Skandinaavinen kylpyhuone

TEMAL kylpyhuone, Stella, skandinaavinen kylpyhuone. vaalea tammi, vaalea kylpyhuone, pesuallas, allaskaappi, korkea kaappi, kaunis kylpyhuone

Yksinkertaisen tyylikästä ja toiminnallista harmoniaa

Skandinaavinen kylpyhuone on täydellinen yhdistelmä tyylikästä minimalismia ja toiminnallisuutta. Pohjoismaiden karuihin sääolosuhteisiin ja lyhyisiin valoisiin päiviin vastauksena syntynyt skandinaavinen design painottaa luonnonvalon maksimointia, luonnonmateriaalien käyttöä ja tilan tehokasta hyödyntämistä. Tässä artikkelissa perehdymme skandinaavisen kylpyhuoneen suunnitteluun, väripalettiin, materiaalivalintoihin ja sisustusideoihin, jotka tekevät tilasta viihtyisän ja käytännöllisen.

Yksinkertaisen tyylikäs skandinaavinen kylpyhuone

Skandinaavinen sisustustyyli on tunnettu rauhoittavista valkoisen ja vaalean puun sävyistä. Tämä tyylisuuntaus, joka on minimalistinen, mutta silti yhteensopiva ja harmoninen, korostaa luonnon inspiroimia kuvioita ja muutaman sävyn palettia, jolloin kaikki sopii kauniisti yhteen. Kylpyhuoneessa tämä tarkoittaa selkeitä linjoja, toiminnallisia ratkaisuja ja harkittuja yksityiskohtia.

TEMAL kylpyhuone, Stella, skandinaavinen kylpyhuone, Aatos, emaliallas, malja-allas, vaalea kylpyhuone, greige

Valkoinen kylpyhuone – valoisuutta ja avaruutta

Valkoinen kylpyhuone on ajaton valinta, joka heijastaa valoa ja luo tilan tuntua pienempäänkin kylpyhuoneeseen. Valkoiset pinnat ja maanläheiset värisävyt korostavat puulattian luonnollista tunnelmaa, ja pelkistetty keramiikka leimaa vähäeleistä kylpyhuonemuotoilua. Modernit hanat ja minimalistiset kalusteet viimeistelevät tyylikkään kokonaisuuden.

Edut:

 • Valoisuus: Valkoinen väri heijastaa valoa, mikä tekee kylpyhuoneesta kirkkaan ja avaran tuntuisen.
 • Monipuolisuus: Valkoinen on neutraali väri, joka sopii yhteen kaikkien muiden värien kanssa, joten sisustusta on helppo päivittää pienillä yksityiskohdilla.
 • Puhtaus: Valkoinen väri luo puhtaan ja raikkaan ilmeen, joka on erityisen tärkeää kylpyhuoneessa.
TEMAL kylpyhuone, Stella, skandinaavinen kylpyhuone, tumma kylpyhuone. Design allaskaappi, Onni allas, emaliallas

Tumma kylpyhuone – syvyyttä ja luksusta

Tummat sävyt, kuten tummanharmaa tai musta, tarjoavat kylpyhuoneelle syvyyttä ja luksuksen tuntua. Ne luovat intiimin ja rauhoittavan tunnelman, joka sopii erityisesti pääkylpyhuoneeseen. Tummat värit voivat myös piilottaa käytön jäljet paremmin kuin vaaleat pinnat.

Edut:

 • Intiimi tunnelma: Tumma väri tekee tilasta viihtyisän ja rauhoittavan.
 • Luksuksen tuntu: Tumma kylpyhuone näyttää ylelliseltä ja tyylikkäältä.
 • Käytännöllisyys: Tummat pinnat piilottavat käytön jälkiä paremmin kuin vaaleat.
TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, emaliallas, malja-allas

Skandinaavisen kylpyhuoneen suunnitteluperiaatteet

1. Luonnonmateriaalit: Skandinaavinen kylpyhuone suosii runsaasti luonnonmateriaaleja, kuten puuta, villaa ja pellavaa. Puukuvioidut lattiat ja kalusteet tuovat lämpöä ja kodikkuutta kylpyhuoneeseen.

2. Väripaletti: Vaaleat ja neutraalit sävyt ovat skandinaavisen kylpyhuoneen perusta. Valkoinen, vaalea harmaa ja beigen sävyt yhdistettynä maanläheisiin väreihin, kuten okraja terrakotta, luovat harmonisen ja rauhallisen ilmeen.

