Kotoisa  Jakso Espoo:
Rivitalon vaate- ja kodinhoitohuone

Espoolaisen pariskunnan rivitalon alkuperäiskuntoinen kellarikerros kaipaa uudistusta. Sokkeloinen ja epäkäytännöllinen alakerta toimii varastona, kodinhoitohuoneena, vaatehuoneena ja pukeutumistilana. Työkseen paljon matkusteleva pariskunta kaipaa järjestystä ja valoa arkiseen vaatehuoltoon sekä kodinhoitohuoneeseen.

– Sitä sun tätä, siellä sun täällä, kuvaa hyvin alakerran tämän hetken toiminnallisuutta. Muutan järjestyksen kokonaan uusiksi, jotta saan kodin- ja vaatehuollon toimimaan saumattomasti. Toiminnalliset säilytyskalusteet ja -ratkaisut matkalaukkuelämää viettävälle pariskunnalle, siinä kiteytettynä tämän uudistuksen toiveet, sisustussuunnittelija Niina Ahonen kertoo.
– Uudistuksessa käytän skandinaaviseen tyyliin sopivia materiaaleja ja värejä. Valkoista ja vaaleita värejä sekä puun sävyjä, jotka tuon kaikkiin alakerran säilytysratkaisuihin. Näin materiaalit yhtenäistävät tilat ja toiminnot toisiinsa ja alakerrasta tulee tyyikäs sekä aikaa kestävä kokonaisuus, Niina jatkaa.

Koko kodin kalusteet

Rivitalon alakerrassa vaate-ja kodinhoitohuoneeseen kuljetaan käytävämäisen aulan läpi. Käytävälle sijoitettiin säilytyskaapit, joiden sisällä on sekä vaatetankoja, säilytyskoreja ja avohyllyjä. Kaappien keskelle sijoitettiin penkki pukeutumista helpottamaan ja valopeili valaisemaan. Syennys keventää kaappirivistöä ja luo sille persoonallisen ilmeen. Kodinhoito- ja vaatehuoneessa jatkuu sama pohjoismainen värimaailma, valkoista ja vaaleaa tammea. Yhtenäinen kokonaisuus syntyy, kun kaikki kodin kiintokalusteet ovat samanlaiset.

Paidat riviin

Kausitarpeet ylös, arkivaatteet alas. Säilytystä suunniteltaessa oikea mitoitus on tärkeintä. Kartoita säilytystilan tarve, valitse sentilleen sopivat kalusteet ja suunnittele sisältö. Avokaapeissa ripustettaville vaatteille riittää 50 cm syvät kalusteet. Kippiovelliset yläkaapit sopivat harvemmin tarvittaville kausivaatteille ja leveissä alalaatikoissa pysyvät paidat ja sukat järjestyksessä.

Kehystä kaapit

Kahden värin ja materiaalin liitto tuo säilytyskalusteisiin vaihtelua ja uutta ilmettä. Kaapit ja laatikot voi kehystää irtosivuilla ja tasoilla, jolloin ne luovat kauniit raamit kokonaisuudelle. Temalin säilytyskalusteissa on sama värivalikoima kuin allaskalusteissa, kahdeksan vakioväriä ja kaksi Country-profiiliovimallia sekä erikoistilauksesta saatavissa kaikki NCS-värikartan 1950 eri sävyä.

Kodinhoitohuoneessa kaikki tason alle

Kodinhoitohuoneen kaikki toiminnot sijoitettiin samalle seinustalle. Pesukone laitaan, vesipiste sekä silityslautamekanismi keskelle ja pyykkikorit piiloon kaappeihin.

ergo

Ergo on pesukoneen tukikehys

Ergo tukikehyksen avulla pyykinpesukoneen tai kuivausrummun voi kohottaa oikealle työskentelykorkeudelle. Ergossa on markkinoiden ainoana tukeva ja käyttöä hyvin kestävä alumiinikehikko. Ergoon kuuluu säilytyslaatikko, kaksi laminaattitasoa, toinen kehyksen päälle ja toinen pyykinpesukoneen alle, sekä reunoille tulevat irtosivut. Saatavilla myös Ergo 1+, joka sisältää yläkaapin sekä Ergo 2, kahden koneen tukikehys. Lue lisää Ergo- tukikehyksistä.

