Koko koti Temalia -säilytyskalusteet koko kotiin

Meillä on markkinoiden laajin valikoima eri kokoisia ja värisiä kaappeja kodin säilytykseen. Ala- ja yläkaappeja, kulmakaappeja sekä korkeita kaappeja keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja koko kodin kiintokalusteisiin.
Säilytyskalusteet valmistetaan kosteudenkestävästä materiaalista ja ne toimitetaan valmiiksi koottuina ja pakattuina- suoraan tehtaaltamme Nakkilasta. Kaikissa ovissa on saranavaimennus ja laatikoissa hitaasti sulkeutuva softclose-vaimennus.

Yhteensopivat

Kaikki Temalin kylpyhuone-, keittiö- ja säilytyskalusteet valmistetaan samoista materiaaleista ja väreistä, joten niistä on helppo luodat toimivat kokonaisuudet koko kotiin. Säilytyskalusteissa on sama vakiovärivalikoima kuin kylpyhuonekalusteissa. Vakiovärejä ovat maalattu ja korkeakiiltoinen valkoinen, vaalea tammi, musta puu sekä mattapintaiset Velvet-laminaatit vaalean harmaa, musta ja greige.

Tukevat rungot

Temalin kalusteiden rungot on valmistettu kylpyhuoneisiin sopivasta kosteudenkestävästä melamiinipäällysteisestä kalustelevystä. Tukevat rungot ovat 16 mm kalustelevyä, jonka reunoihin kiinnitetään aina kalustetta suojaava, sekä ulkonäön viimeistelevä nauhoitus jo tehtaalla.
Kuvan makuuhuoneeseen räätälöitiin kokovalkoiset kaapistot seinästä seinään ja kattoon asti. Vetimettömissä yläkaapeissa on kätevät pomppusalvat ja ovissa linjakkaat vetimet. Alas sijoitettiin kompaktit alalaatikot ja kaappien päälle epäsuoraa valoa tarjoava ledvalaistus.

Yläkaapit

Yläkaappi voi olla pysty- tai vaakamallinen, yksi- tai kaksiovinen ja aueta ylös tai sivulle. Yksiovisen pystykaapin saa leveysmitoissa 30-60 cm 5 cm välein ja kaksiovisen leveysmitoissa 50, 55, 60, 70 ja 80 cm. Valikoimaan kuuluu ylöspäin aukeava vaakamallinen yksiosainen kippiovi ja kaksiosainen taiteovi.
Kuvan koko seinän levyinen säilytysjärjestelmä tehtiin sängyn ympärille kahden korkean kaapin ja yläkaappien yhdistelmällä. Taustaseinä tapetoitiin ja sähköpistokkeet suunniteltiin kalusteiden mittojen mukaan.

Korkea kaappi

Korkea kaappi on säilytyksen kulmakivi, jonka ympärille lisätään kaappeja, laatikoita tai työtasoa tilan ja tarpeen mukaan. Sopivan kokoisilla kaapeilla otetaan tilan jokainen sentti käyttöön ja samalla vapautetaan työskentelytilaa. Kapein kaappimme on vain 20 cm syvä ja ekstra-korkea kaappi on 212 cm korkea. Useimmiten korkean kaapin korkeus on 182 cm.
Makuuhuoneen työpiste toteutettiin ikkunan ympärille eri levyisten ja syvyisten kaappien ja laatikoiden avulla. Tason alle sijoitetuilla vähemmän syvillä kaapeilla voidaan ”väistää” pattereita, putkia tai muuta kiinteää talotekniikkaa. Kalusteiden takana sijaitsevalle patterille jätettiin ilmarako kalusteen taakse ja  tasoon upotettiin ritilä ilmanvaihtoa varten. Työtasoon tehtiin myös läpivienti tietokoneen tai muiden laitteiden johtoja varten. Kalusteet ovat Temalin DESiGN-mallistoa ja taso kestävää mattapintaista Polaris-laminaattia.

Alakaapit ja DESiGN-mallisto

Alakaapin voi valita yhdellä ovella leveyksissä 30-60 cm ja kahdella ovella leveyksissä 60-80 cm. Alakaapin saa myös laatikoilla tai oven ja laatikoiden yhdistelmällä mitoista riippuen.  Kalusteisiin voi myös valita ponnahdussalvat, jolloin erillisiä vetimiä ei tarvita.
Oman kalustekokonaisuuden voi myös luoda DESiGN-sarjan moduleista. DESiGN on valikoima eri kokoisia alalaatikoita ja -kaappeja, joista voi luoda oman kalustekokonaisuuden.

Koko seinä säilytystä

Koko seinän levyinen säilytysjärjestelmä vapauttaa lattiatilaa ja helpottaa järjestyksen ylläpitoa. Kiinteän säilytysjärjestelmän voi mitoittaa sentilleen tilaan sopivaksi yhdistämällä eri syvyisiä kaappeja ja laatikoita. Tilaan tarkasti mitoitettu säilytysjärjestelmä toimii vuodesta toiseen ja sopii niin tekniikan kuin tavaroidenkin säilytykseen
Eri syvyisten säilytyslaatikoiden avulla voidaan kiinteää talotekniikkaa sijoittaa kalusteiden taakse piiloon. Kuvan ikkunaseinällä sijaitseva lämpöpatteri koteloitiin vähemmän syvien laatikoiden taakse ja samalla tv:n sähköjohdot vietiin siististi tason sisälle. Ilmankierto ratkaistiin kalusteisiin upotetun ilmankiertoritilän avulla.

Väriä säilytykseen

Ovien ja etusarjojen vakioväreinä on maalattu valkoinen, vaalea tammi, musta puu ja korkeakiiltoinen valkoinen sekä mattapintaiset Velvet-laminaatit musta, vaalean harmaa ja greige. Lisätilauksesta kalusteisiin voi valita värin myös NCS-värikartan 1950:n värin valikoimasta. Maalatut ovet ja etusarjat saa myös New Country -profiiliovina.

Penkki keskiöön

Säilytyskalusteista voi myös luoda viihtyisän ja toiminnallisen kokonaisuuden penkin ympärille. Käytävämäisen kodinhoitohuoneen säilytyskalusteiden keskelle sijoitettiin penkki, jonka tausta, taso ja kalusteet ovat samaa materiaalia kuin oleskelutiloissa. Penkin alla ja päällä on ovelliset kaapit, joissa on näppärät ponnahdussalvat. Kaikki seinän kalusteet ovat 45 cm syvät, joten ne vapauttavat kulkutilaa käytävälle.

Kalusteiden toimitussisältöön kuuluu aina saranat, liukukiskot ja vakiovetimet.
Lisävarusteina myös yläkaappien alapohjaan asennettavat led-paneeli- tai spottivalot.

Kaikki kalusteet valmistetaan Suomessa ja niillä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämät Avainlippu- ja Design from Finland -merkit.