Parhaat vinkit kodinhoitohuoneeseen

Kaikki paikoilleen ja paikka kaikelle. Kodinhoito sujuu kun säilytystilaa on sopivasti ja toiminnot suunniteltu juuri Sinua varten. Kylpyhuone-, eteinen tai kokonainen huone, pieni tai suuri, laaja mittavalikoima takaa, että toiminnallisen kodinhoitopisteen  voi toteuttaa tilaan kuin tilaan laajan mittavalikoiman avulla.

Joka sentillä on väliä -lisää tilaa

Lisää neliöitä käytävämäiseen tai muuten ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen saat vähemmän syvillä kalusteilla kuten 40 cm tai 50 cm syvät alakaapit ja 20 cm ja 30 cm syvät alakaapit. Vakiokokoinen pesukone ja kuivausrumpu vaatii useimmiten 60 cm syvät kalusteet mutta sen ympärillä muut kalusteet toimivat hyvin kapeampinakin. Vastaavasti myös erikoispieniin 40-50 cm koneisiin saat rakennattua täsmäkalusteet mallistostamme. Kalusteiden sisällön säilytyskoreista hyllyihin ja vaatetangoista vetolaatikoihin saat 5 cm mitoituksella.

varaa maksuton suunnitteluaika

Pienen pieni kodinhoitohuone

Toimiva kodinhoitopiste ei vaadi montaa neliötä, tärkeintä on räätälöidä toiminnot ja tarvikkeet täsmälleen tarpeiden mukaisiksi. Yläkaapin alapohjaan asennettu paneelivalo toimii työvalona, pyykkihuollon voi piilottaa kaappien kätköihin koreihin ja vaatetangon voi hyödyntää kuivaustelineeksi. Reilun kokoisessa altaassa mahtuu pesemään käsipyykit ja hyvin suunniteltuun työpisteeseen jää myös kätevää laskutilaa.
Seinästä seinään ulottuva peilikaappi tarjoaa säilytystilaa kosmetiikalle ja pesuaineille.

into-allas

Värikäs kodinhoitohuone

Vakiovärien lisäksi kaikkiin kaappeihin ja laatikoihin voit valita vakiovärien lisäksi tilauksesta mieleisen NCS-värikartasta. Yläkaappeja voi myös yhdistellä omien toiveiden mukaan. Kuvassa lisäksi kippiovellinen ja sivuovellinen yläkaappi, kalusteväri on naava, allas Usko-allas ja vedin on Retro-vedin.
Kodinhoitohuoneen tasoksi voit valita ympärilistoitetun laminaattitason tai kestävän kivi- tai komposiittitason. Kuvassa on muodikas, kevytlinjainen ja samettimainen Polaris-laminaattiaso, joka  hylkii sormenjälkiä ja kestää kulutusta. Polaris-tason värivaihtoehdot ovat valkoinen, greige, vaaleanharmaa, sahara, grafiitti ja musta. 

retro-vedin

Pyykit pyykkikoriin

Kodin pyykkihuollon tai vaatesäilytyksen voi piilottaa kaappien sisälle erikokoisiin metallikoreihin. Liukukiskoilla kulkevia valkoisia säilytyskoreja ja pyykkikoreja on kymmeniä erikokoisia syvyysmitoissa 29-58 cm väliltä. Korkein säilytykori on 48 cm ja soveltuu hyvin pyykkikoriksi. Pienin pyykkikori on kooltaan vain 23,5×23,5 cm ja sopii vaikka sukkien säilytykseen.

Vaatetanko kaappien väliin 

Seinän ja kaapin tai kaappien väliin sijoitettu vaatetanko on monikäyttöinen apuri. Keveistä materiaaleista valmistetut paidat ja mekot siliävät siinä jo kuivuessaan, villavaatteet tuulettuvat ja jo silitetyt säilyvät siinä sileinä. Tyylikkääksi kromattu vaatetanko sopii myös kaapin sisälle, ja sen saa neljällä eri leveydellä 46, 56, 76 ja 96 cm. Vaatetanko sisältää kannakkeet ja ruuvi

Ergonomista pyykkihuoltoa

Pesukoneen tai pesukoneen ja kuivausrummun voi nostaa ergonomisesti oikealle työskentelykorkeudelle Ergo-kokonaisuuden avulla. Sen vankka alumiinikehikko kestää kovaakin käyttöä. Ergo-pesukoneen tukikehys sisältää aina vakiona alalaatikon, laminaattitason koneen alle ja päälle sekä kaksi irtosivua ja vetimen. Ergo-tukikehyksiä on neljä erilaista, yhden tai kahden koneen tukikehysä yläkaapeilla tai ilman.

Ergo-tukikehys

Silityslautakaappi

Silityslaudan voi sijoittaa myös kiinteästi omaan alakaappiin. Silityslautakaappi sisältää  laudan ja mekanismin, joka nostaa sekä laskee laudan sulavasti laatikon kätköihin. Silityslauta on kooltaan 95 x30 cm.

varaa maksuton suunniteluaika

Paikka pesuaineille

Hyvä paikka pesuaineille on ulosvedettävä kaksikerroksinen hyllymekanismi eli alakaappi kahdella laatikolla. Sen suojassa purkit pysyvät pystyssä ja helposti saatavilla hyvin rullaavien metallikiskojen avulla. Paras sijoituspaikka kapealle kaapille on pesukoneen tai vesipisteen vieressä.
Kaksilaatikkoisen alakaapin saa 20 ja 25 cm leveänä. Alakaapin runko on aina valkoinen, etulevyn voi valita vakioväreistä tai tilauksesta kaikilla NCS-värikartan väreillä.

varaa maksuton suunniteluaika

Sisusta kuin kotisi

Vietät vaatehuollon parissa yllättävän paljon aikaa, joten tee touhusta miellyttävää. Kodinhoitohuoneen käytännöllisyys taataan hyvällä suunnittelulla ja laadukkailla valinnoilla. Ota tila rohkeasti osaksi sisustusta valitsemalla sen värit ja materiaalit sopimaan kodin kokonaisuuteen.

varaa maksuton suunniteluaika

Kosteudenkestävää korkeutta 212 cm

Korkeasta kaapista voi rakentaa kodinhoidon tukipisteen. Se toimii yksistään tai yhdistettynä ylä- tai alakaappien kanssa. Korkeimman kaapin saat yhdistämällä 182 cm korkean kaapin 30 cm alalaatikkoon, jolloin kaapin kokonaiskorkeus on 212 cm. .

korkeat kaapit

Siivouskaappi hyllyillä vai telineellä?

Mallistossamme on kaksi siivouskaappia. Toinen on varustettu hyllyillä ja toinen siivousvälinetelineellä. Hyllyllinen kaappi sisältää silityslautaa varten oman kapean osion. Siivousvälinetelineessä on oma kaareva teline imuriletkulle ja varrelle sekä kolme pikkutasoa ja säilytyskoukkuja. Kaapin leveyden voit valita 40-60 cm ja syvyyden 48-58 cm väliltä, korkeus on molemmissa 182 cm. Voit myös räätälöidä siivouskaappisi sisällön hyllyillä ja erikokoisten säilytyskorien yhdistelmällä.

Kodinhoitohuoneessa jokainen sentti on tärkeä, oikealla suunnittelulla taataan kodinhoitohuoneen toiminnallisuus.