Linjakkaat yläkaapit

Vaakasuuntaiset yläkaapit ovat linjakas vaihtoehto ja ne sopivat etenkin matalaan tilaan. Valkoiset yläkaapit on kehystetty vaalean tammen värisillä irtosivuilla samaan tapaan kuin vaatehuoneessa ja käytävän säilytyskokonaisuudessa. Yläkaapit voi valita perusovilla tai ylöspäin nousevilla kippi- tai taiteovilla. Lue lisää yläkaapeista.

Silitystä ja säilytystä

Kodinhoitohuoneen kaappien sisällä on pyykki- ja säilytyskoreja sekä tilaa säästävä, kaappiin taittuva silityslautamekanismi. Siityslautakaapin voi valita yksiovisena tai kahdella laatikolla.

Vaimennetut ovet ja laatikot

Kaikki Temalin kalusteiden laatikot sulkeutuvat pehmeästi markkinoiden edistyneimpien, hidastimilla varustetuiden liukukiskojen avulla. Laatikoiden 3D-kiskojen avulla onnistuu myös niiden korkeus-, sivuttais- ja kaltevuussäätö. Kaapeissa on käyttömukavuutta lisäävät sarananvaimentimet. Kaikki kalusteet toimitetaan rungot koottuna, joka helpottaa niiden asennusta.

Mtv-palvelussa osoitteessa mtv.fi voi katsoa Kotoisan jakson jälkeen päin ilmaiseksi.
Linkki ohjelmasivulle: https://www.mtv.fi/kotoisa
#Kotoisa
#mtv3suomi
#temalfinland

TUOTETIEDOT

KODINHOITOHUONE

Temal-säilytyskalusteet
Oven väri: maalattu valkoinen 01
Vedin: Lungo 23501
Runko: maalattu valkoinen 01
Työtaso: vaalea tammi 650, laminaattitaso 30 mm
Temal / www.temal.fi

Lattiakaivon ritilä, Purus Design Neliö Pearl 200×200
Unidrain Oy www.purus.fi

Kuivaava pyykinpesukone Miele PowerWash 2.0 & TwinDos
Miele www.miele.fi

Allas LAGOM-T50
Stala / www.stala.fi

Allashana Alessi Sense by Oras 8720F, älykäs pesukoneventtiili
Oras www.oras.fi

Kodinhoitohuoneen seinäpaneeli, EM kuultava hiekka
Siparila / www.siparila.fi

Kodinhoitohuoneen lattialaatta, Ceppostone Mink 60×60 cm
Pukkila / www.pukkila.com

Seinät, Tikkurila Harmony sisustusmaali, sävy F497
Tikkurila www.tikkurila.fi

VAATEHUONE

Temal-säilytyskalusteet
Oven väri: maalattu valkoinen 01
Vedin: Lungo 23501
Runko: maalattu valkoinen 01
Työtaso: laminaattitaso 30mm, vaalea tammi 650
Temal / www.temal.fi

KÄYTÄVÄ

Temal Design
Oven väri: maalattu valkoinen 01
Vedin: Lungo 23501
Runko: maalattu valkoinen 01
Työtaso:  vaalea tammi 650, laminaattitaso 30 mm
Temal / www.temal.fi

Pyöreä peili LED-valolla
Lasitehdas / www.lasitehdas.com

Tyyny, Porvoo hiekka 50×50
Tammer Brands, FanniK / www.fannik.fi

www.keittiokeskus.fi
www.kylpyhuonekeskus.com