3. Minimalismi: Skandinaavinen kylpyhuone suosii yksinkertaisia ja toiminnallisia ratkaisuja. Vähemmän on enemmän -periaate näkyy niin kalusteiden määrässä kuin niiden muotokielessä.

4. Runsas luonnonvalo: Luonnonvalon maksimointi on tärkeää skandinaavisessa sisustuksessa. Suuret ikkunat ja peilit auttavat heijastamaan valoa ja tekemään tilasta avaramman. Kylpyhuoneessa myös valaistuksen määrään on tärkeä kiinnittää huomiota.

Temal ja skandinaavinen kylpyhuone

Temalin kalusteet edustavat skandinaavista muotokieltä, jossa yhdistyy yksinkertaisuus ja funktionaalisuus. Temalin kalusteet on suunniteltu kestämään kosteutta ja kulutusta, ja markkinoiden laajin mittavalikoima takaa sopivat ratkaisut niin pieneen kuin suureenkin tilaan. Laaja mitoitus eri korkuisia säilytyskaappeja auttaa pitämään kylpyhuoneen järjestyksessä.

Temal kylpyhuone, mattamusta Design-allaskaappi, valkoinen malja-allas, emaliallas, harmaat mikrosementtiseinät, mustaraaminen suihkuseinä, Temal-peili, skandinaavinen kylpyhuone

Suunnitteluvinkit: luo skandinaavinen kylpyhuone

1. Panosta valaistukseen: Hyvä valaistus on tärkeää skandinaavisessa kylpyhuoneessa. Luonnonvalon lisäksi kannattaa käyttää epäsuoraa valaistusta ja peilejä, jotka heijastavat valoa ja luovat tilan tuntua.

2. Valitse laadukkaat materiaalit: Laadukkaat ja kestävät materiaalit, kuten emali ja massiivipuu, varmistavat, että kylpyhuoneesi pysyy kauniina ja toimivana pitkään.

3. Hyödynnä säilytystilaa: Tehokkaat säilytysratkaisut pitävät kylpyhuoneen järjestyksessä. Korkeat kaapit ja seinäkaapit säästävät lattiatilaa ja lisäävät käytännöllisyyttä.

4. Pidä väripaletti yksinkertaisena: Vaaleat ja neutraalit sävyt ovat skandinaavisen kylpyhuoneen perusta. Voit tuoda persoonallisuutta ja lämpöä lisäämällä muutamia värikkäitä yksityiskohtia tai kasveja.

5. Yhdistä luonnonmateriaaleja: Puu, villa ja pellava tuovat lämpöä ja kodikkuutta kylpyhuoneeseen. Voit yhdistellä eri materiaaleja luodaksesi mielenkiintoisen ja harmonisen kokonaisuuden.

Temal on #ScandiFuntional

Skandinaavinen kylpyhuone on täydellinen yhdistelmä puhdasta muotokieltä, toiminnallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Temalin monipuoliset ja kestävät kalusteet auttavat luomaan juuri sinun toiveidesi mukaisen kylpyhuoneen.  

Temal kylpyhuone, valkoinen kylpyhuone, marmoriseinä, emaliallas, Design-sarja, allaskaappi, valopeili, suihku

Viisi parasta vinkkiä PIENEEN skandinaaviseen kylpyhuoneeseen

 1. Käytä vaaleita sävyjä: Vaaleat seinät ja lattiat heijastavat valoa ja luovat tilan tuntua.
 2. Valitse kompaktit kalusteet: Pienet, seinään kiinnitettävät kalusteet säästävät tilaa.
 3. Hyödynnä peilejä: Peilit heijastavat valoa ja tekevät kylpyhuoneesta avaramman.
 4. Panosta säilytykseen: Tehokkaat säilytysratkaisut pitävät kylpyhuoneen järjestyksessä.
 5. Yhdistä luonnonmateriaaleja: Puu, villa ja pellava tuovat lämpöä ja kodikkuutta.

TEMAL kylpyhuone, Design, skandinaavinen kylpyhuone, vaalea tammi, allaskaappi

Inspiroidu

Haaveiletko kylppäristä, joka herättää kateutta? Tai kodinhoitohuoneesta, jossa järjestys vallitsee? Sukella ideoiden aaltoihin ja nappaa vinkit unelmiesi tiloihin!

Suunnittele

Varaa kalenteristasi aika unelmien tilojesi suunnitteluun! Se on ensi askel kohti kylppärin tai kodinhoitohuoneen uutta ilmettä.

Kuvasto 2024

Tämä kattava kuvasto vie sinut matkalle läpi Temalin #SopivastiSinun-valikoiman – tervetuloa inspiroitumaan!