Kotoisa Jakso 9 Kuusankoski: Kodinhoito- ja kylpyhuone

Bling-blingiä kylpyhuoneeseen

Sisustussuunnittelija Seija Strand sai Kuusankoskelaiselta pariskunnalta toiveen tuoda ripaus espanjalaistyyppistä luksusta kylpy- ja kodinhoitohuoneeseen. Omakotitalon kodinhoito-, takka- ja kylpyhuone on rakennettu 80-luvulla ja ne ovat käyttöikänsä puolesta tiensä päässä. Kylpyhuone ja sauna uudistettiin täysin ja kodinhoito siirrettiin pesuhuoneesta takkahuoneeseen. Kylpyhuoneeseen valittiin kaksiovinen Highlight-peilikaappi sekä Trend-allaskaappi 2:lla laatikolla Real Country-ovilla. Toivottu ylellinen tunnelma syntyi laadukkailla materiaaleilla, tyylikkäillä kalusteilla ja marmorikuvioisilla laatoilla.

Kosteudenkestävää

Kestävät kalustemateriaalit ja hyvä työvalo ovat tärkeä kriteeri myös kodinhoitohuoneessa. Yläkaappien alapohjaan asennetut ledivalot valaisevat tehokkaasti silitys- ja pyykkitoimet. Kalusteiden rungot ja sivut on valmistettu kosteudenkestävästä kalustelevystä. Ovimalleja on runsaasti: suoralinjaisia tai profiiliurallisia, kiilto- tai mattapintaisia, puukuvioisia tammesta mustaan puuhun tai maalattu valkoinen tai harmaa. Oraksen älykkään pesukoneventtiilin ansiosta tasoon ei tarvitse porata reikää. Elektroninen pesukoneventtiili toimii ohjausyksikön ja irrallisen painonapin avulla. Villeroy&Bochin keraaminen syvä allas on sopii moderniin tilaan ja kodinhoidon pesupuuhiin.

Säilytyskorit

Pyykkihuolto piilotettiin tason alle säilytyskoreihin. Kiskoilla kulkevia valkoisia säilytyskoreja on kymmeniä erikokoisia syvyysmitoissa 38-58cm väliltä. Säilytyskorin voi sijoittaa alakaappiin tai korkeisiin kaappeihin. Kuvan korit ovat 40cm leveitä.
Seinämaalin sävy on Tikkurila Symphony H486. Heleän pehmeä maitokahvin väri korostaa valkoista kalustusta.

Pesukone piiloon

Kalustepeitteinen kuivaava pyykinpesukone on oiva ratkaisu kun tilaa on vähän ja  halutaan pitää toiminnot ergonomisesti sopivalla korkeudella. Kuivausrumpua ei tarvita, kone hoitaa pesun ja kuivauksen. Pesukone sijoitetaan kaapinoven taakse tason alle piiloon, jolloin myös näkymä säilyy yhtenäisenä.  Siro taso viimeistelee modernin yleisilmeen.

Silityslautakaappi

Silityslautakaappi sijoitettiin tason alle, josta lauta on vaivaton nostaa esiin. Silityslautakaappi sisältää mekanismin, joka nostaa ja laskee laudan sulavasti  laatikon kätköihin. Silityslauta on kooltaan 95x30cm.

Kotoisa-sisustus- ja remointointiohjelma keskiviikkoisin klo 20 MTV3.