Sisustussuunnittelija Seija Strandin suunnitteluvinkit
keittiöön, wc:hen ja kodinhoitohuoneeseen

Seija Strand:
”Haluan luoda harmonisia, toimivia ja asiakkaiden näköisiä kokonaisuuksia ”

Sisustussuunnittelija Seija Strand kertoo omat vinkkinsä Kotoisa-kohteissa.
”-Pidän itseni kartalla niin trendien kuin muotivärienkin suhteen. Suurimmat kiksit kuitenkin saan, kun löydän parhaat ja toimivimmat ratkaisut kuhunkin tilaan. Asukkaiden tarpeet ovat tärkeintä ja suurimmat haasteet liittyvät yleensä tilankäyttöön. Miten kaikki toiveet ja tarpeet saadaan yhdistettyä toimivaksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi. Toiminnallisuuden varmistuttua visuaalisuus on helppoa. Haluan tuoda jokaiseen tilaan jotain enemmän kuin toivottiin ja luoda rohkeita, toimivia ja asukkaansa näköisiä koteja.”

Alin Jahangiri: Wc
Yhtenäistä pintaa

Koomikko Ali Jahangirin pienen pieni wc selkeytyi yhtenäisellä pintamateriaalilla. Seinät ja lattia käsiteltiin mikrosementillä ja tilaan valitiin  kompakti Stella-allaskaappi ja tilaa valaiseva Highlight-peilikaappi.
”-Pienen wc:n lattian voi häivyttää käyttämällä seinissä ja lattiassa samaa väria tai materiaalia. Tila tuntuu yhtenäiseltä kokonaisuudelta kun isot pinnat ovat samanlaiset. Näyttävä lattia korostaa lattian muotoa ja sillä voi helposti tavallaan ”hävittää” pienen tilan neliöt kuutioiksi.”

Ali Jahangiri: Kodinhoitohuone
Spa-tunnelmaa

Ali Jahangirin kodinhoitohuone muuttui tyylikkääksi toimintakeskukseksi. Yläkaapit valittiin keittiömallistosta ja pyykkihuolto piilotettiin säilytyskoreihin tason alle.
”- Halusin ”pesäistää” Alin pesu- ja kodinhoitohuone-tiloja ja tehdä niistä yhtenäisemmän spa-kuution. Siirsin vesipisteen ja pesukoneen ikkunaseinälle. Yläkaappien  ja tason tyylikäs yhdistelmä ei ensinäkymältä edes näytä kodinhoitohuoneelta.  Nyt tila on samaa maata muun kodin kanssa eikä yhtään kodinhoitohuonemainen.”

Willa Unelma : Mökkikeittiö
Kaikki yhteen

Kesämaja-alueella sijaitseva 14m2:n mökki kaipasi lisää säilytystilaa ja paremmat keittiötoiminnot.
”-Pienen mökin toiminnot olivat sekavat ja ripoteltu ympäriinsä. Siirsin  toiminnot takaseinälle yhdistämällä keittopisteen ja vaatesäilytyksen vierekkäin. Näyttävä liukuovi piilottaa säilytyksen ja rauhoittaa keittopisteen omaksi osakseen. Näyttävä, valkoinen laattaseinä on minikeittiön kuningatar ja tuo ylellistä tunnelmaa minimökkiin.”

kotoisa keittiö

Vihti:Keittiö
Väriä keittiöön

Vihdissä vanhan omakotitalon keittiö koki totaalisen muodon ja -paikanmuutoksen. Toiminnot siirrettiin ikkunaseinälle ja säilytys saatiin piiloon korkeisiin kaappeihin ja tilaviin laatikoihin.
”-Vihdissä koko alakerta muuttui poistamalla eteisen seinä, jolloin iso keittiö avautuu kokonaisuudessaan heti sisäänkäynnistä.
Vanhaan maalaistaloon ei mielestäni sovi moderni ja steriili valkoinen keittiö. Halusin väriä sekä rentoa ja kotoisaa tunnelmaa.Väriä valitessa käytä mallipaloja. Asettele mallipalat vierekkäin ja vertaile niitä luonnonvalossa. Vahvat värit sopivat myös keittiöön ja vaaleat irtokalusteet korostavat vaikutelmaa.”

Vihti:Kodinhoitohuone
Keittiöstä kodinhoitoon

Vihdin kodinhoitohuoneeseen astutaan nyt suoraan keittiöstä.
”-Suunnittelu on kuin autolla ajamista. Katso eteeen, taakse, sivuille. Mikä toimii vierekkäin, mikä vastakkain. Miltä näkymä näyttää kulkusuuntaan ja miten toiminnot pyykinpesusta silittämiseen sujuvat esteettömästi.  Vihdin kodinhoitohuoneeseen valitsin vaalean yleisilmeen ja saman ovimallin kuin keittiössä.”

kotoisa valkoinen kodinhoitohuone

Espoo: Keittiö
Raamit valkoiselle

Espoossa kokkailevan perheen keittiöön toivottiin runsaasti toimintoja sekä vain valkoista.
”-Espoossa siirsin päätoiminnot vierekkäin ikkunaseinälle. Keraaminen allas ja taustaseinän vaaleanharmaa maalisävy pehmentävät muuten vitivalkoista kalustusta. Tarjoilusaareke rajaa ruokalutilan näkymän ja luo kokkaajalle oman työtilan. Aamiaissyvennys on käytännöllinen toimipiste, jossa kaikki aamiaistarpeet ovat lähellä jääkaapista leivänpaahtimeen.”

Kotoisa-sisustus- ja remointointiohjelma keskiviikkoisin klo 20 MTV3.

Kotoisa Espoo seinäkvua keittiö