Satakuntatalon Temal-keittiö

Satakuntatalo, Satakuntalainen Osuuskunta, opiskelijoiden yhteistilat
Kamppi, Helsinki
Sisustussuunnittelijat Jenni Paakkari ja Paula Hellberg

Satakuntatalo: Osakunnan opiskelijoiden asuntola ja toimitilat

Satakuntalainen Osakunta on Helsingin seudulla opiskelevien satakuntalaisten ja satakuntalaismielisten korkeakouluopiskelijoiden yhteisö. Osakunta tarjoaa jäsenilleen toimintaa, tapahtumia, palveluita ja kodin keskellä Kamppia. Osakunnan tilat sekä Satalinnan säätiön ylläpitämä opiskelija-asuntola sijaitsevat Satakuntatalossa.
Satakuntatalo on valmistunut 1952 ja sen on suunnitellut arkkitehti Einari Teräsvirta.

Taloon tehtiin mittava peruskorjaus, jossa myös opiskelijayhteisön yhteistilojen sisustussuunnittelu kilpailutettiin. Sisustussuunnittelijoiksi valittiin Satakuntalaiset Jenni Paakkari ja Paula Hellberg.
Satakuntalaisuus näkyy projektissa maakunnassa toimivien yhteistyötahojen kautta. Yhteistilojen Viisin keittiön sekä Pori-huoneen ja oleskelutilojen (entinen tupakkahuone) kalustetoimittajaksi valikoitui Temal, jonka kalusteet valmistetaan Nakkilassa.

Kovaan käyttöön

Temalin kalusteiden jykevät rungot on valmistettu kosteuden kestävistä materiaaleista ja kalusteiden laadukkaat laminaattipintaiset ovet ja etusarjat kestävät kovaakin käyttöä.
”Yhteistilojen keittiötä käytetään paljon, joten materiaalivalinnat olivat tärkeitä. Laadukkaat ja tyylikkäät kalusteet ja koneet ovat keskenään yhteensopivat, tyylikkäät ja toiminnalliset, ne on tehty kestämään aikaa ja käyttöä” kertoo sisustussuunnittelija Jenni Paakkari.
Tumma Dekton-taso on monipuolinen, helppohoitoinen ja erittäin kestävä. Taso jatkuu vesipisteen takana välitilanostolla, joka suojaa roiskuvilta pisaroita ja visuaalisesti nostaa kalusteet näyttäväksi kokonaisuudeksi.

Vaalean pähkinän sävyä 50-luvun tunnelmaa kunnioittaen

Keittiö on väriltään hillityn maanläheinen kunnioittaen 50-luvun henkeä. Vaalean pähkinän sävyiset kalusteet ovat elegantin eläväpintaiset ja tumman kivitason kanssa ne luovat rauhallisen tunnelman. Hienostunutta ylellisyyttä tilaan tuovat vaakaan asennetut lankavetimet, joiden sävy on samaa kuin valaisimissa, nostalgisen tyylikästä messinkiä.

Twist around-pistorasiat

Reilun kokoiset säilytyslaatikot avautuvat ja sulkeutuvat tasaisen hiljaisesti soft close-mekanismin avulla. Musta komposiittiallas on riittävän syvä tarjoiluastioille ja leveä Bora Pure -induktiotaso sisältää integroidun liesituulettimen.
Tasoon upotetut Twist around-pistorasiat ovat helppokäyttöiset ja vapauttavat tasolle tilaa. Kääntökantta pyöräyttämällä pistorasiat saa käyttöön ja suljettua roiskeilta suojaan.
Oraksen keittiöhanan joustava juoksuputki ja poresuutin helpottavat isojen astioiden huuhtelua.

Kalusteseinä ja aamiaiskaappi 

Kalusteseinä sisältää runsaasti säilytystilaa, joten tasolle jää työskentelytilaa. Korkeiden kaappien sisään on integroitu kaksi jääkaappia, uuni ja mikro ovat omassa kaapissaan ja keskellä on aamiaiskaappi kahvinkeittimille ja muille pienlaitteille.
”Isot laitteet ja toiminnot sijoitettiin samalle seinälle, jolloin ikkunan äären jää tasolle tilaa työskennellä. Yläkaappeja ei tarvita, koska laatikoissa ja korkeissa kaapeissa on riittävästi säilytystilaa. Nyt keittiö on ilmavan avara ja toiminnallinen” Jenni Paakkari jatkaa.

Pori-huone

Porin huoneen säilytyssenkki toteutettiin Temalin säilytyskalusteilla. Säilytyssenkki (syvyys 45 cm) sisältää runsaasti kaappitilaa astioille ja laseille. Samalla se toimii myös kattauslinjana juhlissa ja tapahtumissa. Kalusteväri on sama vaalean pähkinän värinen ruskea puu ja tasona toimii mustan betonin värinen laminaattitaso.

Mittaan tehty säilytyspenkki

Vanhan ajan tupakkahuone on savuton ja toimii peli- ja oleskelutilana. Tilassa tarvittiin säilytystilaa mm. lautapeleille, joten seinästä seinään ulottuva penkki toimii myös säilytyskalusteena. Kaluste toteutettiin Temalin kalusteilla, joiden päälle asennettiin taso penkiksi.
Penkin takana on patteri, jota varten koteloitiin tilaa taustalevyllä. Sokkelin ilmanvaihtoritilät huolehtivat ilmankierrosta. Kalusteväri on tumman harmaa ja tason väri on tumma jalava.

Materiaalitiedot

Keittiö / Keittiökeskus
Temal-keittiökalusteet, kalusteväri ruskea puu
Tube-vetimet, väri messingöity
Taso ja välitilanosto Cosentino Dekton Kelya
Allas Savo Vaala-komposiittiallas, väri musta
Hana Oras Optima 2738F-keittiöhana
Savo Bora X Pure-keittotaso integroidulla liesituulettimella
Savo Twist Around-pistorasiat
Koneet Siemens

Oleskelutilojen säilytyspenkki
Temalin kalusteet, kalusteväri tumman harmaa
Laminaattitaso, väri tumma jalava

Porin huone
Temalin säilytyskaluste, kalusteväri ruskea puu
Laminaattitaso, väri musta betoni

Sisustussuunnittelija Jenni Paakkari

@paakkarijenni
www.jenniferdesign.fi

Sisustussuunnittelija Paula Hellberg

@paula_hellberg
www.paulahellberg.fi

Satakuntalainen Osuuskunta