – siitä voi tulla kodin toiminnallinen keskus, joka tekee arjesta sujuvampaa ja mukavampaa. Tästä artikkelista löydät hauskat ja käytännölliset kodinhoitohuoneen vinkit. Katso, miten pienillä muutoksilla voi saada aikaan suuria eroja!

1. Listaa toiveesi – mitä haluat tehdä kodinhoitohuoneessa?

Ennen kuin alat suunnitella kodinhoitohuonetta, istu alas ja mieti, mitä kaikkea siellä haluat tehdä. Haluatko pyykätä, kuivata, silittää, mankeloida, viikata vaatteita vai kenties jotain muuta? Tee lista tarpeistasi ja priorisoi ne. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan tilan niin, että kaikki tärkeimmät toiminnot mahtuvat mukaan.

2. Panosta ergonomiaan – vältä turhaa kumartelua

Kodinhoitohuoneessa vietetään paljon aikaa, joten ergonomia on tärkeää. Nosta pesukone ja kuivausrumpu hieman lattian yläpuolelle, jotta sinun ei tarvitse kumartua jatkuvasti. Hyvä työskentelykorkeus ja mahdollisuus istua viikkaamisen aikana tekevät tilasta miellyttävämmän käyttää.

TEMAL kylpyhuone, skandinaavinen kylpyhuone, vedin, vetimiä

”Kodinhoitohuoneen vinkit tulevat tarpeeseen, koska pienessä tilassa jokainen neliömetri on mahdollisuus.”

3. Pienet tilat vaativat suuria ideoita

Pieni kodinhoitohuone ei tarkoita, että tilasta tulisi ahdas ja toimimaton. Käytä tilan korkeus hyödyksi asentamalla kaappeja ja hyllyjä pesuaineiden ja muiden tarvikkeiden säilyttämiseen. Vältä lattiatilaa vieviä kuivaustelineitä ja harkitse seinään tai kattoon kiinnitettävää tankoa. Pesukone ja kuivausrumpu kannattaa pinota päällekkäin, jolloin säästät lattiatilaa ja saat lisää työskentelytilaa.

4. Suljettu säilytys tuo rauhaa

Kaapit ja komerot pitävät kodinhoitohuoneen siistinä ja yhtenäisenä. Aseta kaapit seinien viereen, mieti myös kaappien syvyyksiä ja jätä keskelle tilaa liikkumiseen. Näin voit helposti siirtää pyykkejä ja muita tarvikkeita paikasta toiseen. Suljettu säilytys estää sotkun leviämisen ja tekee tilasta rauhallisen.

”Valo on tilan sielu, joka tuo esiin sen parhaat puolet.”

5. Hyvä valaistus on sytyttää tilan

Usein kodinhoitohuone sijaitsee tilassa, jossa ei ole riittävästi luonnonvaloa. Panosta hyvään yleisvalaistukseen katossa ja kohdevalaistukseen työskentelyalueella. Hyvä valaistus tekee tilasta toimivamman ja mukavamman käyttää, ja samalla se parantaa tilan visuaalista ilmettä.

TEMAL kodinhoitohuone, kodinhoitohuoneen kalusteet, valkoinen kodinhoitohuone, pesutorni,

Kodinhoitohuoneen vinkit tekevät pienestä tilasta suurenmoisen – löydä käytännöllisyyden ja estetiikan täydellinen balanssi

6. Tyhjä tila on avain järjestykseen

Kodinhoitohuoneen vinkit keskittyvät usein kalusteisiin ja värivalintoihin, mutta mutta muista myös tyhjän tilan tarve! Suunnittele kodinhoitohuoneeseen mahdollisimman paljon työskentelytilaa. Työtasot helpottavat pyykkien viikkaamista ja muita askareita. Pidä työtasot siistinä ja palauta käytetyt tavarat kaappeihin, jotta tila säilyy vapaana. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee erityisesti kodinhoitohuoneessa.

7. Piilota likapyykki tyylillä

Kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla tylsä ja käytännönläheinen tila. Voit piilottaa likapyykin tyylikkäisiin pyykkikoreihin, jotka sulautuvat sisustukseen. Suljettavat kaapit ja komerot pitävät tilan siistinä ja yhtenäisenä. Kodinhoitohuoneen siisteys ja järjestys luovat rauhallisen mielen.

