Parhaat vinkit kodinhoitohuoneeseen

Kaikki paikoilleen ja paikka kaikelle. Kodinhoito sujuu kun säilytystilaa on sopivasti ja toiminnot suunniteltu juuri Sinua varten. Kylpyhuone tai erillinen kodinhoitohuone, pieni tai suuri, laaja mittavalikoima takaa, että toiminnallisen kodinhoitopisteen  voi toteuttaa tilaan kuin tilaan sopivan kokoisten kalusteiden avulla.

Joka sentillä on väliä – lisää tilaa

Lisää tilaa käytävämäiseen tai muuten ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen saat vähemmän syvillä kalusteilla kuten 40 cm tai 50 cm syvillä alakaapeilla. Vakiokokoinen pesukone ja kuivausrumpu vaatii useimmiten 60 cm syvät kalusteet, mutta muut kalusteet toimivat hyvin kapeampinakin.
Löydät valikoimastamme myös korkeat kaapit sekä erikoispieniin 40-50 cm koneisiin sopivan kokoiset kalusteet. Kalusteiden sisällön säilytyskoreista hyllyihin ja vaatetangoista vetolaatikoihin voit valita tarpeisiisi sopiviksi.

Sisusta kuin kotisi

Vietät vaatehuollon parissa yllättävän paljon aikaa, joten tee touhusta miellyttävää. Ota tila rohkeasti osaksi sisustusta valitsemalla sen värit ja materiaalit sopimaan kodin kokonaisuuteen.
Kodinhoitohuoneen tasoksi sopii ympärilistoitettu laminaattitaso tai kestävä kivi- tai komposiittitaso.

Temal Into-allas Highlight-peilikaappi

Pienen pieni kodinhoitohuone

Toiminnallinen kodinhoitopiste ei vaadi montaa neliötä, tärkeintä on räätälöidä toiminnot täsmälleen tarpeiden mukaisiksi.
Yläkaapin alapohjaan asennettu paneelivalo toimii työvalona, pyykkihuollon voi piilottaa kaappien kätköihin koreihin ja vaatetangon voi hyödyntää kuivaustelineeksi. Reilun kokoisessa altaassa mahtuu pesemään käsipyykit ja hyvin suunniteltuun työpisteeseen jää myös kätevää laskutilaa.
Seinästä seinään ulottuva peilikaappi tarjoaa säilytystilaa kosmetiikalle ja pesuaineille.

Kodinhoitohuoneen yllättävät yläkaapit

Voit yhdistellä yläkaappeja omien toiveiden mukaan, kuvassa kippiovellinen kaappi pystykaapin ja peilin seurassa. Kalusteväriksi voi tilauksesta valita myös maalatun Pohjola-värin, kuvassa väri naava. Valkoiset Retro-vetimet viimeistelevät reippaan tyylin.

Pyykit pyykkikoriin

Kodin pyykkihuollon tai vaatesäilytyksen voi piilottaa kaappien sisälle erikokoisiin metallikoreihin. Liukukiskoilla kulkevia valkoisia säilytyskoreja ja pyykkikoreja on kymmeniä erikokoisia syvyysmitoissa 29-58 cm väliltä. Korkein säilytyskori on 48 cm ja soveltuu hyvin pyykkikoriksi. Pienin pyykkikori on kooltaan vain 23,5×23,5 cm ja sopii vaikka sukkien säilytykseen.

Vaatetanko kaappien väliin

Seinän ja kaapin tai kaappien väliin sijoitettu vaatetanko on monikäyttöinen apuri. Keveistä materiaaleista valmistetut paidat ja mekot siliävät siinä jo kuivuessaan, villavaatteet tuulettuvat ja jo silitetyt säilyvät siinä sileinä. Tyylikkääksi kromattu vaatetanko sopii myös kaapin sisälle, ja sen saa neljällä eri leveydellä 46, 56, 76 ja 96 cm. Vaatetanko sisältää kannakkeet ja kiinnitysruuvit.

Ergonomista pyykkihuoltoa

Pesukoneen tai pesukoneen ja kuivausrummun voi nostaa ergonomisesti oikealle työskentelykorkeudelle Ergo-kokonaisuuden avulla. Sen vankka alumiinikehikko kestää kovaakin käyttöä. Ergo-pesukoneen tukikehys sisältää aina vakiona alalaatikon, laminaattitason koneen alle ja päälle sekä kaksi irtosivua ja vetimen. Ergo-tukikehyksiä on neljä erilaista, yhden tai kahden koneen tukikehystä yläkaapeilla tai ilman.

Silityslautakaappi

Silityslaudan voi sijoittaa myös kiinteästi omaan alakaappiin. Silityslautakaappi sisältää  laudan ja mekanismin, joka nostaa sekä laskee laudan sulavasti laatikon kätköihin. Silityslauta on kooltaan 95 x30 cm.

Paikka pesuaineille

Hyvä paikka pesuaineille on ulosvedettävä kaksikerroksinen hyllymekanismi eli alakaappi kahdella laatikolla. Sen suojassa purkit pysyvät pystyssä ja helposti saatavilla hyvin rullaavien metallikiskojen avulla. Paras sijoituspaikka kapealle kaapille on pesukoneen tai vesipisteen vieressä.
Kaksilaatikkoisen alakaapin saa 20 ja 25 cm leveänä. Alakaapin runko on aina valkoinen, etulevyn voi valita vakioväreistä tai tilauksesta Pohjola-värillä.

Siivouskaappi hyllyillä vai telineellä?

Mallistossamme on kaksi siivouskaappia. Toinen on varustettu hyllyillä ja toinen siivousvälinetelineellä. Hyllyllinen kaappi sisältää silityslautaa varten oman kapean osion. Siivousvälinetelineessä on oma kaareva teline imuriletkulle ja varrelle sekä kolme pikkutasoa ja säilytyskoukkuja. Kaapin leveyden voit valita 40-60 cm ja syvyyden 48-58 cm väliltä, korkeus on molemmissa 182 cm. Voit myös räätälöidä siivouskaappisi sisällön hyllyillä ja erikokoisten säilytyskorien yhdistelmällä.

Kosteudenkestävää korkeutta 212 cm

Korkeasta kaapista voi rakentaa kodinhoidon tukipisteen. Se toimii yksistään tai yhdistettynä ylä- tai alakaappien kanssa. Korkeimman kaapin saat yhdistämällä 182 cm korkean kaapin 30 cm alalaatikkoon, jolloin kaapin kokonaiskorkeus on 212 cm.

Kodinhoitohuoneessa jokainen sentti on tärkeä, oikealla suunnittelulla taataan kodinhoitohuoneen toiminnallisuus.