Kotoisa: Espoo- Keittiö

Keittiö kaikilla mukavuuksilla

Espoossa 90-luvulla rakennetun omakotitalon vihreän värinen keittiö oli tiensä päässä. Ruuanlaittoa harrastavan perheen haaveena oli selkeä, vaalea ja moderni keittiö kaikilla mukavuuksilla. Isoon keittiöön haluttiin paljon toimintoja. Toivelistalla oli mm. aamiaispiste, selkeät säilytystilat, iso allas, viinikaappi, tehokas liesituuletin sekä laadukas ja kestävä työtaso.

Ikkunan alle

Vesipiste ja liesi siirrettiin ikkunaseinälle. Taiteovelliset yläkaapit keventävät yleisilmettä. Yläkaappien taiteovet nousevat ylös ja pois kokkaajan tieltä. Keraaminen Timeline-keittiöallas on reilun kokoinen ja sen CeramicPlus-lasitus tekee siitä kestävän ja helppohoitoisen. Altaan viereisen tiskitason kätisyyden voi valita. Altaan alle sijoitettiin kierrätystoimintoja varten allaskaappi jätevaunulla. Työtasoon integroitava Bora-keittotaso ja liesituuletin-yhdistelmä säästää kaappitilaa ja poistaa käryt tehokkaasti. Älykäs Oras Optima 2727-keittiöhana sisältää kosketusvapaa-toiminnon, poresuuttimen ja automaattisen pesukoneventtiilin.

Timeline-allas: www.villeroy-boch.eu. Bora-keittotaso-liesituuletin: www.savo.fi. Oras Optima 2727-keittiöhana: www.oras.fi.

Koneseinä aamiaissyvennyksellä

Koneseinä on kaapeista ja laatikoista suunniteltu kokonainen toimintoseinä, joka sisältää erilaisia keittiön kodinkoneita. Espoossa koneseinään tehtiin aamiaissyvennys  35cm syvillä yläkaapeilla ja työtasolla. Näin tasolla on tilaa aamiaistoiminnoille kahvinkeitosta leivän paahtamiseen.  Ergonomisesti erinomainen ratkaisu on nostaa uuni työskentelykorkeudelle. Integroitu jääkaappi ja pakastin jatkavat selkeää väri- ja tyylilinjaa.

Kapeaakin kapeampi

Työtason alle voi sijoittaa myös erityisen kapeita vetolaatikoita tai kaappeja. Mausteille sopii vain 15 cm kapea ulosvedettävä maustekaappi, jossa öljyt ja mausteet ovat piilossa mutta helposti saatavilla. Kierrätyksen lajitteluun käy teräsrunkoinen 20 cm kapea kaksitasoinen jätelajitteluyksikkö. Se sisältää neljä 10 litran jäteastiaa. Kapeilla kaapeilla ja laatikoilla saadaan säilytyksen jokainen sentti käyttöön.

Vain valkoista

Moderniin ja skandinaaviseen sisustukseen sopii tyylikäs, maalattu valkoinen suoralinjainen ovimalli. Sen pariksi valittiin leveä, valkoinen Lungo-vedin, josta saa tukevan otteen. Kuumuutta erittäin hyvin kestävä, tyylikäs ja likaa pelkäämätön Dekton-taso viimeistelee toiminnallisen ja ylellisen miljöön koko perheen ruuanlaitoille. Dekton Halo Solid-taso, www.cosentino.fi.

Espoo: Keittiö- seinäkuva ja pohjapiirros

Katso jaksokohtaiset tuotetiedot Mtv3-sivuilta.