Kotoisa Jakso 5 Vantaa: keittiö ja eteinen

Kerrostalon kaksio kaipasi uutta väriä, tunnelmaa ja toiminnallisuutta. Intohimoisen ruuan laittajan toiveissa oli lisää työskentely- ja säilytystilaa sekä modernia tekniikkaa keittiöön. Eteisessä oli liikaa kaappeja ja se oli liian ahdas ja käytävämäinen. Sisustussuunnittelija Seija Strandin tavoitteena oli suunnitella yhtenäinen kokonaisuus, jonka värimaailma jatkuisi  läpi koko kodin.

Jättisuuri saareke

Koko keittiön dynamiikka muuttui kun vanha seinä purettiin ja tilalle tuli suuri kaksipuolinen saareke. Sarekkeeseen sijoitettiin liesi, uuni sekä neljän hengen ruokailutaso. Nyt saarekkeen ympärillä onnistuu sekä kokkailu että seurustelu. Keittiön ja olohuoneen yhtenäisyyden vuoksi keittiökoneet integroitiin piiloon. Liesituuletin sijoitettiin alaslaskettuun kattoon, valaistus uusittiin ja viinikaappi ja mikro nostettiin vesipisteen viereen mukavalle käyttökorkeudelle. Maskuliininen musta sai seurakseen tammen sävyisiä pintoja ja näyttävä väripari jatkuu keittiöstä koko kotiin.

Konekaappikomero

Viinikaapin ja mikron paikka toteutettiin mikro-uunikomerolla, jossa viinikaappi asennettiin uunin paikalle. Samalla ne nostettiin ergonomisesti hyvälle työskentelykorkeudelle. Työpiste on rajattu tyylikkäästi tammen sävyisillä irtolevyillä. Tammen ja mustien ovien kekseliäs yhdistelmä on yhtä aikaa maskuliininen ja pehmeä. Vaaleat puukuvioidut pinnat raikastavat tummaa tunnelmaa ja samalla ne rajaavat toimintoja. Yhtenäinen väritys jatkuu keittiössä ja eteisessä tyylikkäänä kokonaisuutena.

 Lieden lähelle

Intohimoisen kokkaajan keittiössä kaikki on lähellä työpistettä. Saarekkeen leveisiin säilytyslaatikoihin mahtuu niin työvälineet veitsistä kattiloihin kuin ruoka-aineet jauhoista mausteisiin. Saarekkeen ovet, etusarjat ja sivuseinät ovat samaa materiaalia, jonka komeuden ekstraleveä taso viimeistelee.

Jätevaunu altaan alle

Kiskoilla liikkuva jätevaunu sijoitettiin tason alle vesipisteen lähelle. Jätevaunun päällä on teräshylly, jossa voit säilyttää keittiön siivousvälineitä tms tarvikkeita. Stalan setti sisältää kaksi helposti puhdistettavaa irrallista jäteastiaa.

Keittiöstä koko kotiin

Eteisen kaikki kalusteet ovat Temalin vakiomallistoa. Kaappisuoralle sijoitetiin vaatesäilytys, siivouskaappi sekä erillisiä laatikoita esim. kausivälineitä varten. Penkkisyvennus toteutettiin kaappien ja irtolevyjen avulla peilikoloon sijoitetuilla tammensävyisillä täytelevyillä. Käytännöllinen penkkisyvennys avartaa käytävämäistä eteistä ja jatkaa samaa sisustusta keittiön kanssa.

Siivousvälineet siivouskaappiin

Kompakti siivouskaappi kätkee koko kodin siivousvälineet. Se sisältää siivousvälinetelineen, jossa on paikka imuriletkulle ja suuttimelle sekä kolme tasoa ja tarvikekoukkuja.

Vantaa, kerrostalon kaksio:
Eteisen säilytysjärjestelmä