Parhaat vinkit kodinhoitohuoneeseen

Kaikki paikoilleen ja paikka kaikelle. Kodinhoito sujuu kun säilytystilaa on sopivasti ja toiminnot suunniteltu juuri Sinua varten. Kylpyhuone-, eteinen tai kokonainen huone, pieni tai suuri, toiminnallisen kodinhoitopisteen voi räätälöidä 5 cm-mitoituksella tilaan kuin tilaan.

Joka sentillä on väliä

Lisää neliöitä käytävämäiseen tai muuten ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen saat 40 cm tai 50 cm syvillä alakaapeilla tai laatikoilla ja vain 20 cm ja 30 cm syvillä yläkaapeilla. Vakiokokoinen pesukone ja kuivausrumpu vaatii useimmiten 60 cm syvät kalusteet mutta sen ympärillä muut kalusteet toimivat hyvin kapeampinakin.  Vastaavasti myös erikoispieniin 40-50 cm koneisiin saat rakennattua täsmäkalusteet mallistostamme. Kalusteiden sisällön säilytyskoreista hyllyihin ja vaatetangoista vetolaatikoihin saat 5 cm mitoituksella.

Pienen pieni kodinhoitohuone

Toimiva kodinhoitopiste ei vaadi montaa neliötä, tärkeintä on räätälöidä toiminnot ja tarvikkeet täsmälleen tarpeiden mukaisiksi. Yläkaapin alapohjaan asennettu paneelivalo toimii työvalona, pyykkihuollon voi piilottaa kaappien kätköihin koreihin ja vaatetangon voi hyödyntää kuivaustelineeksi. Reilun kokoisessa altaassa mahtuu pesemään käsipyykit ja hyvin suunniteltuun työpisteeseen jää myös kätevää laskutilaa.

Siivouskaappi hyllyillä vai telineellä?

Mallistossamme on kaksi siivouskaappia. Toinen on varustettu hyllyillä ja toinen siivousvälinetelineellä. Hyllyllinen kaappi sisältää silityslautaa varten oman kapean osion. Siivousvälinetelineessä on oma kaareva teline imuriletkulle ja varrelle sekä kolme pikkutasoa ja säilytyskoukkuja. Kaapin leveyden voit valita 40-60 cm ja syvyyden 48-58 cm väliltä, korkeus on molemmissa 182 cm. Voit myös räätälöidä siivouskaappisi sisällön hyllyillä ja erikokoisten säilytyskorien yhdistelmällä.

Mitä väriä?

Kaikkiin kaappeihin ja laatikoihin voit valita etulevyn mallistostamme. Valkoista, mustaa, harmaata tai tammea, urallisena vai suoralinjaisena, vakiovaihtoehtojen lisäksi voit valita kaapin etusarjaan myös peilin. Kodinhoitohuoneen tasoksi voit valita ympärilistoitetun laminaattitason tai kestävän kivi- tai komposiittitason. Kuvassa on muodikas, kevytlinjainen ja samettimainen Polaris-laminaattiaso, joka  hylkii sormenjälkiä ja kestää kulutusta. Polaris-tason värivaihtoehdot ovat valkoinen, sahara, grafiitti ja musta.

ergo-pesukoneen-tukikehys

Ergonomista pyykkihuoltoa

Pesukoneen tai pesukoneen ja kuivausrummun voi nostaa ergonomisesti oikealle työskentelykorkeudelle Ergo-kokonaisuuden avulla. Sen vankka alumiinikehikko kestää kovaakin käyttöä. Ergo1-pesukoneen tukikehys sisältää vakiona alalaatikon, laminaattitason koneen alle ja päälle sekä kaksi irtosivua ja vetimen. Ergo2-tukikehys on leveydeltään 1240 eli siihen mahtuu pesukoneen lisäksi kuivausrumpu. Lue lisää Ergo-tukikehyksestä.

Pesutorni

Kompakti yhden seinän kodinhoitopiste rakentuu myös pesutornin ympärille. Yläkaappi maksimoi tilankäytön ja korkeilla kaapin irtosivuilla voidaan rakentaa koneille oma pesutorni. Pyykkihuollon voi sijoittaa tason alle erikokoisiin pyykkikoreihin.

Silityslautakaappi

Silityslaudan voi sijoittaa myös kiinteästi omaan alakaappiin. Silityslautakaappi sisältää  laudan ja mekanismin, joka nostaa sekä laskee laudan sulavasti laatikon kätköihin. Silityslauta on kooltaan 95 x30 cm.

Kosteudenkestävää korkeutta 212 cm

Korkeasta kaapista voi rakentaa kodinhoidon tukipisteen. Se toimii yksistään tai yhdistettynä ylä- tai alakaappien kanssa. Korkeimman kaapin saat yhdistämällä 182 cm korkean kaapin 30 cm alalaatikkoon, jolloin kaapin kokonaiskorkeus on 212 cm. Lisäkorkoa saa vielä kodinhoitohuoneessa vakiomittaisesta  15 cm sokkelista.

Kodinhoitohuoneessa jokainen sentti on tärkeä, yhdistele erikokoisia kaappeja omien tarpeiden mukaan.