8. Less is more – minimalistiset ratkaisut

Pienen kodinhoitohuoneen vinkit tulevat aina tarpeeseen eikä niitä voi haalia itselleen liikaa. Hyvä nyrkkisääntö on Less is more. Pienissä kodinhoitohuoneissa pesukone ja kuivausrumpu kannattaa pinota päällekkäin. Näin säästät tilaa ja saat lisää työskentelytilaa. Harkitse myös suljettuja kaappeja ja hyllyjä, joilla voit piilottaa pyykkikorit ja muut tarvikkeet. Käytä seinätilaa hyödyksi ja hyödynnä tilan korkeus asentamalla hyllyjä ja kaappeja.

9. Sisustus ja estetiikka

Kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla tylsä ja käytännönläheinen tila. Sisusta se samalla huolella kuin muutkin kodin tilat. Valitse kauniit ja käytännölliset materiaalit, kuten komposiitti tai laminaatti työtasolle, ja mieti värimaailmaa, joka miellyttää silmää. Hyvin suunniteltu ja viihtyisä tila tekee kodinhoitohuoneesta mukavan paikan viettää aikaa.

Kodinhoitohuoneen vinkit takaperin:

Viiden kohdan NO GO -lista – vältä nämä suunnittelumiinat

 1. Liian vähän säilytystilaa
  Älä aliarvioi säilytystilan tarvetta. Varaa riittävästi kaappeja ja hyllyjä, jotta kaikki tarvittava mahtuu siististi paikoilleen.
 2. Huono ergonomia
  Vältä suunnittelua, joka pakottaa sinut kumartumaan tai kurottamaan jatkuvasti. Ergonomisesti suunniteltu tila helpottaa arkea huomattavasti.
 3. Heikko valaistus
  Riittämätön valaistus tekee tilasta epämiellyttävän ja vaikeasti käytettävän. Panosta hyvään yleis- ja kohdevalaistukseen.
 4. Lattiatilan tuhlaus
  Älä täytä lattiatilaa turhilla tavaroilla tai huonekaluilla. Käytä seinä- ja kattotiloja hyödyksi ja pidä lattia mahdollisimman vapaana.
 5. Unohda estetiikka
  Vaikka kodinhoitohuone on käytännön tila, sen ei tarvitse olla ruma. Panosta sisustukseen ja tee tilasta viihtyisä ja tyylikäs.

Temal kodinhoitohuone, vaalea, rauhallinen meikkikulma

Kodinhoitohuoneen ilot

Kodinhoitohuoneen vinkit voivat olla myös hauskoja ja palkitsevia. Kun tila on toimiva ja kaunis, siellä vietetty aika muuttuu mukavaksi ja rentouttavaksi. Mikä olisikaan ihanampaa kuin taitella puhtaita, raikkaalta tuoksuvia lakanoita kauniissa ja järjestelmällisessä ympäristössä?

Ajattele kodinhoitohuonetta osana kotisi viihtyisyyttä. Voit lisätä sinne persoonallisia elementtejä, kuten inspiroivia tauluja, värikkäitä laatikoita tai kauniita kukkia. Pienet yksityiskohdat tekevät tilasta juuri sinun näköisesi ja lisäävät viihtyvyyttä.

”Järjestyksessä oleva koti tuo järjestystä mieleen.”

Muista, että kodinhoitohuoneessa vietetty aika ei ole vain pakollista arkea, vaan se voi olla myös hetki rauhoittumiselle. Kun tila on hyvin suunniteltu, voit nauttia sen tarjoamasta järjestyksestä ja rauhasta.

Kodinhoitohuone, joka on suunniteltu huolella ja rakkaudella, voi olla juuri se elementti, joka tuo kotiisi lisää harmoniaa ja iloa. Nyt on aika tarttua tuumasta toimeen ja luoda kodinhoitohuone, joka tekee arjestasi sujuvampaa ja kauniimpaa.

Onnea matkaan ja ja iloa suunnitteluun!

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!